Αγκινάρες με τ’ αγκάθια

Αγκινάρες με τ’ αγκάθια

Στη στροφή για την τελική ευθεία προς την κάλπη είναι πολλά κι αιχμηρά τ’ αγκάθια για το καθεστώς Μητσοτάκη και είναι αυτά που πλήγωσαν το σώμα της κοινωνίας σε όλη την τετραετή διακυβέρνησή του.

Ο Μητσοτάκης διεξάγει έναν προεκλογικό αγώνα πανομοιότυπο με τον προηγούμενο του 2019, που του χάρισε μια άνετη και αυτοδύναμη επικράτηση, με άκρατη υποσχεσιολογία, προγραμματική φυγομαχία και μαύρη προπαγάνδα κατά του αντιπάλου.

Μόνο που τότε αντιπολιτευόταν την κυβέρνηση, ενώ τώρα –ως κυβέρνηση– αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση.

Σ’ αυτήν τη διαδρομή έχει δύο σταθερούς και αμετακίνητους συμμάχους: τους μιντιάρχες (ενημέρωση 107) και τους δημοσκόπους (οι ανέλεγκτοι).

Στη ρητορεία της ΝΔ υπάρχει ένα πολιτικό, κοινωνικό και ιστορικό κενό, ένα άχρονο διάστημα που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019, εκεί δηλαδή που το άφησε ο Τσίπρας τέσσερα ολόκληρα χρόνια πίσω, απ’ όπου υπόσχεται το καθεστώς ότι θα πιάσει το νήμα, σαν να μη μεσολάβησε η διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η μοναδική αναφορά που γίνεται για το διάστημα αυτό εμπεριέχεται στη γενικόλογη φράση «τηρήσαμε απολύτως τις υποσχέσεις μας», ενώ κάθε φορά που γίνεται οποιαδήποτε αναφορά στις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης η απάντηση είναι: «Αντιμετωπίσαμε τη μεγαλύτερη κρίση (σ.σ.: υγειονομική, ενεργειακή, πληθωριστική) με απόλυτη επιτυχία, πρώτοι από όλη την Ευρώπη» κι ας αποτυπώνεται από τους διεθνείς οργανισμούς το ακριβώς αντίθετο, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να διαψεύδει ακόμη και τον ΟΟΣΑ.

Για τον Μητσοτάκη η πραγματικότητα είναι αυτή που παρουσιάζουν τα κανάλια και η κοινωνική αποδοχή για τα πεπραγμένα του είναι αυτή που αποτυπώνουν οι μπάρες των δημοσκόπων.

Για όλους εμάς η πραγματικότητα αποτυπώνεται στα σουπερμάρκετ, στις λαϊκές αγορές, στα νοσοκομεία, τα φαρμακεία, τα καφενεία, στις γειτονιές και στα παγκάκια των πλατειών και είναι αυτή που περιγράφει ο Γερμανός φιλόσοφος Αρθουρ Σοπενχάουερ: «Δεν υπάρχουν τριαντάφυλλα χωρίς αγκάθια, υπάρχουν όμως αγκάθια χωρίς τριαντάφυλλα».

Την ώρα που η κυβέρνηση παρουσιάζει την ελληνική οικονομία –τριαντάφυλλο χωρίς αγκάθια– έτοιμη για την επενδυτική βαθμίδα, ο κ. Μητσοτάκης αυτοδιαψεύδεται παραδεχόμενος: «Αν ο κ. Τσίπρας επιχειρήσει να εφαρμόσει έστω κι ένα μέρος όσων έχει εξαγγείλει, η χώρα θα ξαναβρεθεί αμέσως σε νέο μνημόνιο, γιατί απλά δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν σήμερα από μια χώρα η οποία πρέπει να συμμορφωθεί με δημοσιονομικούς κανόνες. Θα μας οδηγούσε με νομοτελειακή βεβαιότητα σε τέταρτο μνημόνιο».

Κατά τα λοιπά ο κ. Μητσοτάκης ενοχλήθηκε σφόδρα από την πολιτική διαφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και δήλωσε: «Δεν είναι αυτή η Ελλάδα στα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ. Ολα μαύρα, ακόμη και οι αγκινάρες που είναι πράσινες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter