Αλκίνοος Ιωαννίδης: Μετά τα Τέμπη αποφάσισα να φύγουμε από την Ελλάδα (Video)

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Μετά τα Τέμπη αποφάσισα να φύγουμε από την Ελλάδα (Video)

«Η τραγωδία των Τεμπών είναι ξεκάθαρα έγκλημα», δήλωσε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Τάσο Τρύφωνος για την εκπομπή «Τετ α τετ».

«Είναι και ατύχημα, είναι και δυστύχημα διότι τα παιδιά αυτά είχαν την ατυχία και την δυστυχία να γεννηθούν αυτή την εποχή σε αυτή την χώρα. Γι’ αυτό είναι και ατύχημα και δυστύχημα, αυτός είναι ο μόνος λόγος. Κατά τα άλλα είναι έγκλημα, βέβαια, και είναι διαχρονικό έγκλημα», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «μπορώ να πω ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και πήρα πραγματικά την απόφαση να φύγουμε από την Ελλάδα. Όχι γιατί εγώ δεν άντεχα αλλά γιατί ήθελα και τα παιδιά μου να έχουν και μια άλλη αναφορά στη ζωή τους εκτός απ’ αυτό». Σημειώνεται ότι ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η οικογένειά του επέστρεψαν στην Κύπρο το 2023 έπειτα από 35 χρόνια διαμονής στην Ελλάδα.

«Μου έλειπε ο τόπος, μου έλειπαν οι αναφορές μου οι παιδικές. Είμαι άνθρωπος της νοσταλγίας. Νοσταλγούσα τα πάντα. Μου έλειψε η αλήθεια της Κύπρου, η απλότητά της και η ευθύτητα που έχει. Ίσως ακουστεί περίεργο, αλλά μου έλειψε ακόμα και η λειτουργία του κράτους της Κύπρου. Υπάρχει κάτι πιο ανθρώπινο, μία εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων, διαφορετική, την οποία την βρήκα στην ελληνική επαρχία, όπου έζησα κάποια χρόνια», δήλωσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης σχολίασε την τραπ μουσική: «Τα παιδιά μου δεν ακούνε τραπ. Δεν μου κάνει εντύπωση που βγαίνουν αυτά τα τραγούδια. Σε ποια κοινωνία ζούμε; Δεν είναι σεξιστική και φαλλοκρατική; Θα εκφραστεί δυστυχώς και στο τραγούδι, είναι αποκρουστικό αλλά είναι πραγματικό. Δεν θα βγαίνουν με τις λιμουζίνες και τις μάρκες; Γιατί να μας ενοχλεί στη μουσική και όχι στην πραγματικότητα που το βιώνουμε καθημερινά»;.

Όσον αφορά τις συνεργασίες και το εάν κρατά επαφή με συναδέλφους του: «Μου αρέσει να είμαι με άλλους στην σκηνή. Αλλά δεν θέλω να γίνεται για εμπορικούς λόγους. Είμαστε τόσο απορροφημένοι ο καθένας με τον εαυτό του που μένεις με τα δικά σου. Εμείς αγαπάμε ο ένας τον άλλον, είμαστε ευγενικοί. Χαίρεται η ψυχή μου όταν βλέπω συναδέλφους, αλλά καθημερινή επαφή δεν υπάρχει».

Documento Newsletter