Αιχμές Σαλμά σε Μητσοτάκη για τον πρωθυπουργικό φίλο με τα φωτοβολταϊκά

Αιχμές Σαλμά σε Μητσοτάκη για τον πρωθυπουργικό φίλο με τα φωτοβολταϊκά

Κατά μέτωπο επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Μάριος Σαλμάς κατά την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, αφήνοντας αιχμές για «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς στο υπουργείο Πολιτισμού ή βάλλοντας κατά του πρωθυπουργικού φίλου, Γιώργου Ρόκα, ο οποίος -όπως αποκάλυψε το Documento- κάνει σκανδαλώδεις μπίζνες με φωτοβολταϊκά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαλμάς φέρεται να αναρωτήθηκε -ενώπιον του Κυρ. Μητσοτάκη- πώς εκατοντάδες επιχειρηματίες προσπαθούν να βγάλουν άδειες για φωτοβολταϊκά και μπλέκουν στα «γρανάζια» της γραφειοκρατίας τη στιγμή που ο κ. Ρόκας τα καταφέρνει με τόση ευκολία.

«Ωραίες οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά να είμαστε με τους πολλούς» είπε εισαγωγικά και πρόσθεσε πως η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ήταν «για τους λίγους». Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα προς αποφυγή το φωτοβολταϊκό πάρκο του κ. Ρόκα στην Αμφιλοχία, ρωτώντας τον κ. Μητσοτάκη: «Πώς έγινε αυτό;».

Υπενθυμίζεται ότι το Documento στις αρχές του 2023 είχε αποκαλύψει τις σκαστές παρανομίες του Γ. Ρόκα, ο οποίος με πέντε μεμονωμένες – ανεξάρτητες εταιρείες ανεμογεννητριών, ισχύος 3ΜW έκαστη, καταφέρνει να απομυζεί τον κρατικό κορβανά, λαμβάνοντας για το ρεύμα που παράγουν οι εταιρίες του –για την πώληση του οποίου οφείλουν να συμμετέχουν σε μειοδοτικό διαγωνισμό– σχεδόν διπλάσια τιμή.

Δείτε επίσης: Αποκάλυψη: Κι άλλος φίλος του Μητσοτάκη με μπίζνες για… εισαγγελέα

Μέχρι στιγμής, η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν βρήκε σκόπιμο να ερευνήσει την πιθανότητα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ρόκας έστελνε μαζικά e-mails υπέρ της υποψηφιότητας του Κυρ. Μητσοτάκη για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο πρωθυπουργός έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια φωτοβολταϊκού πάρκου συμφερόντων του κ. Ρόκα, ενώ σε δεύτερο χρόνο πήγε στην Ιθάκη για να φωτογραφηθεί μαζί του μπροστά στο ασθενοφόρο που δώρισε η εταιρεία του κ. Ρόκα, R-Energy1, στον Δήμο Ιθάκης!

Δείτε επίσης: Σφυροκόπημα κατά Μητσοτάκη από τους βουλευτές του: «Θα μας καταπιεί η ιστορία όπως τον Μακρόν»


Μπρα ντε φερ Μητσοτάκη – Σαλμά στην Κ.Ο. της ΝΔ: «Η κυβέρνηση εξυπηρετεί τους λίγους» – «Δεν θα ανεχτώ υπονοούμενα»


ΣΥΡΙΖΑ σε Μαρινάκη: Θα δεχτείτε τον έλεγχο από ορκωτούς λογιστές; Ιδού η Ρόδος…


Επίθεση Κυριάκου Μητσοτάκη σε διαφωνούντες στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας


Χυδαιότητες Πέτσα: Ειρωνεύεται για το κλείσιμο της Αυγής – «Περαστικά σύντροφοι»


ΣΥΡΙΖΑ: Παραμένουν τα μέλη του Δικτύου παρά τις τρεις αποχωρήσεις – Προσπάθεια συνεννόησης με Ραγκούση, Θεοχαρόπουλο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter