Άλμπα – Παναθηναϊκός 77-87: Ξένοιαστη πρεμιέρα για τους πρωταθλητές

Άλμπα – Παναθηναϊκός 77-87: Ξένοιαστη πρεμιέρα για τους πρωταθλητές

Με νίκη σε ρυθμό ρελαντί ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού τροπαίου: 87-77 την Άλμπα Βερολίνου, στο ίδιο γήπεδο όπου πριν από πέντε μήνες στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 45-36 υπέρ των «πρασίνων».

Το «τριφύλλι» έφτασε γρήγορα σε διψήφιες διαφορές (7-19, 20-30, 32-42) και είχε τον έλεγχο του αγώνα χωρίς να φορτσάρει. Οι Γερμανοί αντεπιτέθηκαν μετά την ανάπαυλα και έφτασαν σε απόσταση βολής (54-56), αλλά οι Μπράουν, Ερνανγκόμεθ και ο Κέντρικ Ναν ξανάφεραν τον Παναθηναϊκό σε απόσταση ασφαλείας: 57-71 με σερί 0-9 στο ξεκίνημα της δ’ περιόδου. Η Άλμπα μείωσε σε 75-79, αλλά ο Κώστας Σλούκας της έδωσε τη χαριστική βολή με τρίποντο.

Ο Λορέντζο Μπράουν πέτυχε 5 πόντους στο ντεμπούτο του με τους «πρασίνους», ενώ ο Τσέντι Όσμαν είχε άλλους 5. Οι δυό τους έμειναν εκτός δωδεκάδας στους αγώνες του Super Cup στη Ρόδο. Ο Κέντρικ Ναν ήταν πρώτος σκόρερ με 16 πόντους και ο Ματίας Λεσόρ πρόσθεσε 14. Ο Εργκίν Αταμάν χρησιμοποίησε απόψε και τους Σλούκα 10, Γκραντ 10, Καλαϊτζάκη, Γκριγκόνις 3, Ερνανγκόμεθ 11, Μήτογλου 5, Γιούρτσεβεν 8. Απουσίασε ο τραυματίας Κ. Αντετοκούνμπο, ενώ ο Παπαπέτρου δεν χρησιμοποιήθηκε.

O Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί στις προηγούμενες τρεις πρεμιέρες της Euroleague (2021-3). Στις κερκίδες της Uber Arena βρέθηκαν και περίπου 1000 Έλληνες.

Από την Άλμπα του Ισπανού προπονητή Ίσραελ Γκονθάλεθ ξεχώρισαν οι Μακντάουελ-Γουάιτ (13), Χέρμανσον (12), Γουίλιαμς (11).

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ενισχυμένη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, στη δική του πρεμιέρα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το βράδυ της Παρασκευής στις 20.30. Οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν στην Τουρκία χωρίς τους τραυματίες Μιλουτίνοφ και Φαλ.

Διαβάστε επίσης

Συναυλία για τα Τέμπη: Η διαφωνία και η απάντηση του Συλλόγου – Τι λένε οι δύο πλευρές (Video)

Συναυλία για Τέμπη: «Αυτά ισχύουν για Καλλιμάρμαρο και υπουργείο Πολιτισμού» – Η ανάρτηση της αντιπροέδρου του Συλλόγου Αρχαιολόγων

Τάνια Τσανακλίδου στο documentonews.gr για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο: «Να είμαστε ενωμένοι απέναντι στην αδικία»

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Πήρε θέση για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο – «Έχω δώσει τον λόγο μου, τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη»

Πλακιάς: Εξώδικα στους καλλιτέχνες και ασφαλιστικά μέτρα εάν γίνει η συναυλία για τα Τέμπη – «Ό,τι είναι να γίνει, να γίνει ονομαστικά» (Video)

Καρυστιανού: «Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα κρυφό» – Τι είπε για τη συναυλία στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

Φοίβος Δεληβοριάς στο documentonews.gr: «Θα στήριζα τη συναυλία ακόμα και για μία οικογένεια που έχασε το παιδί της στα Τέμπη»

 

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter