Αλεξανδρούπολη: Καταγγελία ότι η Επιθεώρηση Εργασίας «κουκούλωσε» σεξουαλική επίθεση σε εργαζόμενη

AP Photo/Thanassis Stavrakis

Μία εργαζόμενη στον Εβρο δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον εργοδότη της αλλά στην Επιθεώρηση Εργασίας Αλεξανδρούπολης την απέτρεψαν να κάνει καταγγελία.

Ο γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος περιγράφει τα περιστατικά σε ανάρτησή του στο facebook γράφοντας συγκεκριμένα ότι «προσέφυγε και στην Επιθεώρηση Εργασίας Αλεξανδρούπολης προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό. Την απέτρεψαν να κάνει καταγγελία λέγοντάς της ότι δεν έχουν ενημέρωση διαχείρισης τέτοιων περιστατικών, με αποτέλεσμα η εργαζόμενη να φύγει άπρακτη».

Ομως αυτό είναι παράνομο καθώς υπάρχει νομοθεσία για τη βία και την παρενόχληση στους χώρους εργασίας εδώ και τρία χρόνια.

Ολόκληρη η ανάρτηση του γραμματέα Τύπου της ΓΣΕΕ:

«Εργοδότης στον Έβρο μηνύθηκε από εργαζόμενη για άγριο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης. Μετά από αρκετά σκηνικά καθημερινής κλιμάκωσης της παρενόχλησης, προ ημερών χίμηξε επάνω της και με βίαιο τρόπο της επιτέθηκε σεξουαλικά. Η εργαζόμενη αντέδρασε και κατέφυγε άμεσα στο αστυνομικό τμήμα και υπέβαλλε καταγγελία.

Τις ημέρες που ακολούθησαν προσέφυγε και στην Επιθεώρηση Εργασίας Αλεξανδρούπολης προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό. Την απέτρεψαν να κάνει καταγγελία λέγοντάς της ότι δεν έχουν ενημέρωση διαχείρισης τέτοιων περιστατικών, με αποτέλεσμα η εργαζόμενη να φύγει άπρακτη.

Η Διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας είναι έκθετη, εφόσον έχει ανεκπαίδευτους επιθεωρητές σε θέματα εφαρμογής της νομοθεσίας για τη βία και την παρενόχληση στους χώρους εργασίας, τρία (3) ολόκληρα χρόνια μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου.

Διαφορετικά, φέρει βαρύτατη η προϊσταμένη της Επιθεώρησης Εργασίας Έβρου διότι ειπώθηκε ένα τόσο μεγάλο ψέμα στην εργαζόμενη, λειτουργώντας αποτρεπτικά και όχι υποστηρικτικά προς εκείνη.

Αναμένουμε άμεσα εξηγήσεις».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Άγρια συμπλοκή με κοντάρια και ρόπαλα – «Μπούκαραν» σε κατάστημα και έστειλαν μια γυναίκα στο νοσοκομείο (Video)

Σκάνδαλο υποκλοπών: Αυτό είναι το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το νέο «αόρατο» σύστημα παρακολούθησης

Τέμπη: Αδελφός του γαλάζιου Μάξιμου Χαρακόπουλου ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη