Άγρια κόντρα Μπέου-Κουρέτα για τα νεκρά ψάρια και τον καθαρισμό τους

Άγρια κόντρα Μπέου-Κουρέτα για τα νεκρά ψάρια και τον καθαρισμό τους

Αλληλοκατηγορούνται ο δήμαρχος Βόλου και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό και τις παραλίες του, θέμα που απασχολεί επί μέρες την περιοχή και προκάλεσε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Ο Αχιλλέας Μπέος αποποιείται κάθε ευθύνη και επιτίθεται από χθες με ύβρεις εναντίον του Δημήτρη Κουρέτα. Μάλιστα την Τετάρτη το βράδυ κατηγόρησε την Περιφέρεια ότι έδωσε εντολή να θαφτούν νεκρά ψάρια στον χείμαρρο Ξηριά, θέμα για το οποίο έχει συλληφθεί χειριστής μηχανήματος.

Για αυτό απάντησε ο κ. Κουρέτας δηλώνοντας «ξεκαθαρίζω ότι το επίμαχο μηχάνημα δεν μπορεί να σκάψει. Είναι απλώς ένα μηχάνημα που βάζει τα ψάρια στην άκρη. Στη συνέχεια άλλα συνεργεία παίρνουν τα ψάρια σε σακούλες για να τα παραδώσουν στην εταιρεία «ΛΑBIΣ» με την οποία η Περιφέρεια έχει σύμβαση».

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, αλλά και με δηλώσεις του σε κανάλια ο Αχιλλέας Μπέος βρίζει ως «πολιτικό απατεώνα» και «νούμερο» τον Περιφερειάρχη και απειλεί με μηνύσεις.

Διαβάστε σχετικά: Εικόνες αποκάλυψης στον Βόλο: Τόνοι νεκρών ψαριών στον Ξηριά – Σοκάρει το βίντεο από drone

160 τόνοι

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το gegonota.news έχουν απομακρυνθεί ποσότητες νεκρών ψαριών που ξεπερνούν τους 160 τόνους, από τα σκάφη που έχει μισθώσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στην επιχείρηση συμμετέχουν ένα σκάφος που επιχειρεί στο λιμάνι του Βόλου, ένα στην έξοδο του Ξηριά και δυο στις Αλυκές, όπως επίσης και 7 αλιευτικά.

Τα 7 καΐκια μάζεψαν στις 27 και 28 Αυγούστου 95 τόνους από περιοχές κοντά στον Βόλο, 35 τόνοι συλλέχθηκαν από τον Ξηριά, 15 από την περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου, Ξενία, Αναύρου, 10 τόνοι από τις Αλυκές (έρχονται συνεχώς λόγω του αέρα επιπλέον ψάρια) και 5 τόνοι από πλοιάριο της Ιnterpollution από το λιμάνι του Βόλου.

Για διαστρέβλωση της αλήθειας κάνει λόγο ο Δημήτρης Κουρέτας σε δήλωσή του με την οποία απαντάει στον Αχιλλέα Μπέο στην οποία τονίζει «Από σήμερα μπαίνω εγώ μπροστά, δίπλα στους Βολιώτες. Ή εγώ ή αυτός»

Η απάντηση Κουρέτα στον Μπέο

«Ακόμη μια μεγάλη παράσταση θεάτρου είδαμε αυτές τις ημέρες από τον Αχιλλέα Μπέο. Πάντα πίστευα ότι από τύχη βρέθηκε στην αυτοδιοίκηση, αλλά σήμερα πείστηκα ότι το θέατρο έχασε ένα μεγάλο πρωταγωνιστή. Όχι το κανονικό θέατρο όμως, αλλά το θέατρο του παραλόγου. Ο Μπέος αντί να ασχοληθεί με το πρόβλημα που πρόεκυψε και μας αφορά όλους και κυρίως την πόλη του Βόλου, για ακόμη μια φορά επιδόθηκε σε θεατρινισμούς άνευ ουσίας, ευτελίζοντας τον ρόλο του Δημάρχου.

Απορώ πως οι Βολιώτες ανέχονται ακόμη τη διαστρέβλωση της αλήθειας από έναν άνθρωπο που κυκλοφορεί στο σκοτάδι με μπερέ για να μην λάμπει η καράφλα του και τη μέρα ντύνεται Δήμαρχος. Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε υπεύθυνα τη δουλειά μας προσπαθώντας να επιλύουμε προβλήματα που προέκυψαν από άστοχες εκτιμήσεις του παρελθόντος και έλλειψη συνεργασίας των αρμοδίων φορέων.

Για το συγκεκριμένο θέμα που ασχολήθηκε ο Μπέος ξεκαθαρίζω ότι το επίμαχο μηχάνημα δεν μπορεί να σκάψει. Είναι απλώς ένα μηχάνημα που βάζει τα ψάρια στην άκρη. Στη συνέχεια άλλα συνεργεία παίρνουν τα ψάρια σε σακούλες για να τα παραδώσουν στην εταιρεία «ΛΑBIΣ» με την οποία η Περιφέρεια έχει σύμβαση.

Κατόπιν η εταιρεία τα καίει σε ειδικούς κλιβάνους. Άρα δεν τίθεται θέμα ταφής των ψαριών το οποίο άλλωστε αποδεικνύεται και από το εποπτικό υλικό το όποιο κατέθεσε ο εργολάβος στον Εισαγγελέα. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι η μήνυση του Μπέου (εδώ γελάμε…) μιλά για περιβαλλοντικό έγκλημα. Ποιος; Ο μπροστινός του LNG στον Παγασητικό. Απέκτησε ο Μπέος περιβαλλοντική συνείδηση.

Οι ευθύνες για αυτό που προέκυψε από την Κάρλα και στη συνεχεία στον Παγασητικό δεν είναι της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Έτσι απλά και αληθινά.

Τα υπόλοιπα είναι δημιουργία εντυπώσεων και πολιτικά παιχνίδια.

Το παιχνίδι αυτή τη στιγμή για το Βόλο είναι Morto. Δεν μπορεί κανείς να βρίζει, να λέει ψέματα και να δέρνει τον κόσμο. Από σήμερα μπαίνω εγώ μπροστά, δίπλα στους Βολιώτες. Ή εγώ ή αυτός. Αυτά προς το παρόν».

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελική έρευνα για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό

Στριμωγμένη στο γκαράζ πλοίου η Μυρτώ – Η σοκαριστική καταγγελία της μητέρας της (Video)

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη η 18χρονη που κατηγορείται ότι βίασε 20χρονο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter