Αλέξης Χαρίτσης: Κοστίζουν πολύ ακριβά οι αγρότες στον κρατικό προϋπολογισμό!

Αλέξης Χαρίτσης: Κοστίζουν πολύ ακριβά οι αγρότες στον κρατικό προϋπολογισμό!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας που πραγματοποιήθηκε φέτος στην Καλαμάτα και είχε ως θέμα την νέα ΚΑΠ.

Επίτιμος ομιλητής ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενώ κεντρικός εισηγητής ήταν ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Κάποιος κακοπροαίρετος μπορεί να ισχυριστεί ότι η μόνη σχέση που έχουν οι δύο άντρες με την γεωργία είναι για τον Μεσσήνιο βουλευτή το όνομα της συζύγου του και για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η αγάπη του για τα λουλούδια, καθώς όπως αποκάλυψε το Documento έδωσε με απευθείας ανάθεση 6000 ευρώ για λουλουδοσυνθέσεις στο υπουργικό γραφείο του. Αλλά αυτά είναι δευτερευούσης σημασίας ζητήματα.

Διαβάστε επίσης: «Λουλουδοβίκος» ο Αυγενάκης: Ξαναχτυπά ο κουβαρντάς με απευθείας ανάθεση 6.000 ευρώ για «συνθέσεις λουλουδιών» στο γραφείο του

Ήταν όμως υψίστης σημασίας ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο επίσης Μεσσήνιος πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης. \

Είπε ωραία και μεγαλόπνοα ο τεχνοκράτης από την Καλαμάτα. Για την νέα ΚΑΠ, για ανάγκη αναθεώρησης, για συσσώρευση δυσαρέσκειας, για παγκόσμιες προκλήσεις, για πράσινη μετάβαση, για οικολογικό προσανατολισμό.

Μίλησε για το «γαϊτανάκι των παγκόσμιων κρίσεων που απαιτεί κρίσιμες αποφάσεις και επείγουσες αλλαγές» καθώς και ότι «η νωθρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται σήμερα έλλειμμα ανταγωνιστικότητας και κοινωνικών πολιτικών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να σταματήσει». Βαρυσήμαντη παρέμβαση όχι αστεία…

Σε άλλο σημείο της σύντομης παρέμβασης του ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι «αυτό που διακυβεύεται σήμερα είναι η ίδια η βιωσιμότητα του αγροτικού επαγγέλματος, είναι η ίδια η δυνατότητα των ανθρώπων της παραγωγής να συνεχίσουν να ζουν να εργάζονται και να παράγουν στον τόπο τους».

Το πιο ενδιαφέρον σημείο όμως του χαιρετισμού του επικεφαλής της ΝΕΑΡ που στις εκλογές της 9ης Ιουνίου ζητάει την ψήφο και των αγροτών ήταν αυτό που επισήμανε ότι «το αγροτικό επάγγελμα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα είναι πλέον επισφαλές, ενώ ταυτόχρονα έχει και πολύ υψηλό κόστος για τους κρατικούς προϋπολογισμούς».

Ναι, σωστά διαβάσατε. Αντί ο Αλέξης Χαρίτσης να αναδείξει το υψηλό κόστος της αγροτικής παραγωγής που έχει γονατίσει τους αγρότες, αντί να ζητήσει επιπλέον κρατικές ενισχύσεις για να μην ερημώσουν τα χωριά, εστιάζει στο κόστος των αγροτών στον κρατικό προϋπολογισμό!

Μας κοστίζουν, λοιπόν, πολύ ακριβά οι αγρότες μας. Αλλά αυτά συμβαίνουν άμα είσαι πάρα πολύ αριστερός.

Δείτε το βίντεο…

ΑΙ.Γ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter