Αιματοκύλισμα στη Γάζα: Δεν υπάρχει μέρος που δεν θα φτάσει ο Ισραηλινός στρατός – Πάνω από 11.500 οι νεκροί

Αιματοκύλισμα στη Γάζα: Δεν υπάρχει μέρος που δεν θα φτάσει ο Ισραηλινός στρατός – Πάνω από 11.500 οι νεκροί

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Γάζα και ο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου, μετά την εισβολή του στρατού στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας όπου, εκτός από τους ασθενείς και το νοσηλευτικό προσωπικό, έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες εκτοπισμένοι, διεμήνυσε ότι δεν υπάρχει «κανένα μέρος στη Γάζα» όπου δεν θα φτάσει ο ισραηλινός στρατός

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες και άρματα αποσύρθηκαν τη Τετάρτη από το νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας και αναδιατάχθηκαν γύρω από το μεγάλο νοσοκομειακό συγκρότημα. Οι συνθήκες στο νοσοκομείο Al-Shifa, το οποίο έχει ξεμείνει από καύσιμα και δεν θεωρείται πλέον λειτουργικό, επιδεινώθηκε ραγδαία τις τελευταίες ημέρες εν μέσω έντονων μαχών, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για μια «καταστροφική» κατάσταση για ασθενείς, προσωπικό και εκτοπισμένους που βρίσκονται ακόμα μέσα.

Οι φορείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων εν μέσω καταγγελιών για τις τρομερές συνθήκες σε άλλα νοσοκομεία της Γάζας που δεν έχουν καύσιμα, και τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και νερό. καταδίκασαν δριμύτατα την επιδρομή του Ισραήλ στην Al-Shifa, με τη διεθνή πίεση να αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες προς την ισραηληνική κυβέρνηση,

«Όπλα και τρομοκρατική υποδομή» εντοπίστηκαν, όπως ισχυρίζονται οι Ισραηλινοί εντός του νοσοκομείου Αλ Σίφα στη Γάζα, κατά τη διάρκεια των επιδρομών.

Αξιωματούχος του IDF δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν σημειώθηκαν μάχες μέσα στο συγκρότημα του νοσοκομείου μετά την άφιξη εκεί στρατιωτών στη διάρκεια της νύχτας και δεν υπήρξαν διενέξεις με ιατρικό προσωπικό ή ασθενείς.

«Η επιχείρηση ξεκίνησε σε μικρή κλίμακα και θα διευρυνθεί ανάλογα με τις ανάγκες», επισημαίνεται.

 Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Νετανιάχου και Ερντογάν

Έντονη ήταν η αντίδραση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σε σημερινές δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποστήριξε ότι το Ισραήλ είναι «κράτος-τρομοκράτης» που διαπράττει εγκλήματα πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε σχετικά: Ερντογάν: Το Ισραήλ είναι κράτος τρομοκράτης – Άφησε σκόπιμα μωρά να πεθάνουν

«Αποκαλεί κράτος-τρομοκράτη το Ισραήλ, αλλά οι πράξεις του δείχνουν ότι ο ίδιος υποστηρίζει τους τρομοκράτες της Χαμάς», αναφέρει δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού που δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε εξάλλου την άποψη ότι η Χαμάς, η οποία διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά πολιτικός φορέας εκλεγμένος από τον πληθυσμό του παλαιστινιακού θύλακα.

Διαβάστε σχετικά: Νέα «πυρά» Ερντογάν: «Κράτος τρομοκράτης το Ισραήλ – Νετανιάχου έρχεται το τέλος σου»

«Δεν αποδεχόμαστε το κήρυγμα» του Ερντογάν, υπογραμμίζει ο Νετανιάχου, υπενθυμίζοντας τους βομβαρδισμούς κουρδικών κοινοτήτων στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Ο απολογισμός των νεκρών

Η κυβέρνηση της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε απόψε ότι από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων στον παλαιστινιακό θύλακα έχουν σκοτωθεί 11.500 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 4.710 παιδιά και 3.160 γυναίκες. Οι τραυματίες υπολογίζονται σε περίπου 29.800, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το υπουργείο Υγείας στον ελεγχόμενο από τη Χαμάς παλαιστινιακό θύλακα ανέφερε ότι δεκάδες πτώματα κείτονται στους δρόμους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και είναι αδύνατον να καταμετρηθούν, υποστηρίζοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ανοίγουν πυρ εναντίον ασθενοφόρων και εθελοντών που προσπαθούν να τα περισυλλέξουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter