Ακόμη επτά παιδιά θετικά στο στρεπτόκοκκο στη Νάουσα – Τα τρία από το περιβάλλον του 7χρονου

Επτά ακόμα παιδιά βρέθηκαν θετικά στο στρεπτόκοκκο στη Νάουσα με τα τρία από αυτά να είναι από το περιβάλλον του 7χρονου παιδιού, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τον πρόεδρο του Μιχάλη Γιαννάκου της ΠΟΕΔΗΝ. Όπως επισημαίνει ο ίδιος «Έως τώρα στο νοσοκομείο της Νάουσας έχουν προσέλθει 21 παιδιά και έκαναν το τεστ για στρεπτόκοκκο (Strep Test)»

Δείτε επίσης: Ημαθία: Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του 7χρονου αγοριού

Ωστόσο, όπως τονίζει στην ανακοίνωση του «εάν τα παιδιά που προσέρχονται χρήζουν νοσηλείας διακομίζονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης ΜΕΘ παίδων όπου για όλη τη Βόρεια Ελλάδα έχουμε 8 κλίνες ΜΕΘ διαθέσιμες στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης».

Διαβάστε επίσης: Στρεπτόκοκκος: Εξετάζονται 25 παιδιά από την τάξη του 7χρονου – Στο νοσοκομείο με συμπτώματα και ο ξάδελφος του (Video)

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μιχάλη Γιαννάκου:

«Ο θάνατος του 7χρονου είναι ένα τραγικό γεγονός που έχει συγκλονίσει όλους μας. Αρκετές φορές έχουμε καταγγείλει τις τραγικές ελλείψεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων στα περιφερειακά νοσοκομεία.

Όμως το Νοσοκομείο της Νάουσας διαθέτει επαρκή στελέχωση σε παιδιάτρους. Υπηρετούν πέντε παιδίατροι στο νοσοκομείο και λειτουργεί τμήμα βραχείας νοσηλείας 4 κλινών για παρακολούθηση των παιδιών που προσέρχονται.

Εάν τα παιδιά που προσέρχονται χρήζουν νοσηλείας διακομίζονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ όπου για όλη τη ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ έχουμε 8 κλίνες ΜΕΘ διαθέσιμες στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Είναι σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα το πόρισμα της οποίας αναμένουμε. Θα πρέπει όμως να πούμε ότι οι πέντε παιδίατροι ιατροί του νοσοκομείου Νάουσας είναι εξαίρετοι επιστήμονες που έχουν σώσει πολλά παιδιά της περιοχής.

Έως τώρα στο νοσοκομείο της Νάουσας έχουν προσέλθει 21 παιδιά και έκαναν το τεστ για στρεπτόκοκκο (Strep Test) και βρέθηκαν τα 7 θετικά. Τα τρία από το περιβάλλον του 7χρονου παιδιού. Τους χορηγήθηκε αντιβίωση και πήγαν σπίτι τους.

Νοσηλεύεται στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ένα 9χρονο παιδί συγγενής του 7χρονου που διεκομίσθη από Νάουσα με ασθενοφόρο σε σταθερή καλή κατάσταση θετικό στον στρεπτόκοκκο.

Προσοχή λοιπόν στους γονείς».

Στο νοσοκομείο με συμπτώματα και ο ξάδελφος του 7χρονου

Νωρίτερα, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε γνωστό πως στο νοσοκομείο έχει διακομιστεί ο 9χρονος ξάδερφος του 7χρονου, με ίδια συμπτώματα.

Δείτε επίσης: Στο νοσοκομείο με συμπτώματα στρεπτόκοκκου και ο ξάδελφος του 7χρονου από τη Νάουσα (Video)

Ο άτυχος 7χρονος είχε διακομιστεί το περασμένο Σάββατο στο Νοσοκομείο της Νάουσας με πυρετό και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Την επομένη παρουσίασε επιδείνωση και μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, αρχικά στο νοσοκομείο Γεννηματάς και έπειτα στο Ιπποκράτειο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε. Ο 7χρονος υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έκαναν οι γιατροί δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρο Κετικίδη, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, η κατάσταση του παιδιού ήταν εξ αρχής δύσκολη, καθώς είχε προχωρήσει η σηψαιμία και όταν έφθασε στο νοσοκομείο ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ο 7χρονος διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ αλλά δυστυχώς κατέληξε.