Άγρια ρατσιστική επίθεση σε βάρος ντελιβερά στην πορεία για τον Καμράν – Σκληρές εικόνες

Άγρια ρατσιστική επίθεση σε βάρος ντελιβερά στην πορεία για τον Καμράν – Σκληρές εικόνες

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας για ένα ακόμα περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης. Η «Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ) δημοσιεύει καταγγελία του Μοχάμεντ Ασλάμ, διανομέα της Wolt, και δυστυχώς οι περιγραφές και οι φωτογραφίες πραγματικά συγκλονίζουν.

«Σύμφωνα με τον διανομέα την ώρα της συγκέντρωσης πήγε μέχρι το σπίτι του να πάρει την κάρτα του. Κοντά στην τράπεζα από όπου θα έβγαζε τα λεφτά, τρία άτομα που “φορούσαν μαύρα ρούχα και ήταν κοντοκουρεμένοι” τον έβρισαν τον ακολούθησαν και τον χτύπησαν άγρια, στο κεφάλι με αποτέλεσμα να του σπάσουν ακόμα και το κράνος. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία “φώναζαν “βρωμοπακιστανέ, φύγε , πήγαινε στη χώρα σου”.

Ο εργαζόμενος της Wolt μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου χρειάστηκε, μάλιστα, να διανυκτερεύει, ενώ σημειώνεται πως του έσπασαν δύο δόντια.

Ο Μοχάμεντ Ασλάμ σημειώνει μεταξύ άλλων στην καταγγελία του: “Ζω 18 χρόνια στην Ελλάδα, είμαι εργάτης. Αυτές τις μέρες, κάνουμε απεργία για τα δικαιώματα μας. Είμαστε άνθρωποι δεν είμαστε ζώα. Θέλω να τιμωρηθούν οι ρατσιστές που με χτύπησαν”

Η ΚΕΕΡΦΑ καταδικάζει την επίθεση και καλεί σε απάντηση μέσω της συμμετοχής των διανομέων στην απεργία την Πέμπτη 23 Οκτώβρη και την απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30πμ στο Υπουργείο Εργασίας.

Ακολουθεί ολόκληρη η καταγγελία:

Ο Μοχάμεντ Ασλάμ, ντελιβεράς στην WOLT, κατήγγειλε στην ΚΕΕΡΦΑ τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε, αναφέροντας τα παρακάτω:
“Την ώρα του συλλαλητηρίου του Σαββάτου 12 Οκτώβρη για τη δολοφονία του Μοχάμεντ Καμράν βρέθηκα στην Πλατεία Βικτωρίας μαζί με άλλους συναδέλφους μου από την WOLT και την efood. Είχα ξεχάσει την κάρτα μου στο σπίτι και πετάχτηκα για να την πάρω για να βγάλω λεφτά από τράπεζα κοντά στη γέφυρα Ροσινιόλ στα Σεπόλια.


Κοντά στην τράπεζα, στη διασταύρωση ένα άσπρο αυτοκίνητο με τρία άτομα παραβιάζει STOP και σταματά επικίνδυνα σε κοντινή απόσταση. Όταν του λέω “έχεις STOP” άρχισαν να με βρίζουν χυδαία. Με ακολούθησαν στην οδό Μανιτάκη και στη διασταύρωση με τη Δυρραχίου, σε κόκκινο φανάρι κατεβαίνουν και οι τρεις απότομα και μου επιτίθενται ομαδικά ως αγέλη, χτυπώντας με ξανά και ξανά στο πρόσωπο και το κεφάλι. Χτυπούσαν σαν να ήταν μποξέρ με σιδηρογροθιές στα μάτια και το κεφάλι. Φορούσαν και οι τρεις μαύρα ρούχα και ήταν κοντοκουρεμένοι. Ήταν τέτοια η μανία των χτυπημάτων που μου σπάσανε το κράνος της WOLT κα βγήκε από το κεφάλι.

Αυτοί έφυγαν. Με βοήθησε κόσμος που κάλεσε το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία ενώ είχα γεμίσει αίματα παντού. Πήγα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου με κράτησαν μία μέρα και μου έκαναν πολλά ράμματα στο κεφάλι, κάτω από τα μάτια και στο πηγούνι ενώ μου έσπασαν δύο δόντια.

Φώναζαν “βρωμοπακιστανέ, φύγε , πήγαινε στη χώρα σου”, “μαύρε, τι νομίζεις ότι είσαι;” Ζω 18 χρόνια στην Ελλάδα, είμαι εργάτης. Αυτές τις μέρες, κάνουμε απεργία για τα δικαιώματα μας. Είμαστε άνθρωποι δεν είμαστε ζώα. Θέλω να τιμωρηθούν οι ρατσιστές που με χτύπησαν”.

Τον δρόμο στις ρατσιστικές επιθέσεις των φασιστοειδών τροφοδοτεί η κυβέρνηση της ΝΔ με τη ρατσιστική πολιτική της, που πνίγει πρόσφυγες στη Πύλο και δολοφονεί μετανάστες σαν τον ντελιβερά Μοχάμεντ Καμράν στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα.

Τα ανοίγματα της ΝΔ προς την ακροδεξιά είχαν τροφοδοτήσει και το πογκρόμ των φασιστοειδών στην ίδια περιοχή στα Σεπόλια με εισβολή στην δομή ανηλίκων προσφύγων και ξυλοδαρμό των φιλοξενούμενων. Τα ορφανά της Χρυσής Αυγής είχαν χτυπήσει ξανά μια δομή όπου το 2017 προσπαθούσαν να την εμποδίσουν να λειτουργήσει, πυροβολώντας τα παράθυρα του κτιρίου και καταστρέφοντας την παροχή ρεύματος της ΔΕΗ. Οι απόγονοι τους στο δημοτικό συμβούλιο προκαλούν κάθε τόσο.

Απαιτούμε τη σύλληψη των δραστών και την τιμωρία τους. Καμία συγκάλυψη της δράσης τους από τα ίδια τμήματα που βασανίζουν μέχρι θανάτου μετανάστες. Η έρευνα αυτών των περιστατικών δεν μπορεί να μείνει τμημάτων, όπου βασανίζονται μετανάστες.

Οι ντελιβεράδες θα πάρουν μέρος μαζικά στις συνελεύσεις της WOLT και της efood και όλοι εργαζόμενοι στον επισιτισμό τουρισμό θα δώσουν δυναμικό παρών στην 24ωρη απεργία, την Πέμπτη 23 Οκτώβρη και την απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30πμ στο Υπουργείο Εργασίας. Να απαιτήσουμε σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα, τιμωρία των δολοφόνων του Μοχάμεντ Καμράν, νομιμοποίηση των μεταναστών, τερματισμό της αστυνομικής βαρβαρότητας και μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους να υψώσουν ασπίδα αλληλεγγύης στους μετανάστες και ενωμένη γροθιά ενάντια για να διώξουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων των Τεμπών, της Πύλου και των μεταναστών στα Αστυνομικά τμήματα.
KEΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής – Τι αναφέρει για την εκλογή προέδρου

Το Μαξίμου καλύπτει την Μενδώνη για την «χρυσή παράγκα» στη ΔΕΘ με τις υπερκοστολογημένες αναθέσεις της τελευταίας στιγμής

«Αυτά έλεγε και στον Τσίπρα…»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter