Αιχμές Καραγκούνη για εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς: «Οι κοινοβουλευτικοί δίνουν λόγο στη βάση»

Αναταραχή επικρατεί στο εσωτερικό ΝΔ, καθώς η μεγάλη πολιτική φθορά των ευρωεκλογών και η απώλεια 13 εκλογικών μονάδων μέσα σε ένα χρόνο, έχει φέρει στην επιφάνεια τις συγκρούσεις και τις αντιθέσεις που υπάρχουν στο κυβερνών κόμμα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κώστας Καραγκούνης μιλώντας στο Mega, αναφέρθηκε στους παράγοντες της ακρίβειας, της φορολόγησης αλλά και της αλαζονείας, που επέφεραν κρίσιμη εκλογική φθορά.

Μάλιστα, άφησε αιχμές και για την ύπαρξη πολλών εξωκοινοβουλευτικών υπουργών, καθώς όπως είπε, πολλές φορές μπορεί να μη δίνουν λόγο σε κανέναν, εν αντιθέσει με τους κοινοβουλευτικούς που «δίνουν λόγο στη βάση» και στους πολίτες.

Συγκεκριμένα, ο γαλάζιος βουλευτής, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την «γκρίνια» σχετικά με την ύπαρξη πολλών εξωκοινοβουλευτικών υπουργών ανέφερε ότι «πάντα είχαμε εξωκοινοβουλευτικούς, διαχρονικά. Απλά οι κοινοβουλευτικοί έχουν μία διαφορετική προσέγγιση προς τους πολίτες και δίνουν λόγο προς τους πολίτες. Δεν είναι ότι κάθεσαι σε εάν γραφείο υπουργικό που σου είναι μία δοτή θέση και ξέρεις ότι ενδεχομένως δεν θα δώσεις λόγο σε κανέναν. Πρέπει να υπάρχει ένα μείγμα κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών, απλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι κοινοβουλευτικοί δίνουν λόγο στη βάση»

Η ακρίβεια είναι η κορωνίδα της πολιτικής πίεσης

Σε ότι αφορά τον ανασχηματισμό και τις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν, ο Κώστας Καραγκούνης σημείωσε ότι «νομίζω ότι δεν θα αργήσει πάρα πολύ. Ο πρωθυπουργός έχει αξιολογήσει τα αίτια της πτώσης των ποσοστών μας και θα προχωρήσει σε κάποιες διορθωτικές κινήσεις, όπως ο ίδιος είπε, ώστε να αντιμετωπίσουμε κάποιες αστοχίες. Εγώ θεωρώ ότι το ζήτημα της ακρίβειας είναι πολυμέτωπο, το πως αντιμετωπίζεις διάφορες διαστάσεις. Είναι η κορωνίδα της πολιτικής πίεσης η ακρίβεια, πράγμα το οποίο πληρώσαμε».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «οι νέοι δικηγόροι και οι νέοι επαγγελματίες έχουν πρόβλημα. Πρέπει να δούμε σε τι μπορούμε να κάνουμε. Η σταθερή μας άποψη είναι ότι πρέπει να ενισχύσουμε το εισόδημα των πολιτών γιατί μόνο έτσι αντιμετωπίζεται η ακρίβεια. Επίσης, στο ζήτημα της φορολόγησης πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές»

Τέλος για την κριτική περί αλαζονείας, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας είπε ότι «σίγουρα το 41% μπορεί να δημιουργεί μία πολιτική αυτοπεποίθηση. Πρέπει πάντα να είμαστε κοντά στον κόσμο και να ακούμε τα προβλήματα».

Διαβάστε επίσης:

Χάος στην Κηφισιά: Στις φλόγες και δεύτερο εργοστάσιο

Συναγερμός στην Κάτω Κηφισιά: Έκρηξη και μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο – Ήχησε το 112 (Video)

Φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά: Διακοπή κυκλοφορίας – Ήχησε το 112 (Video)

Τουρισμός: Χάνονται 100.000 αφίξεις στην Κρήτη – Πώς επηρεάζει την Ελλάδα το «κανόνι» της FTI

Ο Μητσοτάκης δεν έμαθε: Έχασε 1 εκατ. ψήφους και ούτε τον άγγιξαν 1,5 εκατ. υπογραφές για τα Τέμπη

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα: Πού θα χτυπήσει «43άρια» – Οι περιοχές που είναι στο κόκκινο (LIVE)

Στα όπλα ενάντια στους οπλαρχηγούς – Η χορηγική συμφωνία της Ντόρτμουντ με κολοσσό της πολεμικής βιομηχανίας

Αμοργός: Θρίλερ με την εξαφάνιση του Αμερικανού συνταξιούχου αστυνομικού – Το τελευταίο στίγμα και τα δύο κινητά (Video)

Μητσοτάκης: Εικονική πραγματικότητα, damage control και οι «μουσικές καρέκλες» του ανασχηματισμού