Αιχμές Μητσοτάκη στη «σαμαρική» πτέρυγα: «Δεν υπάρχει περίπτωση επί δικών μου ημερών η ΝΔ να επιστρέψει σε ιδεολογική περιχαράκωση»

EUROKINISSI

Οι αναταράξεις και ο αντιθέσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν κοπάζουν όπως θεωρούσαν αρκετοί, αλλά καθημερινά οξύνονται, καθώς η μεγάλη πολιτική φθορά των ευρωεκλογών φέρνει στην επιφάνεια τα διαφορετικά πολιτικά σχέδια και τις ιδεολογικές διαφορές που υπάρχουν στη γαλάζια παράταξη.

Σε σχετική ερώτηση για την ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας και το αίτημα πολλών σαμαρικών και όχι μόνο στελεχών για στροφή προς τα δεξιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο Real FM είπε ότι «θα έλεγα σε αυτούς τους καλοπροαίρετους σχολιαστές ότι θα έβλεπα πολύ θετικά μια επιστροφή στις ρίζες του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αυτός αποϊδεολογικοποίησε την κομματική ταυτότητα της ΝΔ. Η ΝΔ είναι μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, αυτή οραματίστηκα, αυτή υπηρέτησα, αυτή η στρατηγική έχει δώσει σε 3 εκλογικές αναμετρήσεις 40%. Δεν υπάρχει περίπτωση επί δικών μου ημερών η ΝΔ να επιστρέψει σε ιδεολογική περιχαράκωση την οποία πλήρωσε ακριβά στο παρελθόν η παράταξη».

Υπενθυμίζεται, ότι εδώ και πολύ καιρό ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαφοροποιηθεί σε στρατηγικές επιλογές του πρωθυπουργού (ελληνοτουρκικά, μεταναστευτικό, οριζόντια φορολόγηση) και σχετικά με την ταυτότητα της ΝΔ, είχε πει σε συνέντευξή του στην καθημερινή ότι η ΝΔ «κινδυνεύει μόνο από τον εαυτό της. Όταν στοχεύει αποκλειστικά στο “κέντρο” –τη στιγμή που η κοινωνία κινείται δεξιότερα– κινδυνεύει να χάσει την ισορροπία της…».

Μάλιστα, η αναφορά για τα περί ιδεολογικής περιχαράκωσης ερμηνεύτηκε από πολλούς ως αιχμή για τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε λάβει το ποσοστό του 18,8% στις εκλογές του Μαΐου του 2012.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στις 20.00 στο Πολεμικό Μουσείο, θα μιλήσουν σε εκδήλωση βιβλίου οι πρώην πρωθυπουργοί της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, όπου αναμένεται να τοποθετηθούν και για τα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα και τα αποτελέσματα των εκλογών.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο: «Παραδοχή» Μαξίμου ότι η ΤτΕ θα λειτουργεί… σαν εισαγγελέας και θα διασφαλίζει το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών

Νέα ένταση στην Κουμουνδούρου: «Αργομισθίες τέλος» λέει η Κεχαγιά – «Το ήθος του νέου ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί αηδία» απαντά ο Γιώργος Τσίπρας

Φάμελλος για φορολόγηση διυλιστηρίων: Τελικά λεφτόδεντρα υπάρχουν, αλλά ο Μητσοτάκης τους κάνει εκπτώσεις