Αγωνία για Αντετοκούνμπο και πρόκριση στους Μιλγουόκι Μπακς

Οι Μιλγουόκι Μπακς κέρδισαν τους Μαϊάμι Χιτ στην παράταση με 118-115 (107-107 κ.α.) μείωσαν τη σειρά σε 1-3 και το πιο σημαντικό είναι πως το κατάφεραν χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που τραυματίστηκε στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου και δεν ξαναβγήκε στο παρκέ! Ευτυχώς για τα «ελάφια» ο Μίντλετον πήρε τη σκυτάλη από τον Γιάννη και με 36 πόντους έδωσε το φιλί της ζωής στο Μιλγουόκι.

Ο κόουτς των Μπακς, Μάικ Μπουντενχόλζερ περιέγραψε τα συναισθήματα, τη στιγμή του τραυματισμού: «Όταν έπεσε στο παρκέ, η καρδιά όλων μας σταμάτησε να χτυπά για ένα δευτερόλεπτο. Θα δούμε πώς θα είναι η κατάστασή του τις επόμενες ώρες».

«Κανονικά δεν θα έπρεπε να μας επηρεάσει ο τραυματισμός του Αντετοκούνμπο αλλά μάλλον μας… χαλάρωσε λίγο. Και σταματήσαμε να παίζουμε μπάσκετ με τον σωστό τρόπο, σταματήσαμε να μαρκάρουμε. Σταματήσαμε να ζούμε από τις… αμυντικές μας αρχές. Δεν κερδίζαμε τις 50-50 μπάλες, χάναμε τα ριμπάουντ, όλα ήταν άσχημα» δήλωσε μετά το ματς ο κορυφαίος των Χιτ Τζίμι Μπάτλερ, ο οποίος στον προηγούμενο αγώνα επιδείκνυε την κυριαρχία του απέναντι στον Ελληνα σταρ φωνάζοντας: «δεν μπορεί να με μαρκάρει, δεν μπορεί να με μαρκάρει».

Μέχρι το σημείο που τραυματίστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 19 πόντους, με 7/9 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 μπλοκ και 1 κλέψιμο σε 11 λεπτά συμμετοχής.