Αιχμές Κακλαμάνη για Μητσοτάκη: «Είναι λάθος που η σημερινή ηγεσία δεν συζητά» με Καραμανλή-Σαμαρά

Αιχμές Κακλαμάνη για Μητσοτάκη: «Είναι λάθος που η σημερινή ηγεσία δεν συζητά» με Καραμανλή-Σαμαρά
Παρουσίαση του βιβλίου του διευθυντή της εφημερίδας "Εστία", Μανώλη Κοττάκη, "Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή", στο Πολεμικό Μουσείο, Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και εκφώνησαν ομιλία οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε για όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία το τελευταίο διάστημα, στην «Άλλη όψη» της «Κυριακάτικης Απογευματινής», καθώς επεσήμανε το κίνδυνο της «μετάλλαξης» του κόμματος και τοποθετήθηκε για τις ομιλίες των ΚαραμανλήΣαμαρά στο Πολεμικό Μουσείο (1/7), που έχουν αφήσει όπως είπε, θετικό αποτύπωμα στη γαλάζια βάση.

Συγκεκριμένα για το γεγονός ότι μιλάει δημόσια, ο γαλάζιος βουλευτής και ιστορικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος είπε ότι «βρίσκοµαι στη Νέα ∆ηµοκρατία από την πρώτη µέρα ίδρυσής της. Πιο πριν ακόμη, από τη νεολαία της ΕΡΕ.  Μικρό παιδάκι ήµουν… Έχουν περάσει, δηλαδή, κοντά 60 χρόνια. Είναι δυνατόν να µη λέω τη γνώμη µου ως ο παλαιότερος κοινοβουλευτικός στην παράταξή µας; Είναι δυνατόν να µην ασκώ καλόπιστη κριτική, αν βλέπω ότι κάτι γίνεται λάθος; Και ξέρετε γιατί το κάνω; Επειδή είμαι «σαρξ εκ της σαρκός» της Ν.∆. Είμαι ένα κοµµάτι από τον απλό, λαϊκό κόσμο, που στηρίζει πέντε δεκαετίες τώρα τη Ν.∆. και νιώθω κάθε του αγωνία, κάθε λύπη του, κάθε χαρά του. Όταν κατηγορούμαι από κάποιους «χθεσινούς» και ορισµένους «ενοικιαστές» στη σηµερινή παράταξή µας πως ασκώ έντονη κριτική, τους απαντώ πως αν είχα ακουστεί πριν από τις ευρωεκλογές η Ν.∆. δεν θα περνούσε πολύ κάτω από τον πήχυ του 33%, που είχε θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

«Υπέρµετρη «µετάγγιση» από πρόσωπα που χαρακτηρίζονται «κεντρώοι»

Για την κριτική περί μετάλλαξης της γαλάζιας παράταξης ο Νικήτας Κακλαμάνης σημείωσε ότι «με ρωτάτε, λοιπόν, αν η Ν.∆. έχει µεταλλαχθεί. Εκείνο που θεωρώ είναι ότι η Ν.∆. έχει δεχθεί στους κόλπους της υπέρµετρη «µετάγγιση» από πρόσωπα που χαρακτηρίζονται «κεντρώοι». Τέτοιους, που πρώτοι θα εγκαταλείψουν το πλοίο, όταν µπάσει νερά, όχι, δεν τους χρειαζόµαστε. Αντίθετα, η Ν.∆. έχει ανοιχτές τις πόρτες για όσους ασπάζονται την κεντρική ιδέα της Ιδρυτικής ∆ιακήρυξής της, που φέρει την υπογραφή του Κωνσταντίνου Καραµανλή και όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κ.Ο. της Νέας ∆ηµοκρατίας εξακολουθεί και είναι απολύτως επίκαιρη».

Το «κέντρο» να φτιάξει δικό του πολιτικό φορέα

Για την στροφή της Νέας Δημοκρατίας προς το κέντρο ο γαλάζιος βουλευτής τόνισε ότι «κατ’ αρχάς θα ήθελα να ξεκαθαρίσουµε κάτι: Ποιο είναι αυτό το περιβόητο Κέντρο, που ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις και εξελίσσεται στον πλέον καθοριστικό παράγοντα της πολιτικής ζωής, όχι µόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη; Εκείνοι που το αποτελούν γιατί δεν σχηµατίζουν έναν πολιτικό φορέα και να διεκδικήσουν ό,τι τους αναλογεί; Μήπως είναι αυτοί που στη Γαλλία έφεραν τον «µεταρρυθµιστή» Μακρόν στην εξουσία και σήµερα θα πανηγυρίζει η… Λεπέν; Μήπως είναι οι ίδιοι που οδήγησαν την Ιταλία στην αγκαλιά της Μελόνι; Ή τους φιλοναζιστές στο 15% στη Γερµανία;»

Μάλιστα συμπλήρωσε «µήπως είναι αυτοί που ευθύνονται για το ότι η κοινωνική Ευρώπη πνέει τα λοίσθια και πανηγυρίζουν οι τράπεζες και οι τραπεζίτες; Η επιστροφή στις ρίζες µας σηµαίνει στροφή στις αξίες της Ιδρυτικής µας ∆ιακήρυξης. Όσοι τις ασπάζονται είναι καλοδεχούµενοι, αλλά δεν µπορούν να µπουν κατευθείαν στο ιερό του ναού, υπάρχει και ο πρόναος.»

«Υπό προστασία» οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί

Για την κριτική περί πολιτικής ασυλίας σε ότι αφορά τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς ο Νικήτας Κακλαμάνης σημείωσε ότι «δεν είναι µόνο ο τελευταίος ανασχηµατισµός, αλλά και όλοι όσοι προηγήθηκαν, όπου πλην ελαχίστων περιπτώσεων ανασχηµατίζονται µόνο τα κοινοβουλευτικά στελέχη, όλοι δηλαδή αυτοί που τρέχουν και κάνουν τη Νέα ∆ηµοκρατία κυβέρνηση. Αυτό πρέπει να σταµατήσει».

Θετικό το αποτύπωμα από τις ομιλίες των πρώην δύο πρωθυπουργών

Σε ότι αφορά τις ομιλίες των Καραμανλή-Σαμαρά το ιστορικό γαλάζιο στέλεχος είπε ότι «δεν συµφωνώ µε όλα όσα ακούστηκαν, αλλά ήταν δύο οµιλίες µε µεγάλο θετικό αντίκτυπο στην πατριωτική, λαϊκή βάση της παράταξής µας. Κάποιοι «κονδυλοφόροι» κρατικοδίαιτοι προσπαθούν να την απαξιώσουν, αλλά ο λαός έχει τη δική του άποψη», συμπληρώνοντας ότι «είναι λάθος που η σηµερινή ηγεσία δεν συζητά µαζί τους. Ο κ. Μητσοτάκης µόνο ωφεληµένος ως αρχηγός και πρωθυπουργός θα έβγαινε από την εµπειρία των προκατόχων του».

Η γαλάζια ΚΟ θα έχει λόγο σε ότι αφορά τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τέλος, ο Νικήτας Κακαλαμάνης μίλησε και για την πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη συζήτηση για αλλαγή της. Χαρακτηριστικά, σημείωσε ότι «ως παραδοσιακός κοινοβουλευτικός σέβοµαι τους θεσµούς και τα πρόσωπα που τους εκπροσωπούν, ακόµη και αν διαφωνώ µε αυτά. Κάθε πράγµα στον καιρό του, όπου και θα τοποθετηθώ καθαρά και δηµόσια. Η Κοινοβουλευτική Οµάδα του κόµµατος αυτή τη φορά θα έχει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του προσώπου που θα εκφράσει τον κορυφαίο θεσµό της ∆ηµοκρατίας».

Διαβάστε επίσης

Έρευνα για τη «μαφία της Μυκόνου» ζητάει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά τις αποκαλύψεις

Ανδρουλάκης: Ούτε λέξη για τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο κύκλωμα εκβιαστών – Τι είπε για την υποψηφιότητα Δούκα (Video)

Τι τρέχει με τον Νίκο Ανδρουλάκη;

Σάλος για τα δυο κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρουλάκη που εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών – Οι αποκαλύψεις του documentonews.gr

Εικόνες καταστροφής από τη φωτιά στις Αχαρνές – Καίει ακόμα σε αποθήκη με χαρτικά (Photos)

Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να καλύπτει τον Πούλη και την «παρέα» του

Καιρός: Επικίνδυνο «κοκτέιλ» με καύσωνα και ισχυρούς ανέμους – Συναγερμός για πυρκαγιές (LIVE)

Σκάνδαλο Novartis: Η ελληνική δικαιοσύνη έχει ήδη απορρίψει αντίστοιχο αίτημα Σαμαρά να αποκαλυφθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Το μαρτύριο της σταγόνας στα νησιά του Αιγαίου – Λέρος και Σίφνος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter