Αιγάλεω: Συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 18.30 στο μετρό για ασφαλή σχολεία

Αιγάλεω: Συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 18.30 στο μετρό για ασφαλή σχολεία
Δυναμικά αντιδρούν οι φορείς της σχολικής κοινότητας στο Αιγάλεω με τα τόσα συσσωρευμένα προβλήματα έχοντας συμπαράσταση πλην των κατοίκων και από σύσσωμη την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και από πολιτικά κόμματα.
Σήμερα, Δευτέρα 16.1.2023 στις 18.30 η Ένωση Γονέων Αιγάλεω, μεταξύ άλλων, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία «Ελευθερίου Βενιζέλου» (στο μετρό Αιγάλεω). Η βασική στόχευση προκύπτει από το σύνθημα «Σχολική Στέγη Ώρα μηδέν», καθώς ο δήμος Αιγάλεω έχει ακόμη ανοιχτές πληγές που αφορούν τις οικογένειες σχεδόν χιλίων μαθητών: Αφενός στα σεισμόπληκτα σχολεία από το 2019 δεν έχει δοθεί λύση πέρα από τις εμβαλωματικές των συστεγάσεων (πρωινή – απογευματινή βάρδια) και των συγχωνεύσεων, αφετέρου προέκυψε την περασμένη εβδομάδα μέγα ζήτημα με την έξωση του 9ου δημοτικού σχολείου.
«Ως εδώ!» είναι το σύνθημα που αποτυπώνει την οργή της εκπαιδευτικής κοινότητας για τον εμπαιγμό ο οποίος εκφράζεται με «συστέγαση – συγχώνευση – κατάργηση» σχολικών δομών σε έναν δήμο ο οποίος απέχει λιγότερο από 10 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας. «Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί!» διατρανώνουν οι τοπικοί φορείς απαιτώντας από τον δήμαρχο Γιάννη Γκίκα λύσεις. Η δυναμική συγκέντρωση αποφασίστηκε σε σύσκεψη των φορέων το Σάββατο 14.1.2023 και μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Τρίτη, στην οποία ο δήμαρχος ενέμεινε στις θέσεις του, προκαλώντας τσουνάμι διαμαρτυριών.
«Διεκδικούμε τα αυτονόητα για τα παιδιά μας!»
Η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω έχει ως εξής: «Με πρωτοβουλία και κάλεσμα της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14.1.2023 έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο της Ένωσης, με συμμετοχή όλων των συλλόγων γονέων των σεισμόπληκτων σχολείων του Δήμου μας, του 2ου γυμνασίου που συστεγάζεται για 4 σχολικά έτη με το σεισμόπληκτο 17ο και των συλλόγων γονέων των 9ου και 14ου δημοτικών σχολείων!
Έγινε δεκτή η πρόταση του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με
* Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 16.1.2023 στην πλατεία “Ελευθερίου Βενιζέλου” (μετρό Αιγάλεω) στις 18.30 με ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους Συλλόγους Γονέων, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, συνδημότες, φορείς κ.λπ.
* Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Αιγάλεω την Τρίτη 17.1.2023 στις 20.00 που είναι προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο!
* Διοργάνωση Ημερίδας για τη Σχολική Στέγη στον Δήμο Αιγάλεω με κάλεσμα και προβολή στα ΜΜΕ σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί άμεσα!
Συζητήθηκαν επιπλέον προτάσεις από τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων των σχολείων που παρευρέθηκαν, τις οποίες η Ένωση Γονέων Αιγάλεω προτείνει και στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο και αναμένεται η επικύρωση των αποφάσεων των ΔΣ των συλλόγων γονέων των σχολείων, ώστε να μας  ανακοινωθούν άμεσα οι αποφάσεις τους ώστε να υπάρξει περαιτέρω συντονισμός δράσεων!
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι των σωματείων των εκπαιδευτικών, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, που θα στηρίξουν και θα συμμετέχουν σε όλες τις προαναφερόμενες κινητοποιήσεις!
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και δράσεις ώστε το μήνυμα είναι ακόμη πιο ηχηρό, ακόμη πιο δυνατό…
Διεκδικούμε τα αυτονόητα για τα παιδιά μας!
Επαρκή και ασφαλή σχολική στέγη για όλους τους μαθητές!
Ο αγώνας συνεχίζεται…»
Ετοιμασίες συστέγασης
Πριν από λίγα 24ωρα κλήθηκαν οι διευθυντές των 9ου και 14ου δημοτικού σχολείου να τακτοποιήσουν τα του κτιρίου μετά την απόφαση του δημάρχου να συστεγάσει τα δύο δημοτικά σχολεία μεσούσης της σχολικής χρονιάς. Ακολούθησε η απόφαση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας Ι. Κάππου που ενέκρινε τη συστέγαση. Σημειωτέον ότι η απόφαση στηρίζεται σε μια πρόχειρη και απαράδεκτη κατά πολλούς έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Αιγάλεω, με την οποία δημιουργούνται αίθουσες με νοβοπάν και γυψοσανίδες προκειμένου να συστεγαστούν τα δύο σχολεία. Έτσι καταργήθηκαν η βιβλιοθήκη, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και η αίθουσα φυσικής – χημείας και ο χώρος εκδηλώσεων αλλά και του ολοήμερου, ενώ οι τουαλέτες και ο χώρος του προαυλίου είναι ελάχιστα για τη δύναμη των μαθητών που φιλοξενείται εκεί.
Οι δύο διευθύντριες παραλάμβαναν παρουσία δημάρχου τα «υπάρχοντα» του 9ου δημοτικού σχολείου τα οποία  ξεφορτώνονταν από φορτηγά. Οι ιδιοκτήτες του ακινήτου του 9ου δημοτικού σχολείου, κληρονόμοι της οικογένειας του Γιώργου Ζαμπέτα, με την έξωση τα είχαν μεταφέρει παρουσία δικαστικού επιμελητή σε ιδιωτικές αποθήκες, σε μια συντονισμένη κίνηση με υπηρεσία security και ομάδες εργολάβων που αλλάζουν ταχύτατα τον χώρο προκειμένου να μην μπορεί να γίνει άλλη φορά μάθημα εκεί.
Κύμα αγανάκτησης και συμπαράστασης
Αν και φαινομενικά το τελευταίο επεισόδιο με την κατάσταση της σχολικής στέγης στο Αιγάλεω αφορά τις οικογένειες των σχεδόν 90 μαθητών του 9ου δημοτικού σχολείου και των άλλων περίπου 100 του 14ου δημοτικού σχολείου, η κατάσταση έχει ξεσηκώσει πολλούς συλλόγους γονέων στην περιοχή. Σε αυτή τη χαώδη κατάσταση, την ευθύνη για την οποία επιρρίπτουν στον δήμαρχο Γ. Γκίκα, βλέπουν τα δικά τους άλυτα μικρά και μεγάλα προβλήματα.
Ακολουθούν οι ανακοινώσεις:
* «Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δ.Σ Αιγάλεω δηλώνει τη συμπαράστασή του στο 9ο Δ.Σ Αιγάλεω που ζει το θέατρο του παραλόγου όλο αυτό το διάστημα που παλεύει για την σχολική του στέγη, καθίσταται εξορισμένο από το “σπίτι” του και τη σχολική του κοινότητα περιπλανώμενη χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει τη λήξη όλης αυτής της ταλαιπωρίας.
Επίσης συμπαραστεκόμαστε και στο 14ο Δ.Σ Αιγάλεω καθώς το υποχρεώνουν να υποβαθμίσει την λειτουργία του σχολείου του ανεβάζοντάς το αριθμητικά στο διπλάσιο χωρίς την απαιτούμενη υποδομή και τα μέτρα ασφαλείας για τη συστέγαση δυο σχολείων.
Αυτό το έργο το έχουμε ξανά δει πριν από 23 χρόνια μεταστεγάζοντας προσωρινά το 7ο Νηπιαγωγείο στο 6ο Δ.Σ έως την ανέγερση του νέου του κτιρίου που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
Αλλά “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”…
Έτσι λοιπόν εδώ και 23 χρόνια ένα νηπιαγωγείο στερείται το σχολείο που δικαιούται με τις κατάλληλες υποδομές και συνθήκες για την προσχολική ηλικία και ένα δημοτικό σχολείο 12θέσιο που όλα αυτά τα χρόνια απαριθμεί 240 μαθητές μέσο όρο να στερείται λειτουργίες και χώρους του σχολείου απαραίτητες για την ομαλή εκπαιδευτική δράση καθώς και την τήρηση απαιτούμενων μέτρων ασφαλείας
Αυτό όμως που τότε πέρασε αναίμακτα και αθόρυβα, τώρα βρίσκει σθεναρές αντιστάσεις.
Μπράβο σε όλους αυτούς που παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους!
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ σε αυτούς που το παρεμποδίζουν.
Αυτό μόνο μπορεί να πει κανείς όπου εν έτει 2023 τα παιδιά μας να στερούνται από τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!
Για να μπορέσει όμως κανείς να αντιληφθεί ποια είναι τα “αυτονόητα” προαπαιτείται να έχει παιδιά ευαισθησία και ενσυναίσθηση πρώτα ο ίδιος γιατί οι θέσεις, οι καρέκλες και οι τίτλοι δεν κάνουν τους αρχηγούς που θα ηγηθούν και θα δώσουν τέλος σε τέτοιου είδους προβλήματα που είναι ξεκάθαρα δημιουργήματα αρχών, θεσμών, υπουργείων κ.ά. πού παίζουν πινγκ πονγκ τις ευθύνες και αρμοδιότητες στις πλάτες των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.
ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΟΧΙ!».
* Ο Σύλλογος Γονέων του (σεισμόπληκτου) 7ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω
«Ο αγώνας του 9ου και του 14ου δημοτικού σχολείου για να έχουν σχολική στέγη που καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών, είναι αγώνας όλων μας. Στεκόμαστε δίπλα στους γονείς που όλο αυτό το διάστημα προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτό το 9ο δημοτικό και να μη στοιβαχτούν στο 14ο δημοτικό. Ξέρουμε και εμείς οι γονείς του 7ου ακριβώς τι σημαίνει να μην έχουμε το σχολείο που καλύπτει ακόμα και βασικές λειτουργίες του, για τους μαθητές, αφού μετά από 4 χρόνια συνεχίζουμε να ζούμε με την αγωνία καθώς παραμένουμε σεισμόπληκτο σχολείο. Για αυτό εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση μας στους γονείς του 9ου και του 14ου και ελπίζουμε ο αγώνας τους να είναι νικηφόρος και το 9ο να μείνει ανοιχτό».
* «Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αιγάλεω δηλώνει τη συμπαράστασή του στο 9ο Δημοτικό σχολείο καθώς και στο 14ο δημοτικό τα οποία αναγκάζονται να συστεγαστούν με απόφαση του Δήμου.
Στηρίζουμε τον αγώνα σας καθώς και εμείς εδώ και 4 χρόνια αναγκαζόμαστε και συστεγαζόμαστε με τους μαθητές του 17ου σεισμόπληκτου Δημοτικού σχολείου και δημιουργούνται προβλήματα εξαιτίας της συνύπαρξης διαφορετικών ηλικιακών κατηγοριών στον ίδιο χώρο.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΣΤΕΓΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ».
* «Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 20ού Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω στηρίζει τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του 9ου & 14ου δημοτικού.Θυμίζουμε πως κι εμείς πριν από τρία χρόνια ήμασταν στην ίδια κατάσταση με το 14ο, όταν το 11ο βγήκε ακατάλληλο λόγω του σεισμού. Τότε ο δήμος ήθελε να το συστεγάσει με το 20ό και να γίνουν δύο βάρδιες πρωί – απόγευμα.Με αντιδράσεις βρέθηκε η πρόχειρη λύση τα παιδια να στεγαστούν στο παλιό 2ο Γενικό Λύκειο Αιγάλεω δίπλα στο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ στο οποίο παραμένουν σε συνθήκες ακατάλληλες .
Στο ίδιο έργο θεατές είμαστε πάλι, το μόνο που άλλαξαν είναι οι αριθμοί των σχολείων! Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μόρφωση με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ».
* «Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του ΕΝΕΕΓΥΛ ΑΙΓΑΛΕΩ (σ.σ. Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο) εκφράζει τη συμπαράστασή του για το κλείσιμο του 9ου δημοτικού σχολείου με τόσο βίαιο τρόπο.
Με μια αριθμητική… ενώνουν δύο σχολεία… μετατρέπουν ανθρώπινες ψυχές σε νούμερα.. Σήμερα αυτά τα σχολεία… αύριο κάποια άλλα.. Βάζουν τις οικογένειες σε μια αναστάτωση… Αλλάζουν το σχολικό περιβάλλον σε παιδιά με το έτσι θέλω… ΕΛΕΟΣ!
Για ποια παιδεία μιλάμε; Για ποιο μέλλον των παιδιών μας; Η κοινή λογική μιλάει για καλύτερο σχολικό περιβάλλον….
Ακούει κανείς;»
* «Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αιγάλεω, δηλώνει παρών στον αγώνα που δίνουν το 9ο Δημοτικό Σχολείο και το 14ο Δημοτικό σχολείο τα οποία αναγκάζονται σε συστέγαση μετά από την απόφαση του Δήμου.
Όντας ένα σχολείο που βρίσκεται στην ίδια ακριβώς κατάσταση μετά το σεισμό του 2019 και το οποίο στεγάζεται σε κτίριο που ούτε κατά διάνοια δεν πληροί τις προϋποθέσεις στέγασης πολυάριθμου Γυμνασίου συμμεριζόμαστε και στηρίζουμε τον αγώνα σας.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΣΤΕΓΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ».
«ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ 9ο και 14ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράστασή μας στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των 9ου και 14ου Δημοτικών σχολείων.
Είναι απαράδεκτο και δυστυχώς όχι πρωτοφανές, οι μαθητές να εξαναγκάζονται να αλλάξουν σχολική στέγη ,καθημερινότητα και συνήθειες που θα επηρεάσουν αρνητικά την ψυχολογία τους και φυσικά τις σχολικές τους επιδόσεις.
Είναι απαράδεκτο να στοιβάζονται παιδιά χωρίς καμία ασφάλεια σε ένα άλλο κτίριο το οποίο ήδη φιλοξενεί μαθητές οι οποίο καλούνται να “στριμωχτούν” και να παραχωρήσουν αίθουσες σημαντικές για την εκπαίδευση και ψυχαγωγίας τους.
Είναι απαράδεκτο να μετατρέπουμε τα σχολεία μας σε αποθήκες και να αντιμετωπίζουμε τα παιδιά μας ως αριθμούς.
Διανύουμε το 2023 και το μόνο λογικό θα ήταν τα παιδιά μας να αλλάζουν κτίριο μόνο για να φιλοξενηθούν από ένα νεόδμητο στελεχωμένο και εξοπλισμένο επαρκώς… αλλά τι έχει λογική από όλα όσα αντιμετωπίζουμε στα σχολικά κτίρια τα τελευταία χρόνια;
Είμαστε δίπλα στους μαθητές, τις οικογένειές τους και στους εκπαιδευτικούς που ξαφνικά βρέθηκαν φιλοξενούμενοι χωρίς να γνωρίζει κανείς που θα βρίσκονται στο μέλλον και πόσο ακόμα θα τους υποβιβάσουν σαν ανθρώπους και σαν επαγγελματίες.
Υποστηρίζουμε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις σας για το αυτονόητο… ένα ΣΧΟΛΕΙΟ!
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Ή ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ Ο,ΤΙ ΣΥΝΘΛΙΒΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ».
* «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου Αιγάλεω, δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα στον αγώνα των γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών του 9ου υπό έξωση Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω και του 14ου Δημοτικού Σχολείου.
Ως γονείς δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι όταν ένα σχολείο στην πόλη μας κλείνει!
Η φοίτηση των παιδιών κάτω από τέτοιες συνθήκες, όχι μόνο δε βοηθάει στην κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών τους, αλλά εγκυμονεί και σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια, την υγιεινή και την σωματική ακεραιότητα των παιδιών!
Τα παιδιά μας δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού και δεν διεκδικούμε κάτι παραπάνω από τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.
Στηρίζουμε τον αγώνα προς όφελος όλων των μαθητών του Δήμου Αιγάλεω και δηλώνουμε την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή μας!»
* «ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 11ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ
Άλλο ένα σχολείο που αναγκάζεται να μεταστεγαστεί κάπου αλλού.
Άλλο ένα σχολείο που αναγκάζεται να αλλάξει την καθημερινότητά του.
Άλλο ένα σχολείο που διαλύεται.
Το σχολείο μας γνωρίζει από πρώτο χέρι πώς είναι να πηγαίνεις σε ένα σχολείο ανεπαρκές σε ασφάλεια, υγιεινή όπως και σε υποδομές.
Από το σεισμό του 2019 κανένα σεισμόπληκτο σχολείο δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε καν έχει ξεκινήσει!
Κανένα σχολείο δεν πρέπει να αναγκάζεται να φύγει από τη σχολική του στέγη!
Η υπομονή έχει εξαντληθεί!
Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο 9ο Δημοτικό Σχολείο που βρίσκεται ουσιαστικά χωρίς σχολική στέγη όπως και στο 14ο που αναγκάζεται να στοιβάξει μαθητές και εκπαιδευτικούς».
* «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων του 6ου ΓΕΛ Αιγάλεω, δηλώνουμε ότι στεκόμαστε δίπλα στον μεγάλο αγώνα των γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών του 9ου υπό έξωση Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω και του 14ο Δημοτικού Σχολείου για την εξεύρεση οριστικής βιώσιμης λύσης για την στέγαση του σχολείου, με ασφάλεια και συνθήκες που να πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές για την ομαλή και επαρκή λειτουργία του!
Ως γονείς δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι όταν ένα σχολείο στην πόλη μας κλείνει και μικροί μαθητές μένουν στην κυριολεξία στον δρόμο, εκτός μαθημάτων, στη μέση της σχολικής χρονιάς!
Επίσης στηρίζουμε τα αιτήματα των Συλλόγων Γονέων των σεισμόπληκτων σχολείων του Δήμου Αιγάλεω που επί 4 σχολικά έτη, σε μη ασφαλή και κατάλληλες συνθήκες συνεχίζεται η λειτουργία τους με τις δήθεν “προσωρινές λύσεις”, χωρίς την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων και χωρίς σαφείς διαβεβαιώσεις για χρονοδιαγράμματα εργασιών και ανέγερσης των νέων κτιρίων, όπου έχει κριθεί απαραίτητο.
Τέλος, επισημαίνουμε ότι και στο δικό μας σχολείο υπάρχουν δεκάδες προβλήματα κτιριακά φύλαξης, φθορών και ελλιπής συντήρηση για τα οποία διεκδικούμε την επίλυση τους!
Καλούμε την Διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω, το Υπουργείο Παιδείας και κάθε αρμόδια αρχή να φροντίσει την άμεση εξασφάλιση Σχολικής Στέγης για όλους τους μαθητές, όπως αυτονόητα δικαιούνται, με ασφάλεια και λειτουργικότητα, όπως εξάλλου ορίζουν οι νόμοι και το Σύνταγμά μας!
Στηρίζουμε τον αγώνα προς όφελος όλων των μαθητών του Δήμου Αιγάλεω και δηλώνουμε την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή μας!»
«Γαλάζια» δυσαρέσκεια
Απέναντι στη στάση του δημάρχου δεν βρίσκεται μόνο η αντιπολίτευση αλλά και «γαλάζιοι» παράγοντες, όπως έχει πληροφορηθεί από αξιόπιστες πηγές το documentonews.gr. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται συνάντηση, ίσως και σήμερα, Δευτέρα, με στελέχη του υπουργείου Παιδείας για το ζήτημα της έξωσης του 9ου δημοτικού σχολείου. Η κεντρική διοίκηση, υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών, δήλωναν αναρμόδια για το θέμα πετώντας το μπαλάκι στη δημοτική αρχή, αλλά λόγω της φλέγουσας αντίδρασης πολλών πολιτών στο Αιγάλεω και ενόψει της επικείμενης εκλογικής μάχης κινούνται σε προσκήνιο και παρασκήνιο προκειμένου να δώσουν –αν μπορούν και όσο μπορούν– κάποια λύση.
Ανάμεσα στις λύσεις που έχει ακουστεί και κατατέθηκε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ είναι η τροπολογία ώστε να φρεναριστεί η διαδικασία έξωσης σε σχολικά κτίρια και να εκτελείται ύστερα από δύο χρόνια, ενώ συζητήθηκαν και προτάσεις για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης του ακινήτου του 9ου δημοτικού σχολείου.
Νάντια Γιαννακοπούλου: «Να δοθεί άμεσα λύση»
Μεταξύ των βουλευτών που έκαναν παρέμβαση για το ζήτημα της έξωσης του 9ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω είναι η βουλεύτρια στη δυτική Αθήνα με το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου. Σε σχετική παρέμβασή της στο κοινοβούλιο ανέφερε:
«Ένα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο θελω να θέσω στην Ολομέλεια της Βουλής, έχει να κάνει, δυστυχώς, με τη διαρκή υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, έτσι όπως προκύπτει από μέσα ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα που έχει προκαλέσει τεράστια κοινωνική αναστάτωση στη Δυτική Αθήνα, στο Αιγάλεω, όπου άκουσον  – άκουσον για δεύτερη φορά εν μέσω της σχολικής χρονιάς εν έτει 2023 βρήκαν οι μαθητές του 9ου Δημοτικού σχολείου στο Αιγάλεω την πόρτα κλειστή.
Αυτό γίνεται στην Ελλάδα του 2023.
Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές του σχολειου, τη Δευτέρα, πήγαν να μπουν στο σχολείο και βρήκαν λουκέτο στην πόρτα. Το πρωί της Δευτέρας ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας, security, έσπασε τα λουκέτα, έβαλε καινούργια και κλείδωσε το χώρο του σχολείου. Ο λόγος είναι μια δικαστική διαμάχη, η οποία μαίνεται τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των ιδιοκτητών του σχολείου και του Δήμου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος. Δυστυχώς, βρισκόμαστε μπροστά σε τέτοιες σκηνές οι οποίες, αν μη τι άλλο, προσβάλλουν τους μαθητές, προσβάλλουν τις οικογένειές τους, προσβάλλουν όμως και όλους εμάς. Προσβάλουν όλους εμάς όταν αυτά συμβαίνουν στη χώρα μας.
Εμείς αυτό το οποίο λέμε, είναι ότι άμεσα πρέπει να βρεθεί μια ουσιαστική λύση, νομοθετική λύση για το συγκεκριμένο ζήτημα, τώρα. Δεν νοούνται λύσεις οι οποίες υποβαθμίζουν την παιδεία, είναι κατώτερες της παιδείας, η οποία αξίζει και ζητούμε για τα παιδιά μας.
Σχετικά δε με την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μπορεί όταν υπάρχουν εξώσεις στα σχολεία, τα οποία στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια, να υπάρχει μία αναστολή της εφαρμογής τους για δύο χρόνια, αυτό είναι μία πρόταση και είναι κάτι που μπορεί και πρέπει να δει η κυβέρνηση σας άμεσα. Γιατί αυτό το θέμα, αυτό το οποίο συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο 9ο  Δημοτικό Σχολείο στο Αιγάλεω είναι κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί και σε ακόμα πολλά σχολεία, τα οποία στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια και με τις αυξήσεις των ενοικίων μπορεί να υπάρξουν ανάλογες περιπτώσεις.
Λύστε το, λοιπόν. Κάντε άμεσα μια νομοθετική παρέμβαση προκειμένου τέτοιες σκηνές ντροπής να μην υπάρξουν ξανά και να δοθεί άμεσα λύση για τους μαθητές, για τους γονείς, για τους δασκάλους, για όλη τη μαθητική κοινωνία στο Αιγάλεω».
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter