Άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών – Έσπασαν μέχρι και… ντουντούκα (Photos)

Άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών – Έσπασαν μέχρι και… ντουντούκα (Photos)

Με δακρυγόνα και καταστολή αντιμετώπισαν τα ΜΑΤ τους εκπαιδευτικούς που διαμαρτύρονταν την Τετάρτη έξω από το υπουργείο Παιδείας για τις συγχωνεύσεις τμημάτων.

Στα social media κοινοποιήθηκαν δεκάδες φωτογραφίες που υποδεικνύουν τους τραυματισμούς που υπέστησαν οι διαδηλωτές από τις αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο δάσκαλος Δημήτρης Μαριόλης, τα ΜΑΤ έσπασαν μέχρι και… ντουντούκα.

Διαβάστε σχετικά: Δακρυγόνα και ΜΑΤ κατά εκπαιδευτικών που διαμαρτύρονταν για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και την υποβάθμιση των σχολείων (Photos)

Παράλληλα, σημείωσε ότι η αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών γονιών δέχθηκε επίθεση με πισώπλατα χτυπήματα, γκλομπ και δακρυγόνα.

«Μόλις η αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και γονιών πέρασε την πύλη του υπουργείου δέχθηκε επίθεση με πισώπλατα χτυπήματα με γκλομπ και δακρυγόνα από διμοιρία ΜΑΤ. Από τη μανία τους δεν διέφυγε ούτε η ντουντουκα του Α Συλλόγου Αθηνών η οποία για κάποιο μυστηριώδη λόγο που μόνο τα όργανα της τάξης γνωρίζουν, έπρεπε κι αυτή να χτυπηθεί ανηλεώς. Η κινητοποίηση των ομοσπονδιών και των γονέων ήταν γνωστή εδώ και μία εβδομάδα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μαριόλης.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής) και της ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας), με βασικό αίτημα την άρση συγχωνεύσεων τμημάτων σε σχολεία της Ελλάδας.

Διαβάστε σχετικά: Στοιβάζουν μαθητές σε τμήματα 28 παιδιών – Οργή στους εκπαιδευτικούς

«Είμαστε εδώ για να καταγγείλουμε το απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό σχέδιο που εξελίσσεται αυτό το διάστημα, με συγχωνεύσεις περισσότερων από 1.000 τμημάτων σε όλη την Ελλάδα, που εγκυμονεί κινδύνους για την εκπαιδευτική διαδικασία», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Σπύρος Μαρίνης. «Πρόκειται για μία απόφαση του υπουργείου στο πλαίσιο της εξοικονόμησης δαπανών για την εκπαίδευση», σημείωσε ο κ. Μαρίνης.

Οι ομοσπονδίες προανήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης

Καιρός: Kαταιγίδες και χαλάζι από Παρασκευή – Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα, οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Ανοίγει ξανά ο φάκελος μετά την παραδοχή για γαλάζια «άνωθεν εντολή»

Αφησαν ανεξέλεγκτο το «πάρτι» με τα εργόσημα – Εξαφάνισαν παράνομα αποφάσεις του ΕΦΚΑ

Ουγκάντα: Κατέληξε η μαραθωνοδρόμος Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι – Tης είχε βάλει φωτιά ο σύντροφός της

Νέα Φιλαδέλφεια: Η στιγμή που κολόνα της ΔΕΗ πέφτει στη μέση του δρόμου τραυματίζοντας μια 14χρονη (Video)

Γαλλία: Πρόταση για αποπομπή Μακρόν από 80 βουλευτές του Νέου Λαϊκού Μετώπου

Βόλος: Συνταξιούχος ζει σε κοτέτσι για να μη βλέπει τη γυναίκα και την κόρη του

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter