Αμαλιάδα: Θρίλερ με τα τέσσερα νεκρά βρέφη – Τι δείχνουν ιατροδικαστικές και τοξικολογικές εξετάσεις (Video)

Αμαλιάδα: Θρίλερ με τα τέσσερα νεκρά βρέφη – Τι δείχνουν ιατροδικαστικές και τοξικολογικές εξετάσεις (Video)

Μια υπόθεση με 3 παράξενους θανάτους βρεφών, έχει αναστατώσει την Αμαλιάδα και έχει θέσει σε συναγερμό τις αρχές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και τέταρτο μωρό νεκρό.

Πρόκειται για δύο κοριτσάκια, 19 ημερών και δύο μηνών που ήταν αδερφές και έφυγαν από τη ζωή πριν από περίπου από δύο χρόνια και για ένα βρέφος 15 μηνών που πέθανε τον περασμένο Αύγουστο. Κοινός «παρανομαστής» που ενεργοποίησε και τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης είναι μια 25χρονη, μητέρα των δύο βρεφών που έφυγαν από τη ζωή, αλλά και συγκάτοικος και φίλη της μητέρας του βρέφους που κατέληξε τον περασμένο Αύγουστο.

Μετά τη δημοσιοποίηση που πήρε η υπόθεση, με αφορμή αρχικά το θάνατο του βρέφους των 15 μηνών, η υπόθεση προκάλεσε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πατρών.

Την ώρα που οι αρχές ερευνούν του τρεις όμοιους θανάτους βρεφών στην Αμαλιάδα, μια άλλη φίλη και κουμπάρα της 24χρονής καταγγέλλει αποκλειστικά στο Live News πως πολύ πριν πεθάνουν αυτά τα τρία παιδιά, στις 4 Φεβρουαρίου 2021 το παιδί της, μόλις 6 μηνών, πέθανε εντελώς αναπάντεχα μέσα στην αγκαλιά της 24χρόνης.

«Εγώ σαν μάνα που έχω χάσει το παιδί μου, μέσα από τα χέρια της Ειρήνης, θα το ψάξω και νομικά και θα το φτάσω μέχρι όπου χρειαστεί».

Για την υπόθεση των τριών παιδιών υπήρξε σήμερα εισαγγελική παρέμβαση με αυτή τη γυναίκα να ζητά μέσω του LIVE NEWS να διερευνηθεί και η υπόθεση του δικού της μωρού, το οποίο όπως καταγγέλλει πέθανε κι αυτό μέσα στην αγκαλιά της 24χρονης.

Είναι σοκαριστικό πως αυτή η γυναίκα μέσα σε 3 χρόνια έχει γίνει αυτόπτης μάρτυρας όχι σε 3 αλλά σε 4 θανάτους παιδιών.

«Έρχομαι και να ρωτήσω πως γίνεται; Είναι και τα 4 σύμπτωση; Έχει κάνει κάτι; Εγώ έρχομαι να ρωτήσω σαν μάνα μόνο ένα ‘γιατί’».

«Έφυγαν» τέσσερα παιδιά μέσα στα χέρια της

Το μικρό αυτό μωράκι «έφυγε» από την ζωή εντελώς ανεξήγητα στις 4 Φεβρουαρίου του 2021. Η μητέρα περιγράφει στο LIVE NEWS όλα όσα θυμάται από εκείνο το απόγευμα, που είχε βγει για μια βόλτα αφήνοντας πίσω την επιστήθια φίλη της, Ειρήνη, να προσέχει το μωρό της.

«Με την Ειρήνη γνωριζόμαστε χρόνια, είμαστε κουμπάρες. Της είπα να μου κρατήσει το παιδί να πάω μια βόλτα με τον σύντροφο μου. Μου είπε εννοείται ότι μπορώ».

Η μητέρα πριν αφήσει την κόρη της με την Ειρήνη την είχε αλλάξει, την είχε ταΐσει και πριν την κοιμίσει της έδωσε και το φάρμακο που έπαιρνε για ένα μικρό πρόβλημα υγείας.

Τίποτα -όπως λέει- δεν προμήνυε το τι θα επακολουθήσει.

«Παίρνει κάποια στιγμή η Ειρήνη τηλέφωνο κάποιον που δεν θέλω να πω ποιον και λέει «το παιδί πέθανε» και παίρνει κατευθείαν ο σύζυγος μου την Ειρήνη τηλέφωνο και του λέει το παιδί είναι μια χαρά, ενώ ήταν πεθαμένο».

Το ίδιο της είπαν και οι γιατροί στο Καραμανδάνειο. Ότι δηλαδή το μωρό έφτασε στα χέρια τους νεκρό και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Η 24χρονη Ειρήνη από την άλλη, έκανε μια άλλη περιγραφή.

«Έκανε κάποιον θόρυβο το παιδί και ότι κάλεσε ασθενοφόρο. Δεν μου είπε για δύσπνοια ότι έκανε έναν ήχο και δεν μπορούσε να ανασάνει. Όπως συνέβη στα δυο δικά της και στο τρίτο στην Αμαλιάδα».

Η αιτία θανάτου που είπαν τότε σε αυτή την μητέρα ήταν ο αιφνίδιος θάνατος. Ο φάκελος έκλεισε, όμως τον επόμενο χρόνο, πέθανε ακόμη ένα μωρό. Το πρώτο παιδί της Ειρήνης.

«Βγήκε απροσδιόριστο η πρώτη ιατροδικαστική και στην πορεία έχασε άλλα δύο παιδάκια η Ειρήνη».

Το 2023, όταν πλέον είχε πεθάνει και το δεύτερο μωράκι της Ειρήνης, οι δυο γυναίκες πενθούσαν μαζί τα αγγελούδια τους, που έφυγαν ξαφνικά από τη ζωή.

«Ακόμα και τότε δεν μπορούσα να δεχτώ ότι μπορεί να έχει κάνει κακό στα παιδιά. Έφτασα στο σημείο να το πιστεύω και να το διερευνήσω όταν μου μπήκαν οι υποψίες με το τρίτο παιδάκι στην Αμαλιάδα που ήταν και σε αυτόν τον θάνατο παρούσα».

Οι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις, λέει σήμερα η μητέρα του πρώτου μωρού από τα τέσσερα που χάθηκαν, την γέμισαν με υποψίες.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στην Αμαλιάδα: Νεκρό βρέφος 15 μηνών

Με την υπόθεση ασχολήθηκε εκτενώς η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» , όπου μίλησε και η φίλη της μητέρας του βρέφους των 15 μηνών.

Είναι η γυναίκα που έχασε επίσης τα δυο μικρά της κοριτσάκια και ήταν παρούσα όταν φέρεται να έχασε τη ζωή του και το παιδί της φίλης της.

Τι δείχνουν ιατροδικαστικές και τοξικολογικές εξετάσεις

Από τις ιατροδικαστικές και τοξικολογικές εξετάσεις των νεκρών βρεφών δεν προέκυψαν ευρήματα και τα ερωτήματα μένουν αναπάντητα.

Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, τον Φεβρουάριο του 2021 πεθαίνει ένα βρέφος 6 μηνών που πρόσεχε εκείνο το βράδυ η 24χρονη. Ήταν το μωρό της φίλης της. Από την ιατροδικαστική έρευνα διαπιστώθηκε πως είχε πεθάνει από παθολογικά αίτια.

Τον Ιούνιο του 2022 πεθάνει το παιδί της 24χρονης, 19 μηνών. Το πόρισμα έδειξε πως έφυγε από τη ζωή από διάμεση πνευμονίτιδα.

Τον Οκτώβριο του 2023 πεθαίνει το δεύτερο παιδί της 24χρονης μετά από επιληπτικές κρίσεις. Για το δεύτερο παιδί υπάρχει εκκρεμότητα για τον γονιδιακό έλεγχο.

Τον Αύγουστο του 2024 πεθαίνει το μωρό μίας φίλης της, το οποίο πρόσεχε συχνά η 24χρονη. Αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις.

Από καμία έρευνα δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να βάζει στο κάδρο την 24χρονη Ειρήνη, τονίζει η δικηγόρος της.

«Έχουμε ένα κορίτσι, το οποίο διαδοχικά θέλουν να μας πουν ότι αφαιρεί ζωές; Γίνονται ενδελεχείς έρευνες, εισαγγελικές, αξιολογείται το υπάρχον κατά περίπτωση αποδεικτικό υλικό ότι κανένας εισαγγελέας δεν κατέληξε πουθενά. Κανένας ειδικός επιστήμονας δεν κατέληξε πουθενά και μένουμε μόνο σε αυτή την σύμπτωση να τύχει να είναι αυτό το κορίτσι δίπλα σε αυτά τα μωρά, άρα κάτι σημαίνει», είπε η δικηγόρος.

Τόσο η έρευνα όσο και οι απαντήσεις της ιατροδικαστικής εξέτασής είναι σε εξέλιξη. Ο αστυνομικός συντάκτης ανέφερε πως ενδέχεται να υπάρχει και άλλος θάνατος μωρού σε προγενέστερο χρόνο με αντίστοιχο τρόπο, δηλαδή στα χέρια της 24χρονης, όπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο.

Διαβάστε επίσης

Οργή για το σκίτσο του Charlie Hebdo για τη Ζιζέλ Πελικό – «Ξεπέρασε τα όρια»

«Μπλόκο» στις ερωτήσεις για τα ελληνοτουρκικά με εντολή Μητσοτάκη;

Ασθενείς και βιομήχανοι έξαλλοι με τον Άδωνη για τα φάρμακα

«Μάσκες» στο… κενό για το Μαξίμου – Άκαρπες οι «κοινοβουλευτικές ενημερώσεις» και τα «γαλάζια» τραπεζώματα σε βουλευτές

Περού: Ποινή κάθειρξης 20 ετών στον πρώην πρόεδρο Αλεχάνδρο Τολέδο για το σκάνδαλο Οντεμπρέχτ

Μέση Ανατολή: «Νεκρός ο επικεφαλής της μονάδας 4.400» – Διαχειριστής των οικονομικών της Χεζμπολάχ

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter