Αιχμές Βορίδη για Καραμανλή – Σαμαρά μετά το street party: «Η νομιμοποίηση του πρωθυπουργού είναι λαϊκή»

Βαρύ είναι το κλίμα στο Μαξίμου λόγω της αποχής των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά από το γαλάζιο πάρτι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ρηγίλλης, για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, καθώς πλέον ο πρωθυπουργός αποδυναμώνεται μέρα με τη μέρα και αμφισβητείται πολύπλευρα. Άλλωστε, ακόμη ένας πρώην πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προτίμησε να κάτσει στις Βρυξέλλες από το να πάει στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο τοποθετήθηκε και ο Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του στο Action24 όπου ανέφερε αρχικά για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς ότι «θα προτιμούσα να ήταν εκεί, είναι δική τους επιλογή. Εμείς σεβόμαστε τις επιλογές τους και αυτές αξιολογούνται, έχουν τη δική τους πολιτική σημειολογία».

Σε ερώτηση για το εάν με την απουσία τους από το ιστορικό γαλάζιο street party οι δύο πρώην πρωθυπουργοί κάνουν «μομφή στον πρωθυπουργό» ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «δεν μπαίνουμε στη συζήτηση για να αξιολογήσουμε τις απόψεις των δύο πρώην πρωθυπουργών, που και η παράταξη τους έχει τιμήσει με την προεδρία του κόμματος και με την πρωθυπουργία. Δεν το εκλαμβάνω ως αμφισβήτηση, υπό την έννοια ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εκλεγεί πρωθυπουργός πριν από ενάμιση χρόνο», ενώ τόνισε ότι «η νομιμοποίηση του πρωθυπουργού είναι η λαϊκή νομιμοποίηση».

«Κάποιοι θέλουν κλειστή και συμπλεγματική Νέα Δημοκρατία»

Υπενθυμίζεται ότι τον τόνο της αποδόμησης των δύο πρώην πρωθυπουργών είχε δώσει ήδη από την Παρασκευή (4/10) ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αφού είπε για την άρνηση των Καραμανλή-Σαμαρά να πάνε στο γαλάζιο πάρτι, σε συνέντευξή στο Mega ότι «έκανα το καθήκον μου», μίλησε στη Ρηγίλλης για μερικούς «που θέλουν μία παράταξη κλειστή και συμπλεγματική».

Το αφήγημα των «ανώνυμων αγωνιστών»

Τέλος, σημειώνεται ότι στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι στην εκδήλωση της Παρασκευής τιμήθηκαν πρωτίστως «οι ανώνυμοι αγωνιστές» που δεν περιμένουν «κάποια πολιτική αξιοποίηση», ενώ συμπλήρωσε ότι στο γαλάζιο street party «το όλον της Ν.Δ. που είναι η ψυχή της Ν.Δ., που είναι οι υποστηρικτές, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι διαχρονικοί υποστηρικτές του κόμματος αυτού, βρέθηκε στη Ρηγίλλης». Με λίγα λόγια για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο το «όλον της ΝΔ» υπάρχει και χωρίς την παρουσία των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε επίσης

Υπόθεση Μαντλίν: Ανατροπή με τον βασικό ύποπτο – Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: «Λευκή» ισορροπία Γερουλάνου – Συναντήσεις με Ανδρουλάκη και Δούκα στη Βουλή

Ανάλυση NYT: Μπορεί το Ισραήλ να χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν; – Η θέση των ΗΠΑ και οι προτάσεις για αντίποινα

Παραίτηση Σβίγγου ζητά ο Στ. Κασσελάκης μετά τη διαρροή στοιχείων του Πόθεν Έσχες

Κυψέλη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 28χρονου – Τι κατέθεσαν τα δύο αδέλφια

Μαίνεται ο ανταρτοπόλεμος στη «γαλάζια» πολυκατοικία – Νέα καρφιά στην κυβέρνηση από βουλευτές της ΝΔ

Χρειαζόμαστε περισσότερους Γερουλάνους

Λίβανος: Επεκτείνονται στις παράκτιες περιοχές οι ισραηλινές επιθέσεις – Η Κίνα θα διαθέσει ιατρική βοήθεια