Νέα στοιχεία έρχονται να προστεθούν στο θρίλερ με τον θάνατο πέντε βρεφών στην Αμαλιάδα, με κοινό παρονομαστή μία 24χρονη. Η 24χρονη φέρεται να ήταν παρούσα στους μυστηριώδεις θανάτους των παιδιών, δύο εκ των οποίων ήταν δικά της.
Την ίδια στιγμή στην έρευνα της εισαγγελίας Πατρών μπαίνει ένα ακόμη στοιχείο. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Γνώμη» ερευνάται η πιθανή μεταφορά στο νοσοκομείο και έκτου βρέφους το οποίο επίσης συνδέεται με την 24χρονη γυναίκα που εμπλέκεται στην αδιανόητη αυτή υπόθεση, το οποίο όμως επέζησε.
Διαβάστε επίσης: Θρίλερ με τα νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα: Η 24χρονη περιγράφει πώς έζησε τους θανάτους – «Ανεξήγητοι» λέει ιατροδικαστής (Video)
Το νέο περιστατικό που έχει μπει στο στόχαστρο των αρχών φέρεται να αφορά ένα ακόμα βρέφος το οποίο, κατά τις πληροφορίες, είχε μεταφερθεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών, κάτω από επίσης περίεργες συνθήκες. Το βρέφος που φέρεται να μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρή υποξαιμία (επικίνδυνη μείωση των επιπέδων του οξυγόνου του) αλλά διασώθηκε από τους γιατρούς, ήταν αδελφάκι της 24χρονης από την Αμαλιάδα.
Η καταγγελία διερευνάται από την εισαγγελία Πατρών που έχει επικοινωνήσει με το νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι είχε συμβεί το εν λόγω περιστατικό.
Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον αιφνίδιο θάνατο πέντε βρεφών που συνδέονται όλα με την ίδια νεαρή γυναίκα.
Τα δύο βρέφη ήταν δικά της παιδιά και το τρίτο ήταν παιδί φιλικού της προσώπου. Το τέταρτο βρέφος έφυγε από τη ζωή ενώ είχε αναλάβει να το προσέχει η 24χρονη και το πέμπτο ήταν αδερφή της που έφυγε από τη ζωή πριν από δέκα χρόνια.
Τρία από τα πέντε βρέφη πέθαναν από διάμεση πνευμονίτιδα
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, στα σχετικά έγγραφα αναφέρεται ότι τρία από τα βρέφη έφυγαν από τη ζωή από διάμεση πνευμονίτιδα. Πρόκειται για όρο που εξηγεί ότι τα παιδιά, για κάποιον λόγο, δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν σωστά. Δεν εξηγεί όμως τον λόγο αυτόν καθαυτόν. Όπως εξήγησε στο Mega ο κύριος Κωνσταντίνος Δούρος, καθηγητής παιδιατρικής πνευμονολογίας, «Είναι μπλεγμένος ο όρος. Είναι περιγραφικός και δεν προσδιορίζει αιτία θανάτου. Δείχνει δηλαδή κάποιες βλάβες αλλά αυτές οι βλάβες δεν δημιουργούνται από μία συγκεκριμένη αιτία αλλά από πολλές. Δεν έχουμε την αιτία. Είναι μία πρώτη προσέγγιση μέχρι να φτάσει στην αιτία. Είναι σαν να λέμε αιτία θανάτου ανακοπή καρδιάς αλλά πρέπει να δούμε από τι δημιουργήθηκε».
Συμπλήρωσε πως «Θα μπορούσε να έχει μία παθολογία και ένας άλλος λόγος είναι να έχει πάθει μία βαριά λοίμωξη που έχει χτυπήσει τον πνεύμονα. Ένας άλλος λόγος είναι το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου. Υπάρχουν μικρά βρέφη που κοιμούνται δεν ξυπνούν ποτέ. Οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ασφυξία μπορεί να οδηγήσει σε αυτό. Μπορεί να προκληθεί από την εισπνοή οποιαδήποτε τοξικής ουσίας ή ναρκωτικών».
Διαβάστε επίσης:
Οι «κυνηγοί παιδόφιλων» στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ – Έρευνα για βίντεο με ξυλοδαρμούς στα social media
Στη Βουλή οι δικογραφίες για τα P-3B Orion και το ναυάγιο της Πύλου
Γάζα: «Παράθυρο» για έμμεσες διαπραγματεύσεις μέσω Κατάρ – «Ναι» σε ανακωχή υπό όρους από τη Χαμάς
Καιρός: Πώς θα κυλήσει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου – Πού θα φτάσει ο υδράργυρος