Άγνοια Μαρινάκη για τη μείωση του τζίρου των εκπτώσεων που αναφέρει το 57% των εμπόρων

Άγνοια Μαρινάκη για τη μείωση του τζίρου των εκπτώσεων που αναφέρει το 57% των εμπόρων

Σε απόλυτη άγνοια βρέθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης μετά την ερώτηση του documentonews, σχετικά με την μεγάλη μείωση του τζίρου για το 57% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στις θερινές εκπτώσεις, όπως αποτυπώθηκε σε έρευνα του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση για τις χαμηλότερες πωλήσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στις εκπτώσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «η αλήθεια είναι ότι δεν τη γνωρίζω την έρευνα αυτή. Θα απευθυνθώ και στο αρμόδιο υπουργείο. Πρέπει να δούμε συνολικά τον αριθμό των εσόδων από την περίοδο των εκπτώσεων, τον τζίρο δηλαδή που έγινε και τα έσοδα τα οποία αποδόθηκαν στο κράτος και τότε πραγματικά θα τοποθετηθούμε. Η πραγματικότητα είναι πάντως ότι τα τελευταία χρόνια όλοι οι επιμέρους δείκτες και της ατομικής κατανάλωσης των πολιτών, η οποία είναι ο μέσος όρος, δηλαδή είναι κατά κεφαλήν ανά κάτοικο δείχνει σαφή βελτίωση στη χώρα μας και άνοδο σε κάποιες θέσεις».

Παράλληλα, τόνισε ότι «ακόμη έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε. Είμαστε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στην ατομική κατανάλωση και αγαθών και υπηρεσιών. Ο δείκτης αυτός δείχνει πόσα δαπανά και έχει μέσα και την παραοικονομία, δηλαδή τη φοροδιαφυγή, ο μέσος πολίτης κάθε χώρας της ευρωπαϊκής ένωσης σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η Ελλάδα βρίσκεται στο 79% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, έχει από κάτω της επτά χώρες τη Βουλγαρία που γίνεται πολύ συζήτηση και άλλες έξι χώρες. Ο στόχος είναι προφανώς να προσεγγίσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Τεράστια προβλήματα στην αγορά

Σημειώνεται ότι όπως αναφέρει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) «οι θερινές εκπτώσεις του 2024 ολοκληρώθηκαν εν μέσω πολλαπλών αντιφάσεων. Η ανάκαμψη δεν φαίνεται να εδραιώνεται στην αγορά εξαιτίας της διατήρησης των ανοδικών πιέσεων στο λειτουργικό κόστος και στις φορολογικές υποχρεώσεις. Παράλληλα, η σωρευτικά διαβρωτική επίδραση του πληθωρισμού έχει συρρικνώσει το διαθέσιμο εισόδημα, καθιστώντας τους καταναλωτές ιδιαίτερα επιφυλακτικούς, με την αβεβαιότητα στο διεθνές περιβάλλον να παραμένει. Στα θετικά περιλαμβάνονται τα μεγέθη του τουρισμού για το πρώτο εξάμηνο του έτους, σε επίπεδο εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης και ταξιδιωτικών εισπράξεων. Ωστόσο, τα αποτελέσματα περιορίζονται στις τουριστικές περιοχές, ενώ η αδύναμη εγχώρια παραγωγική βάση συνεπάγεται επιβάρυνση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, συρρικνώνοντας τον ήδη περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο».

Διαβάστε επίσης:

Καστανίδης: Όσο οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές γίνονται εντολοδόχοι των ισχυρών, η ακροδεξιά θα καλπάζει

Άγριες αποδοκιμασίες κατά Μητσοτάκη από πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία – «Ντροπή σας» (Video)

Το Μαξίμου «ξορκίζει» τη συζήτηση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αιχμές για τη σαμαρική πτέρυγα της ΝΔ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter