Άγνοια Μαρινάκη για την κλοπή 30 λάπτοπ από υπουργείο: «Περιμένουμε ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες»

Απόλυτη άγνοια Μαρινάκη σχετικά με τη διάρρηξη που έγινε στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, όπου έγιναν «καπνός» 30 λάπτοπ.

Σε ερώτηση του documentonews.gr για το συγκεκριμένο συμβάν και για το εάν οι 30 υπολογιστές είχαν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «δεν έχουμε ενημέρωση ότι υπήρχε κάτι τέτοιο, αλλά γενικά περιμένουμε ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ήδη μας έχουν πει ότι το θέμα ερευνάται κατά προτεραιότητα».

Διαβάστε σχετικά: Κενά ασφαλείας και ερωτήματα: Πώς μπήκαν και έφυγαν κύριοι με 30 λάπτοπ από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας;

Τεράστια ζητήματα ασφάλειας

Υπενθυμίζεται, ότι οι άγνωστοι δράστες μπήκαν ξημερώματα στο κτίριο επί της οδού Δραγατσανίου, στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικά ανέβηκαν στον 5ο όροφο όπου βρίσκεται το τμήμα Πληροφορικής του υπουργείου Εργασίας. Εκεί, αφού έψαξαν όπως γράφεται έως τώρα, έφυγαν χωρίς να πάρουν κάτι. Στη συνέχεια, ανέβηκαν στον 7ο όροφο όπου στεγάζεται το τμήμα Πληρωμής και Δαπανών του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής. Εκεί πήραν 30 λάπτοπ, άγνωστης αξίας και εξαφανίστηκαν.

Τα ερωτήματα για το κενά φύλαξης είναι τεράστια, καθώς είναι αδιανόητο να γίνεται διάρρηξη και να «εξαφανίζονται» 30 υπολογιστές από ένα υπουργείο, που βρίσκεται μάλιστα σε κεντρικό σημείο. Παράλληλα, ερωτήματα γεννιούνται και από το γεγονός ότι δεν υπήρχε καμία επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο, καθώς η είδηση έγινε γνωστή από δημοσίευμα της αγγλόφωνης έκδοσης της Καθημερινής.