Αλέξης Κούγιας: Να διαταχθεί αμέσως έρευνα για το βιαστικό μπάζωμα στα Τέμπη

Αλέξης Κούγιας: Να διαταχθεί αμέσως έρευνα για το βιαστικό μπάζωμα στα Τέμπη

Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον εντοπισμό του μαύρου κουτιού του μοιραίου τρένου που οδήγησε στο θάνατο 57 συνανθρώπoυς μας στα Τέμπη, 9 μήνες μετά, προκάλεσε ήδη τις πρώτες αντιδράσεις συγγενών και επιζώντων, οι οποίοι ζητούν δικαίωση για τους δικούς τους ανθρώπους.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί παραπάνω από 100 συγγενείς θυμάτων, με ανακοίνωσή του, δηλώνει πως είναι πολύ πιθανό να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου σχετικά με το βιαστικό μπάζωμα στον τόπο του δυστυχήματος, μόλις δύο μέρες μετά την τραγωδία.

Ο Αλέξης Κούγιας αφήνοντας σαφείς αιχμές, αναφέρει χαρακτηριστικά πως είναι σίγουρος «ότι η Εισαγγελία της Λάρισας θα διατάξει αμέσως έρευνα για το ποιοι ευθύνονται γι’ αυτήν την εγκληματική συμπεριφορά, η οποία είχε ως αποτέλεσμα, ο Εφέτης Ανακριτής και η Δικαιοσύνη γενικότερα, να μην έχουν στην διάθεσή τους αυτό το ιδιαίτερα σοβαρό στοιχείο».

Η μη αναμενόμενη αντίδραση του απερχόμενου περιφερειάρχη κ. Αγοραστού να μπαζώσει σε μία νύχτα τον τόπο του δυστυχήματος, εγείρει πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διατάχθηκε η εν λόγω κίνηση. Ως εκ τούτου ο Αλέξης Κούγιας σκέφτεται «πολύ σοβαρά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπεύθυνου, είτε φυσικού προσώπου, είτε πολιτικού πρόσωπου που ευθύνεται γι’ αυτές τις εγκληματικές πράξεις».

Ολόκληρο το δελτίο τύπου του Αλέξη Κούγια:

«Όπως είναι γνωστό, εκπροσωπώ 100 και πλέον συγγενείς 20 θυμάτων, που έχασαν τη ζωή τους, λόγω της εγκληματικής συμπεριφοράς φυσικών προσώπων, τα οποία έχουν σχέση με το Υπουργείο Συγκοινωνιών – Μεταφορών, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ιταλική Hellenic Train.

Με αγανάκτηση, χθες, πληροφορήθηκαν οι συγγενείς των θυμάτων και εγώ προσωπικώς, ότι, με καθυστέρηση μηνών, ανακαλύφθηκε, στην περιοχή του δυστυχήματος, το «μαύρο κουτί» του τρένου. Είμαι βέβαιος ότι η Εισαγγελία της Λάρισας θα διατάξει αμέσως έρευνα για το ποιοι ευθύνονται γι’ αυτήν την εγκληματική συμπεριφορά, η οποία είχε ως αποτέλεσμα, ο Εφέτης Ανακριτής και η Δικαιοσύνη γενικότερα, να μην έχουν στην διάθεσή τους αυτό το ιδιαίτερα σοβαρό στοιχείο.

Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο απερχόμενος περιφερειάρχης Θεσσαλίας μπάζωσε σε μια νύχτα τον ευρύτερο χώρο του τραγικού δυστυχήματος, μου δίνει την αφορμή να σκέφτομαι σοβαρά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπεύθυνου, είτε φυσικού προσώπου, είτε πολιτικού πρόσωπου που ευθύνεται γι’ αυτές τις εγκληματικές πράξεις».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter