Ακούν Σούπερ Λίγκα και… τρέμουν

Ακούν Σούπερ Λίγκα και… τρέμουν

Η Ιταλία είναι η πρώτη χώρα που ενημέρωσε ότι δεν στέλνει ξανά δικούς της στην Ελλάδα

Οι ξένοι διαιτητές που έρχονται και σφυρίζουν στη Σούπερ Λίγκα βιώνουν καταστάσεις που παραπέμπουν σε ποδοσφαιρική ζούγκλα. Το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει τους Ευρωπαίους, που το σκέφτονται πλέον πολύ σοβαρά αν θα συνεχίσουν να στέλνουν διαιτητές στις ελληνικές διοργανώσεις. Το τελευταίο επεισόδιο με τον Ιταλό Νταβίντε Μάσα και όσα τράβηξε στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής Ολυμπιακός – ΑΕΚ ανάγκασαν την ιταλική ομοσπονδία να ενημερώσει την ΕΠΟ ότι δεν στέλνει ξανά δικούς της διαιτητές στη χώρα μας.

«Στο 90+6΄ αποφάσισα τη λήξη του αγώνα, καθώς αντιλήφθηκα την πιθανή είσοδο των φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας. Με τη λήξη του αγώνα εισήλθαν φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας εντός του αγωνιστικού χώρου και κατευθυνθήκαμε απευθείας προς τη φυσούνα. Εκεί αισθάνθηκα χτύπημα στα γεννητικά όργανα χωρίς να αναγνωρίσω από ποιον» έγραψε ο Μάσα στο φύλλο αγώνα.

Πέρσι η Ισπανία είχε προειδοποιήσει την ΕΠΟ ότι δεν θα ξαναστείλει δικό της ρέφερι αν συμβεί το παραμικρό και φέτος μόνο έπειτα από έντονες πιέσεις της UEFA έδωσε άδεια στον Ντελ Θέρο Γκράντε στο τελευταίο ντέρμπι των «αιωνίων». Είναι απίστευτο ότι ΠΑΕ απαιτούν ξένους διαιτητές στα παιχνίδια τους και τους τραμπουκίζουν από πάνω!

Εκείνο που δεν κατανοούν οι Ελληνες παράγοντες είναι ότι μετά και το τελευταίο κρούσμα με τον Μάσα ο υπεύθυνος διαιτησίας της UEFA, παλαίμαχος ρέφερι Ρομπέρτο Ροσέτι, είναι οργισμένος με όσα συμβαίνουν σε βάρος διεθνών διαιτητών κι αυτό πιθανότατα να έχει πικρό αντίκρισμα στα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη.

Τον Μάρτιο του ’20 για το Κύπελλο Ελλάδας στο φύλλο αγώνα του ΑΕΚ – Αρης στο ΟΑΚΑ που συνέταξε ο Πορτογάλος ρέφερι Αρτούρ Ντίας αναφέρθηκε ότι ένας παράγοντας που του συστήθηκε ως «πρόεδρος της Ενωσης» έπιασε τον βοηθό του από τα γεννητικά όργανα. Και όπως έγραψε: «Με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου και καθώς πηγαίναμε στα αποδυτήρια, μας πλησίασαν αρκετοί άνθρωποι από τη γηπεδούχο ομάδα, φωνάζοντας, σπρώχνοντας, βρίζοντας και τραβώντας μας, επειδή ήθελαν να μάθουν τον λόγο που δώσαμε πέναλτι. Ενας από αυτούς, μεγάλος σε ηλικία με άσπρα μαλλιά, φώναζε: “Κανένα πέναλτι, εγώ είμαι το αφεντικό, δεν υπάρχει κανένα πέναλτι”. Πήγε στον πρώτο βοηθό, έβαλε τα χέρια του στα γεννητικά του όργανα και του είπε: “Aντε γ@@@, κανένα πέναλτι”». Για το περιστατικό με τον Πορτογάλο επόπτη τιμωρήθηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης με εξάμηνη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα.

Στην τρέχουσα σεζόν υπήρξαν επίσης τουλάχιστον άλλα δύο περιστατικά σε βάρος ξένων διαιτητών. Ο Δανός Γιάκομπ Κέλετ, ο οποίος σφύριξε το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος (1-1) κατήγγειλε στην UEFA ότι δέχτηκε απειλές. Τη σκυτάλη πήρε ένας άλλος Σκανδιναβός διαιτητής, ο Εσπεν Εσκας, ο οποίος στις 19 Φεβρουαρίου διηύθυνε το παιχνίδι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ για την 23η αγωνιστική (2-0). Σε δηλώσεις του ανέφερε τα απειλητικά μηνύματα που δέχτηκε από οπαδούς, δείχνοντας μάλιστα και τα σχετικά print screens στον δημοσιογράφο: «Θα σκοτώσουμε την οικογένειά σου, ORIGINAL 21» έγραφε ένα εξ αυτών, ενώ σε άλλο του έγραψαν: «Ελα στην Αθήνα μπάσταρδε και αν επιζήσεις από φόνο, θα είναι θαύμα. Ντροπή σου».

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα της UEFA σχετικά με όσα έγιναν με τους Πολωνούς διαιτητές που είχαν οριστεί στο παιχνίδι των πλέι οφ ΑΕΚ – Αρης. Ο Πάβελ Ρατσκόφσκι καταγγέλθηκε ότι ήταν μεθυσμένος και ότι είχε επεισόδιο με συνταξιδιώτες του. Ο διεθνής διαιτητής διέψευσε τις καταγγελίες, ωστόσο μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση η UEFA τον έβαλε στον πάγο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter