Αλβανία: Εστιατόριο με θέμα τη… Τζόρτζια Μελόνι κοντά στο νέο κέντρο μεταναστών (Videos)

Ένα εστιατόριο αφιερωμένο στη Τζόρτζια Μελόνι άνοιξε επιχειρηματίας στην Αλβανία, παίρνοντας «έμπνευση» από τη συμφωνία της χώρας του με την Ιταλία για τη φιλοξενία προσφύγων. Πρόκειται για ένα εστιατόριο, που σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του δείχνει ότι «όταν η κουζίνα, η τέχνη και η πολιτική ενώνονται, μπορείς να φτιάξεις πολύ ωραία πράγματα».

Το Trattoria Meloni, ένα εστιατόριο θαλασσινών στο βόρειο λιμάνι του Σεντζίν, δημιουργήθηκε από τον Γκιέργκι Λούκα, που βρίσκεται κοντά στον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Είναι γεμάτο με 70 πορτρέτα της Τζόρτζια Μελόνι, της οποίας το ακροδεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού της Ιταλίας. Στο εστιατόριο υπάρχουν πορτρέτα με την Ιταλίδα πρωθυπουργό χαλογελαστή, σοβαρή και θυμωμένη, ενώ απεικονίζεται επίσης ως παιδί, έφηβη και πολιτικός. Τα πορτρέτα φιλοτέχνησε ο γνωστός στην Αλβανία καλλιτέχνης Χελιτόν Χαλίτι.

«Η Μελόνι είναι ένας πολύ ενδιαφέρων, δυνατός χαρακτήρας και, ακόμη και αν δεν συμβαδίζουν με τις δικές μου οι πολιτικές της πεποιθήσεις, αυτό δεν με εμπόδισε να κάνω μια παθιασμένη δουλειά», δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Αν χρειάστηκα άδεια για να ζωγραφίσω το πορτρέτο της; Γιατί, χρειάστηκε ο Άντι Γουόρχολ άδεια για να ζωγραφίσει τη Μέριλιν Μονρόε; Στον μεταμοντερνισμό επιτρέπεται, και νομίζω ότι με τη Μελόνι το πέτυχα», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Κόντρες Άδωνη – Μαξίμου με φόντο τα ερείπια του ΕΣΥ

Τζούλιαν Ασάνζ: Θα μιλήσει στο Συμβούλιο της Ευρώπης – Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση μετά την αποφυλάκισή του

Εφιάλτης δίχως τέλος και στον Λίβανο: «Τριπλή τραγωδία» – Στους 500.000 οι εκτοπισμένοι – Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Γυναίκα πέθανε περιμένοντας να τελεσιδικήσει η αγωγή της, αποδεικνύοντας το χάος στο δικαστικό σύστημα

Η Μιμή Ντενίση στο Documento: «Μόνιμος χορηγός μου είναι το κοινό»

Το χάρηκε η ψυχή τους

Καιρός: Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία – Πού θα αναμένονται «30άρια»

Γαλατασαράι – ΠΑΟΚ: Πρεμιέρα στο γεμάτο Αλί Σαμί Γεν – Η ώρα και η τηλεοπτική μετάδοση