Αλήθεια, ποιον έχετε επικοινωνιολόγο εκεί στην Εκκλησία;

Αλήθεια, ποιον έχετε επικοινωνιολόγο εκεί στην Εκκλησία;
Photo by Conscious Design on Unsplash

Το αναρωτιέμαι καιρό τώρα, βλέποντάς σας να κάνετε τη μία βλακεία μετά την άλλη. Έχετε δημιουργήσει σύγχυση με τη στάση σας. Έχετε επιτρέψει σκοταδιστικές απόψεις να αναπτυχθούν και να αναδυθούν στους κόλπους σας. Έχετε οδηγήσει τόσους ανθρώπους στο θάνατο με τις προτροπές των διάφορων αντιεμβολιαστών δεσποτάδων σας.

Αλήθεια, δεν καταλαβαίνετε πως με τη τακτική που ακολουθείτε θα ξεμείνετε από πιστούς, χάνοντας ακόμα και εκείνους τους φανατικούς που σας έχουν απομείνει;

Δεν ασχολείστε με το να φοράει μάσκες το «παπαδαριό» στις λειτουργίες του ή με το να τηρούνται τα μέτρα υγειονομικής προστασίας στους ναούς, επειδή τάχα μου δεν έχετε ανθρώπους, τις δυνατότητες ή ακόμα το χρόνο να το κάνετε, όμως βρήκατε τον χρόνο να ασχοληθείτε με τη χιουμοριστική ανάρτηση του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου.

Για τους 16 πρόσφυγες που πνίγηκαν στην Πάρο έχετε να πείτε τίποτα; Ή δεν σας αφορούν από τη στιγμή που δεν ήταν χριστιανοί;
Καλοί μου φίλοι, ευσεβείς χριστιανοί, κάθε φορά που αναφέρονται τώρα τελευταία σε παρέες στην πίστη τους, νιώθουν την ανάγκη να διαχωρίσουν τη θέση τους από το θρησκευτικό ιερατείο για να μην χαρακτηριστούν ως «χριστιανοταλιμπάν».

Ντρέπονται, χωρίς κανονικά να έπρεπε. Δικαίωμά τους να πιστεύουν όπου θέλουν, αν αυτό τους δίνει δύναμη, ελπίδα και έμπνευση για να ζήσουν καλύτερα.

Εκεί στην Εκκλησία, πάλι, δεν ντρέπεστε για τίποτα. Αν υπάρχει Θεός, κάποια στιγμή θα ξηλώσει κάμποσους από τους εκπροσώπους σας βάζοντας να κάνουν τη δουλειά τους άνθρωποι σαν το Μόσιαλο που με τις γνώσεις τους συνεισφέρουν πολλαπλά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, σε αντίθεση με εκείνους τους θεομπαίχτες που με τις μεσαιωνικές και ανορθολογικές τους αντιλήψεις συμβάλλουν στην εξάπλωση του ιού. Αντί να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή –τη βάση του χριστιανισμού–, την ευτελίζουν με τον χειρότερο τρόπο.

Από κοντά και η κυβέρνηση, η οποία προκειμένου να μην στεναχωρήσει το χριστεπώνυμο ακροατήριο της και να συνεχίσει να απολαμβάνει τη στήριξη της Ιεράς Συνόδου, χαρακτήρισε την ανάρτηση του καθηγητή μέσω της υπουργού της Νίκη Κεραμέως ως «λυπηρή και προσβλητική».
Λυπηρό και προσβλητικό, βέβαια, είναι το ότι έχουμε καταντήσει το Ιράν της Ευρώπης, μολονότι δεν περιμέναμε τον κορονοϊό για να το συνειδητοποιήσουμε.

Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει κάποιος να παρακολουθήσει το συλλογισμό της Εκκλησίας από την αρχή της πανδημίας, πόσο μάλλον να τον κατανοήσει και να ταυτιστεί μαζί του. Ένα πράγμα, όμως, είναι σίγουρο. Πως αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Για μία ακόμη φορά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter