Ακόμα δεν έχει συνέλθει από το σοκ που υπέστη ο πρίγκιπας Γουίλιαμ από το θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του.
«Μου πήρε σχεδόν 20 χρόνια για να φτάσω σε αυτό το σημείο», δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail και πρόσθεσε ότι «το βρίσκω ακόμα και τώρα δύσκολο, γιατί εκείνη την εποχή ήταν τόσο ακατέργαστο. Και επίσης δεν ήταν σαν τη θλίψη που νιώθουν οι περισσότεροι άνθρωποι, επειδή όλοι οι άλλοι το γνώριζαν, όλοι ήξεραν την ιστορία, όλοι την γνώριζαν».
Ο κληρονόμος του βρετανικού θρόνου ήταν 15 χρόνων όταν έμαθε ότι η μητέρα του είχε πεθάνει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και είπε ότι εξακολουθεί να προσπαθεί να αντιμετωπίσει το τραύμα.
«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το σοκ δεν μπορεί να διαρκέσει τόσο πολύ, όμως μπορεί. Είναι μια τόσο απίστευτα μεγάλη στιγμή στη ζωή και δεν σ’ αφήνει ποτέ, απλώς μαθαίνεις να ζεις μ’ αυτό», δήλωσε στην εφημερίδα.
Είπε ακόμα πως εξακολουθεί να του λείπει η μητέρα του και λυπάται που ποτέ δεν μπόρεσε να γνωρίσει τη γυναίκα του Κέιτ Μίντλετον, και τα δύο τους παιδιά τον πρίγκιπα Τζορτζ και την πριγκίπισσα Σάρλοτ.
«Θα ήθελα να ακούω τις συμβουλές της. Θα ήθελα την αγάπη της προς της Κάρθιν και να δει τα παιδιά μου να μεγαλώνουν. Με στεναχωρεί που ποτέ δεν θα τα κάνει όλα αυτά, ότι δεν θα την γνωρίσουν ποτέ», είπε.
Ο Γουίλιαμ έδωσε τη συνέντευξη στο πλαίσιο της εκστρατείας που έχει ξεκινήσει για την εξάλειψη των προκαταλήψεων γύρω από τις ψυχικές ασθένειες και στην προσπάθειά του να ενθαρρύνει τους στωικούς Βρετανούς να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.
Ο αδελφός του, πρίγκιπας Χάρι, αποκάλυψε τον περασμένο μήνα ότι πέρασε τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής του, ήταν μόλις 12 όταν σκοτώθηκε η πριγκίπισσα Νταϊάνα, στο «πλήρες χάος» επειδή κράτησε μέσα του τα όσα αισθανόταν για τον θάνατο της μητέρα του αντί να μοιραστεί τον πόνο του.
«Έχω μάλλον πλησιάσει πολύ κοντά στην κατάρρευση πολλές φορές, όταν όλα τα είδη θλίψης και τα είδη των ψεμάτων και των παρανοήσεων και όλα έρχονταν προς τα πάνω μου από κάθε γωνιά» είπε στην Telegraph.
(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)