Ακέφαλο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, κιμπάρικο ΕΚΟΜΕ

Ακέφαλο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, κιμπάρικο ΕΚΟΜΕ

Από την 1η Αυγούστου το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου είναι ακέφαλο, μετά την παραίτηση του προέδρου του Μάρκου Χολέβα.

Είχε προηγηθεί η παραίτηση της αντιπροέδρου Μαρίας Καλλιμάνη. Επομένως, το ΔΣ δεν μπορεί να συνεδριάσει και να πάρει αποφάσεις. Θα διορίσει νέα μέλη η υπουργός Πολιτισμού;

Αλλά εδώ ακόμη, τρεις μήνες μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, δεν έχει ιδρυθεί ο νέος φορέας Creative Greece που συγχωνεύει ΕΚΚ και ΕΚΟΜΕ. Και το ΕΚΟΜΕ είναι χωρίς ΔΣ από τον Μάρτιο (έληξε η θητεία) και έχει μείνει με έναν μεταβατικό πρόεδρο και διυθύνοντα σύμβουλο εδώ και ένα χρόνο (!), τον κ. Χριστόπουλο, ο οποίος υπογράφει τις αποφάσεις και μοιράζει χρήματα.

Το ΕΚΟΜΕ με αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια τέλος Ιουλίου έδωσε χρήματα σε διάφορες διοργανώσεις (Animasyros, Φεστιβάλ Δράμας, Φεστιβάλ Αιγαίου κ.α) αλλά και 3.100 ευρώ στον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Φιλαρμονική Ακράτας ( ! ).

Τι σχέση μπορεί να έχει το ΕΚΟΜΕ με έναν επαρχιακό σύλλογο φιλαρμονικής άραγε; Μάλλον… σχέση συγγένειας με στέλεχος του φορέα.

Οι επιχορηγήσεις αυτές πάντως στη Διαύγεια έχουν βαφτιστεί «παροχή υπηρεσιών συμμετοχής – συνεργασίας», αφού, προφανώς, δεν προέρχονται από χρήματα του τακτικού προϋπολογισμού.

Να είναι άραγε χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης; Να είναι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων;  Πόσο νόμιμο είναι να δίνονται επιχορηγήσεις σε φεστιβάλ από άλλες πηγές χρηματοδότησης;

Όλο αυτό το διάστημα πάντως στο ΕΚΟΜΕ επικρατεί μία δυαρχία, Χριστόπουλος εις… διπλούν. Στις διάφορες συναντήσεις του προέδρου Λεωνίδα Χριστόπουλου είναι παρών και έτερος Χριστόπουλος, προερχόμενος από άλλον εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που τον συμβουλεύει σε οικονομικά θέματα.

Ακούγεται μάλιστα ότι έχει κλειδώσει η θέση του στο ΔΣ του νέου φορέα. Αλήθεια, τι γίνεται με την εκκαθάριση του ΕΚΟΜΕ ενόψει του κλεισιματός του;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter