Αιχμές από Κρήτη για Αυγενάκη – «Ο υφυπουργός ‘ιδεάν δεν είχε’ για το Κατάρ;»

Αιχμές από Κρήτη για Αυγενάκη – «Ο υφυπουργός ‘ιδεάν δεν είχε’ για το Κατάρ;»

«Ο υφυπουργός ‘ιδέαν δεν είχε’ για το Κατάρ; Πολλές οι επισκέψεις στο Κατάρ και στην πρεσβεία του», επισημαίνει δημοσίευμα της εφημερίδας «Κρήτη» για τον Λευτέρη Αυγενάκη, με αφορμή τις διπλωματικές επαφές του υφυπουργού με το εμιράτο και την σιωπή του μετά το ξέσπασμα του Qatargate.

Η εφημερίδα καταγράφει τις επαφές που είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού με διπλωμάτες του εμιράτου από την αρχή της θητείας του στο υπουργείο το 2019. Χαρακτηριστικά αναφέρει ως παραδείγματα την τριήμερη επίσκεψη στη Ντόχα, οι αγαστές σχέσεις με τους πρέσβεις του Κατάρ στην Ελλάδα, τις αποθεωτικές αναρτήσεις του για τη διοργάνωση της Formula 1 στην πίστα Lusail, αλλά και για την «ημέρα του Κατάρ».

«Και φυσικά, ο υφυπουργός Αθλητισμού ήταν εκ των πρώτων στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ στις 20 Νοεμβρίου και του πρώτου αγώνα, στην πρεσβευτική κατοικία του Κατάρ στην Αθήνα», σημειώνει η «Νέα Κρήτη», εκφράζοντας την εξής απορία.

«Ε, μετά απ’ όλα αυτά και μετά τον πανευρωπαϊκό σάλο που έχει ξεσπάσει για τον ρόλο και τις μεθοδεύσεις του Κατάρ, (…) ο δικός μας υφυπουργός ‘ιδέαν δεν είχε για το τι συνέβαινε στο Κατάρ και τους σκοπούς του Εμιράτου; Τώρα έστω εκ των υστέρων, έχει δυο λόγια να πει για τα τεκταινόμενα, όπως επί τρία χρόνια είχε άπειρες φωτογραφίσεις και αναρτήσεις με τους Καταριανούς ή εξακολουθεί να τα βρίσκει όλα καλά;», τονίζει η «Νέα Κρήτη».

«Ουδείς θα ποινικοποιήσει τις διακρατικές σχέσεις, αλλά απ’ όσο είδαμε, τέτοια σταθερότητα επαφών επί 3,5 χρόνια με το Κατάρ και στην Αθήνα και στη Ντόχα, ούτε ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κ. Φραγκογιάννης είχε, ούτε ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Γιάννης Σμυρλής.

Αναρωτιόμαστε: Γιατί τόσο στενές επαφές με το εμιράτο ο δικός μας υφυπουργός Αθλητισμού; Άντε και ‘ιδέαν δεν είχε’ για το Κατάρ, τώρα που όλος ο πλανήτης βουίζει με το Qatargate, μήπως μπορεί να εξηγήσει καλύτερα -πρώτα στον εαυτό του και μετά σε όλους μας- ποιος τελικά ωφελήθηκε περισσότερο από την τρίχρονη διακρατική σχέση σε επίπεδο αρμοδιότητας αθλητικού χαρτοφυλακίου, με μια χώρα τόσο μικρή και αρωγό των σχεδίων και οικονομικών της Τουρκίας;

Τι κατάλαβε και τι ‘ιδέα’ έχει δηλαδή πέραν των άπειρων φωτογραφήσεων του, αναρτήσεων και αναφορών του για το Κατάρ;», καταλήγει το δημοσίευμα.

Documento Newsletter