Αιχμηρή απάντηση Μαξίμου σε Σαμαρά για τα μεγάλα αξιώματα: «Δεν γνωρίζω για κάποια πρόταση, όχι – Και νομίζω ότι θα το γνώριζα»

Αιχμηρή απάντηση Μαξίμου σε Σαμαρά για τα μεγάλα αξιώματα: «Δεν γνωρίζω για κάποια πρόταση, όχι – Και νομίζω ότι θα το γνώριζα»

Το χάσμα μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σαμαρά φαίνεται να διευρύνεται, μετά την ομιλία-αποδόμησης του πρωθυπουργού από τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργό της χώρας στο Πολεμικό Μουσείο, με το Μαξίμου να αφήνει αιχμές για τη στάση του Μεσσήνιου πολιτικού.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την φράση του Αντώνη Σαμαρά ότι «αυτές είναι οι θέσεις μου. Τις οποίες, για να μην έχουμε παρανοήσεις, ποτέ δεν διαπραγματεύτηκα για ”μεγάλα αξιώματα”. Κι ούτε πρόκειται…». Χαρακτηριστικά, στην ερώτηση για το εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προτείνει κάποια μεγάλη θέση στον πρώην πρωθυπουργό ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι δεν γνωρίζω για κάποια πρόταση, όχι. Και νομίζω ότι θα το γνώριζα. Δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο».

«Μην επιστρέψουμε στην εποχή του διχασμού»

Μάλιστα, σε ερώτηση του Documentonews για το εάν μετά τις παρεμβάσεις των Καραμανλή-Σαμαρά η κυβέρνηση θα γυρίσει το τιμόνι προς τα δεξιά ή θα κινηθεί στο κέντρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «σας είπα μία σειρά από πολιτικές σε προηγούμενη απάντηση σε συνάδελφό σας. Τα 900 καινούργια λεωφορεία, οι ανακαινίσεις νοσοκομείων και κέντρων υγείας, οι μειώσεις σε αρκετά προϊόντα, οι 400.000 θέσεις εργασίας, οι 10.000 προσλήψεις για την παιδεία. Αυτό τι είναι δεξιά ή κεντρώα πολιτική. Όχι αυτό είναι μια πολιτική που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Αυτή είναι η δική μας πολιτική. Παραμένουμε προσηλωμένοι σε αυτό που λέει η ιδρυτική μας διακήρυξη, του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και προφανώς έχουμε επιλέξει να συντηρούμε αυτά τα οποία αντέχουν στο χρόνο και όσα έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Όμως, προς θεού, μην επιστρέψουμε στην εποχή του διχασμού και της ταμπέλας, οι οποίες δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα».

Υπενθυμίζεται, ότι το προηγούμενο διάστημα ακούγονταν έντονα στα παρασκήνιο ότι ο Αντώνης Σαμαράς ενδιαφέρονταν για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας ή του Ευρωπαίου Επίτροπου.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία εξπρές με καταιγίδες και κεραυνούς: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες – Ήχησε το 112 στην Αττική (LIVE)

Euro 2024: Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας – Γερμανίας για τον πανηγυρισμό του Ντεμιράλ – Τι συνέβη (Video)

Επιχείρηση συγκάλυψης και για τα νταηλίκια Αυγενάκη; «Η Αστυνομία δεν κατέγραψε τη βιαιοπραγία στο βιβλίο συμβάντων» (Video)

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Πληροφορίες για πρόταση για εσωκομματικό δημοψήφισμα – Διαψεύδεται επίσημα

Ρεζίλι και στο Politico o Αυγενάκης: Έλληνας βουλευτής διαγράφηκε από το κυβερνών κόμμα μετά από επίθεση σε υπάλληλο αεροδρομίου

Ο Κασσελάκης συνάντησε on camera τους εργαζόμενους της Αυγής: «Mea culpa που δε σας συνάντησα – Δεν θα απολυθεί κανείς» (Video)

Ο Κύρτσος εκθέτει Μελόνι και φον ντερ Λάιεν: Επιθετικός εθνικισμός για μετανάστες και κοσμοπολίτικα συμφέροντα

«Ο Αυγενάκης ήταν εκτός εαυτού – Με εξύβρισε και με απείλησε» – Τι είπε ο υπάλληλος για την επίθεση στο αεροδρόμιο (Video)

Εκτέλεση στο Ψυχικό: Πάνω από 35 τραύματα στο κεφάλι και το σώμα του θύματος – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter