Ακτιβιστές κάλυψαν πίνακα του Πικάσο με αφίσα για την σφαγή στη Γάζα

Ακτιβιστές κάλυψαν πίνακα του Πικάσο με αφίσα για την σφαγή στη Γάζα

Σε μια πράξη διαμαρτυρίας για την εφιαλτική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και τη στάση της βρετανικής κυβέρνησης απέναντι στις πρακτικές του Ισραήλ, προχώρησαν ακτιβιστές της ομάδας Youth Demand στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου την Τετάρτη 9/10.

Συγκεκριμένα, κάλυψαν για σύντομο χρονικό διάστημα έναν πίνακα του Πικάσο με μια αφίσα που δείχνει μια μητέρα και ένα παιδί αιματοβαμμένους στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ακτιβιστές ζητούν εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ, ανακοίνωσε η διεύθυνση του μουσείου και η ομάδα ακτιβιστών, μέλη της οποίας προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια. Η Εθνική Πινακοθήκη ανέφερε ο πίνακας δεν υπέστη «καμία ζημιά».

Η ομάδα ακτιβιστών Youth Demand τόνισε ότι δύο από τους ακτιβιστές της πήγαν να κολλήσουν τη φωτογραφία στο προστατευτικό γυαλί που κάλυπτε τον πίνακα του Πικάσο «Motherhood (La Maternité)» (1901), πριν ρίξουν κόκκινη μπογιά στο πάτωμα.

Ένα βίντεο που ανάρτησε η ομάδα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει έναν φρουρό να παρεμβαίνει γρήγορα για να κατεβάσει την αφίσα. Ένας από τους διαδηλωτές φωνάζει «Λευτεριά, Λευτεριά στην Παλαιστίνη!», κατηγορώντας τη βρετανική κυβέρνηση ως «συνένοχη στη γενοκτονία», ενώ τον κρατά ο φρουρός του μουσείου.

Η φιλοπαλαιστινιακή ομάδα τον Ιούλιο πραγματοποίησε μια διαδήλωση για τις πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ μπροστά από το Κενοτάφιο, το επίσημο πολεμικό μνημείο της Βρετανίας, και σχεδίαζε να διακόψει την ομιλία του βασιλιά Καρόλου τον ίδιο μήνα.

Η Εθνική Πινακοθήκη είχε γίνει τελευταία τόπος δράσεων ακτιβιστών υπέρ του κλίματος.

Διαβάστε επίσης:

Τυφώνας Μίλτον: «Γράψτε το όνομά σας με μαρκαδόρο για να σας ταυτοποιήσουμε» – Δραματικές προειδοποιήσεις στη Φλόριντα (LIVE)

Το Ιράν αρνείται τις κατηγορίες του διευθυντή της MI5 για την κατάσταση ασφαλείας της Βρετανίας

Έρευνα: Η λοίμωξη με Covid-19 διπλασιάζει τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού και θανάτου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter