Αλαλούμ με τους διορισμούς νηπιαγωγών και δασκάλων ειδικής αγωγής

Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI)

Ενα αλαλούμ με τους διορισμούς εκπαιδευτικών προκαλεί διαμαρτυρίες από νηπιαγωγούς που είδαν ξαφνικά τον αριθμό των προσλήψεων στην ειδική αγωγή να μειώνεται από 161 σε 53 μέσα σε λίγες ώρες.

Συγκεκριμένα στις 25 Ιουλίου 2024 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η κατανομή στην ειδική αγωγή και ο αριθμός των νηπιαγωγών ΠΕ60/61 ήταν161.

Χθες Τετάρτη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας η πρόσκληση διορισμού. Ξαφνικά η σχετική ανακοίνωση εξαφανίζεται από την ιστοσελίδα.

Τα μεσάνυχτα εμφανίζεται ΦΕΚ με διόρθωση του αριθμού των νηπιαγωγών από 161 σε 53!

Η διόρθωση αναφέρει:

«από το εσφαλμένο:
ΠΕ60/61 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ 161
ΠΕ70/71 ΔΑΣΚΑΛΟΙ 53

στο ορθό:
ΠΕ60/61 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ 53
ΠΕ70/71 ΔΑΣΚΑΛΟΙ 161»

Δηλαδή αντιστράφηκε ο αριθμός των νηπιαγωγών ειδικής αγωγής με δασκάλους ειδικής αγωγής.

Το σύνολο των διορισμών είναι ίδιο αλλά όπως τονίζουν οι νηπιαγωγοί όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας είναι υποστελεχωμένα, χωρίς μόνιμο προσωπικό. Με στοιβαγμένα 25 νήπια ανά μια νηπιαγωγό που μπορεί να εκτελεί ταυτόχρονα και χρέη προϊσταμένης.

Θεωρούν ότι το υπουργείο Παιδείας τους εμπαίζει αφού το σύνολο των προσλήψεων για αυτή τη χρονιά είναι πολύ μικρό αλλά και η ανακοίνωση που άλλαξε σε μία εβδομάδα τους έδωσε ελπίδες και τις πήρε πίσω.

Διαβάστε επίσης:

Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων: «Η ατιμωρησία στην Ελλάδα είναι κανόνας» – Πυρά για το σκάνδαλο υποκλοπών και τον φόνο Καραϊβάζ

«Καλπάζει» ο κορονοϊός: Αυξήθηκαν οι θάνατοι σε 36 και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία σε 923

Η εκτίμηση των σεισμολόγων για τη «σεισμική άπνοια» στην Ελλάδα – Συσσωρεύεται ενέργεια