Αιχμές Μητσοτάκη για τις απουσίες Σαμαρά – Καραμανλή μέσω… απόδοσης τιμής

Αιχμές Μητσοτάκη για τις απουσίες Σαμαρά – Καραμανλή μέσω… απόδοσης τιμής

«Τιμάμε όλους τους αρχηγούς μας, παρόντες και απόντες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο «street party» στη Ρηγίλλης για την συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ, αφήνοντας αιχμές για τις ηχηρές απουσίες του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είπε πως «Μείναμε με σταθερότητα, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Μόνιμα απέναντι στο σαράκι του διχασμού και το δηλητήριο του λαϊκισμού. Αυτό το κόμμα έρχεται από μακριά και πηγαίνει πολύ μακριά για να οδηγεί την πατρίδα μας, πάντα μπροστά, με τον ιδρυτή μας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Γεώργιο Ράλλη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά. Τιμάμε όλους τους αρχηγούς μας, παρόντες και απόντες».

Νωρίτερα στη συνέντευξή του στο Mέγκα, εξαπέλυσε καρφιά εναντίον τους λέγοντας πως «εγώ έκανα το καθήκον μου, τους κάλεσα προσωπικά από κει και πέρα θα επαναλάβω ότι η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη όχι στους αρχηγούς όχι στους διατελέσαντες πρωθυπουργούς αλλά στον απλό νεοδημοκράτη και νομίζω ότι μία μέρα γιορτή και χαράς μία μέρα ενότητας για την παράταξη και έτσι θα τη θυμόμαστε». Σε ερώτηση για το εάν θα έπρεπε να είναι όλοι σε αυτή τη γιορτή σημείωσε ότι «αυτό θα το κρίνουν εγώ είμαι ο τελευταίος που θα το κρίνει. Εγώ όπως σας είπα έκανα το καθήκον μου».

Μάλιστα επικαλούμενος τον ιδρυτή της γαλάζιας παράταξης Κωνσταντίνο Καραμανλή είπε ότι «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μάς δίδαξε ότι η ΝΔ είναι η παράταξη του ρεαλισμού» και «δεν δίστασε να ξεφύγει από αγκυλώσεις. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «ήταν αυτός που ήθελε να προσελκύσει τα καλύτερα στελέχη, ανεξαρτήτως ιδεολογικής αφετηρίας».

Να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί ενωτικός, είχε τηλεφωνήσει και στους όμως τελικά επέλεξαν να μη δώσουν το «παρών».

Διαβάστε επίσης:

Τα παρασκήνιο πίσω από το «όχι» των Καραμανλή – Σαμαρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γαλάζιο «street party»

«Θαμπώθηκαν» στις Βρυξέλλες από τα 75 ακίνητα του Απόστολου Τζιτζικώστα

Κύρτσος: Πάει και το παραμύθι της μείωσης ρεκόρ του δημόσιου χρέους!

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter