Alpha Bank και UniCredit προσφέρουν νέες δυνατότητες και καινοτόμες λύσεις για επιχειρήσεις και ιδιώτες

Alpha Bank και UniCredit προσφέρουν νέες δυνατότητες και καινοτόμες λύσεις για επιχειρήσεις και ιδιώτες

Μία από τις κορυφαίες επενδυτικές λύσεις στην Ευρώπη είναι, πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα από τις αρχές Οκτωβρίου αποκλειστικά μέσω της Alpha Bank, χάρη στη στρατηγική συνεργασία της Τράπεζας με τον Όμιλο UniCredit. Πρόκειται για τα onemarkets Fund της UniCredit, τα οποία, μετά από τρεις μήνες πιλοτικής διάθεσης, ξεκίνησαν επισήμως να διατίθενται στη χώρα μας, ενισχύοντας σημαντικά την Alpha Bank έναντι του ανταγωνισμού στον τομέα του Wealth Management.

Τι είναι τα UniCredit onemarkets Fund

Τα onemarkets Fund είναι επενδυτικά προϊόντα (και συγκεκριμένα sicav), «χτισμένα» από κορυφαίους Οίκους διαχείρισης κεφαλαίων (Asset Managers) του εξωτερικού. Η βασική τους καινοτομία είναι ότι παρέχουν στον επενδυτή τη δυνατότητα να επιλέξει το προϊόν που του ταιριάζει βασιζόμενος στις προσωπικές του ανάγκες, την απόδοση που θέλει να πετύχει, την ανοχή του στον κίνδυνο, τον επενδυτικό του ορίζοντα αλλά και την οπτική που έχει για την αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται απλώς για ένα ακόμα νέο προϊόν, αλλά για μία πλατφόρμα επενδυτικών επιλογών που καλύπτουν πολλαπλές κατηγορίες επενδύσεων: ομολογιακά, μετοχικά και μικτά μέσω της οποίας ο επενδυτής αποκτά πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές. Τα onemarkets Fund συνδυάζουν την τεχνογνωσία της UniCredit με τη γνώση και ικανότητα ορισμένων από τους πιο έμπειρους Asset Managers στη διεθνή αγορά.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του UniCredit onemarkets Fund

Τα UniCredit onemarkets Fund αξιοποιούν τα δυνατά σημεία της Ομάδας επενδυτικής στρατηγικής (Investment Strategy) της UniCredit σε επίπεδο Ομίλου και σε επίπεδο τοπικών τραπεζών, αναλύοντας τις αγορές, τις νέες τάσεις και τις σχετικές επενδυτικές ευκαιρίες. Ειδικότερα, τα συγκεκριμένα προϊόντα έχουν βασιστεί στην επενδυτική άποψη της UniCredit, λαμβάνοντας υπόψη τις γεωπολιτικές-οικονομικές προκλήσεις (όπως την από-παγκοσμιοποίηση, τη νέα εποχή θετικών επιτοκίων) και τις τεχνολογικές καινοτομίες που διαμορφώνονται.

Δεύτερο σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι για τη δημιουργία των συγκεκριμένων προϊόντων η UniCredit συνεργάζεται με κορυφαία ονόματα του Asset Management σε παγκόσμιο επίπεδο, εξασφαλίζει στον πελάτη αφενός μία ποικιλία επενδυτικών στρατηγικών και προϊόντων, από τα οποία μπορεί να διαλέξει τη στρατηγική που του ταιριάζει, και αφετέρου τη σιγουριά ότι η επένδυσή του παρακολουθείται από τους κορυφαίους του είδους.

Παράδειγμα: Μεγάλη απόδοση και υψηλότερος κίνδυνος
Ένας επενδυτής που είναι πρόθυμος να αναλάβει μεγαλύτερο κίνδυνο και έχει
μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα μπορεί να επιλέξει ένα επενδυτικό προϊόν, του οποίου το
χαρτοφυλάκιο αποτελείται από περισσότερες μετοχές.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 09.10.2024

Παράδειγμα: Μικρότερη απόδοση και χαμηλότερος κίνδυνος
Αντίθετα, ένας επενδυτής που ενδιαφέρεται να έχει σταθερές χρηματοροές κάθε χρόνο,
αναλαμβάνοντας μικρότερο κίνδυνο μπορεί να στραφεί σε ένα επενδυτικό προϊόν που
αποτελείται κυρίως από ομόλογα.
Ο ρόλος των κορυφαίων συνεργατών
Η εξωτερική διαχείριση του χαρτοφυλακίου των UniCredit onemarkets fund γίνεται με
επιλεγμένους Οίκους διαχείρισης κεφαλαίων και συγκεκριμένα από τις:
– Allianz
– Amundi
– BlackRock
– Capital Group
– Fidelity
– JP Morgan Asset Management
– Pictet
– Pimco
– Rockfeller

Από την πλευρά τους τα έμπειρα στελέχη της UniCredit, εφαρμόζοντας ένα μοντέλο ενεργητικής διαχείρισης, παρακολουθούν στενά την απόδοση των sicav προκειμένου να διασφαλίσουν συνέπεια στην ποιότητα και τα προφίλ κινδύνου-απόδοσης των καθορισμένων στρατηγικών σε όλα τα στάδια, και προχωρούν στις απαραίτητες ενέργειες όπου χρειάζεται.

Κατά τη συζήτηση που έλαβε χώρα στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Οίκων Pimco, Pictet, Fidelity και Capital Group, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν την επενδυτική στρατηγική που ακολουθούν καθώς και τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η κάθε μία για τον πελάτη.

Τα οφέλη για την Alpha Bank

Αποτελώντας το δεύτερο βήμα της στρατηγικής συμφωνίας μεταξύ των δύο Ομίλων, μετά τη συνένωση των δυνάμεων Alpha Bank και UniCredit στη Ρουμανία, το
λανσάρισμα των UniCredit onemarkets Fund έρχεται να πλαισιώσει τα προϊόντα της Alpha Asset Management, η οποία έχει αναδειχθεί στην κορυφή του asset management στην Ελλάδα, αυξάνοντας το μερίδιό της στην ελληνική αγορά. Παράλληλα με την ενίσχυση της θέσης της Alpha Bank στο asset management, η ελκυστικότητα των UniCredit onemarkets fund αναμένεται να διευρύνει το πελατολόγιο της Τράπεζας.

• Andrea Orcel: «Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, καταφέραμε τρεις φορές περισσότερα από όσα περιμέναμε. Θα εκπλήξουμε πολλούς με όσα θα καταφέρουν οι δύο Τράπεζες μαζί».
• Τα αμοιβαία κεφάλαια onemarkets Fund της UniCredit είναι πλέον διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, αποκλειστικά μέσω της Alpha Bank, προσφέροντας στους Πελάτες της μία πολύτιμη επενδυτική επιλογή.
• Συναντήσεις των CEOs των δύο Ομίλων με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, τον Διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα και τους επικεφαλής κορυφαίων, εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων.

Το μήνυμα ότι η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Alpha Bank και UniCredit ανοίγει μία νέα εποχή για τους Πελάτες τους – και ιδίως για την επιχειρηματικότητα, συμπεριλαμβανομένων των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων – έστειλαν οι CEOs των δύο Ομίλων, Βασίλης Ψάλτης και Andrea Orcel κατά τις συναντήσεις εργασίας που πραγματοποίησαν στην Αθήνα οι Διοικητικές Ομάδες των δύο οργανισμών.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασαν από κοινού τα αμοιβαία κεφάλαια onemarkets Fund της UniCredit, τα οποία είναι πλέον διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, αποκλειστικά μέσω της Alpha Bank.

Οι κ.κ. Ψάλτης και Orcel επιβεβαίωσαν τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην υλοποίηση της στρατηγικής τους συμφωνίας, μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα θετικά της αποτελέσματα. Ιδιαίτερη μνεία έκαναν στη συνένωση των δυνάμεων των δύο Ομίλων στη Ρουμανία, η οποία προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, δημιουργώντας την τρίτη μεγαλύτερη Τράπεζα στη χώρα, καθώς και στο έντονο ενδιαφέρον των Πελατών της Alpha Bank για τα αμοιβαία κεφάλαια onemarkets, τα οποία μέσα σε μόλις τρεις μήνες πιλοτικής διάθεσης προσέλκυσαν ήδη κεφάλαια ύψους €100 εκατ.

Τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται για τους επιχειρηματικούς Πελάτες της Alpha Bank μέσα από τη συνεργασία με την UniCredit, αλλά και το ισχυρό θετικό αποτύπωμά της στον ελληνικό τραπεζικό τομέα και την οικονομία εν γένει υπογράμμισε ο κ. Ψάλτης, υποδεχόμενος τον κ. Orcel και την ομάδα του στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας:

«Η στρατηγική συνεργασία με την UniCredit επιθυμούμε να αποτελέσει παράδειγμα για το πώς μπορούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες να χαράξουν μια κοινή στρατηγική σε διασυνοριακό επίπεδο. Καθώς η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται και ανακτά την εξωστρέφειά της, η σύμπραξη με την UniCredit δίνει στους Πελάτες μας διεθνείς ευκαιρίες μέσω της πρόσβασης στις 13 ευρωπαϊκές αγορές του δικτύου της. Έτσι, σε ένα περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων αλλά και ευκαιριών, η στρατηγική μας συνεργασία με την UniCredit προωθεί την εξωστρέφεια και ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των Πελατών μας, ενώ ισχυροποιεί τη θέση μας ως Τράπεζας επιλογής για τις Ελληνικές επιχειρήσεις, τοποθετώντας την Alpha Bank στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής τραπεζικής αγοράς».
Από την πλευρά του, ο CEO του Ομίλου UniCredit, Andrea Orcel δήλωσε:

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με όσα επιτυγχάνουμε στην Ελλάδα μέσα από τη συνεργασία μας με την Alpha Bank. Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, καταφέραμε τρεις φορές περισσότερα απ’ όσα περιμέναμε με βάση τον αισιόδοξο αρχικό σχεδιασμό μας και βλέπουμε τις ομάδες μας να συνεργάζονται

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter