Άγιος Παντελεήμονας: Στον Συνήγορο του Πολίτη η έρευνα για τον νεκρό μετανάστη στο ΑΤ – Πλήθος ερωτημάτων μετά τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ

Στον Συνήγορο του Πολίτη διαβιβάζει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την έρευνα για τον θάνατο του 38χρονου μετανάστη Μουχαμάντ Καμράν Ασίκ στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα.

Στη σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επισημαίνεται ότι η έρευνα διαβιβάζεται «για να υπάρξει πλήρης και ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης», την οποία έφερε στο φως το documentonews.gr.

Περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΑΣ είχε ξεκινήσει Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες θανάτου του 38χρονου. Παράλληλα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αντί να ξεδιαλύνει την υπόθεση γεννά περισσότερα ερωτήματα για όσα εκτυλίχθηκαν στο ΑΤ Άγιου Παντελεήμονα.

Συγκεκριμένα η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι ο 38χρονος προσήχθη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα από άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ μετά από καταγγελία ότι προσπαθούσε να εισέλθει με βίαιο τρόπο, σε πολυκατοικία της περιοχής παρενοχλώντας γυναίκα, κάτι που αμφισβητείται από την πλευρά των συγγενών του άτυχου άνδρα.

Αντίθετα στο ενημερωτικό του διοικητή του ΑΤ δεν γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στο συμβάν, αλλά για κάποια έκνομη ενέργεια για την οποία είχε κριθεί ύποπτος και η μεταγωγή του στο τμήμα για να πιστοποιηθούν τα στοιχεία ταυτότητάς του. Τονίζει μάλιστα ότι η γυναίκα που έκανε την καταγγελία, πήγε στο αστυνομικό τμήμα, αλλά δε θέλησε να κάνει μήνυση.

Προφανώς αυτή είναι μια σημαντική λεπτομέρεια που θα διερευνηθεί από τη δικηγόρο της οικογένειας του κρατούμενου που τρεις μέρες αργότερα βρέθηκε νεκρός. Όπως ανέφερε στο documentonews.gr η δικηγόρος της οικογένεια Μαρία Σφέτσου, θα αναζητηθούν τα στοιχεία της γυναίκας, που σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έγινε η αφορμή της προσαγωγής του 38χρονου στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα.

Ακόμα η ΕΛ.ΑΣ επιχειρώντας να δικαιολογήσει το γεγονός, ότι ο αλλοδαπός κρατούμενος δεν βρισκόταν στο κρατητήριο την ώρα του θανάτου του, αλλά σε διαφορετικό χώρο του τμήματος, αναφέρει ότι αυτό συνέβη, επειδή εκδηλώθηκε μικρής κλίμακας επεισόδιο με συγκρατουμένους του.

Δεν προσδιορίζεται από την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ ποια ακριβώς ημέρα και ώρα, μετακινήθηκε ο κρατούμενος σε διαφορετικό χώρο, με δεδομένο μάλιστα ότι παρέμεινε στο τμήμα τρεις ημέρες, μέχρι και το πρωί του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου που εντοπίστηκε νεκρός.

Καταλήγοντας βέβαια η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας και ότι διενεργείται και ΕΔΕ.

«Προσπάθειες να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα»

«Να ξηλωθεί η ηγεσία της ΕΛΑΣ για την απόπειρα συγκάλυψης της δολοφονίας του Μοχάμεντ Καμράν στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ που σχολιάζει τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας για τον θάνατο του 38χρονου μετανάστη.

«Προκαλεί οργή αλλά όχι κατάπληξη σε κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο η ανακοίνωση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ Θα απαντήσει η καθοδηγούμενη από τον Χρυσοχοίδη ηγεσία της ΕΛΑΣ το ερώτημα: Αν παραδέχεται ότι ο Μοχάμεντ Καμράν είχε μόνο ένα τραύμα στο πρόσωπο όταν τον συνέλαβαν, τότε ποιοί του προκάλεσαν τα ατέλειωτα τραύματα σε όλο το σώμα που τον οδήγησαν στο τάφο;

Ποιόν κοροϊδεύετε με τέτοιες προκλητικές και κενές λογικής προσπάθειες να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα; Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Μοχάμεντ Καμράν που διέπραξαν το έγκλημα τους μέσα στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα. Η αστυνομική βία στην Ελλάδα δεν θα μείνει ατιμώρητη όπως δεν έμεινε ατιμώρητη η ναζιστική βία της Χρυσή Αυγής.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και οι υπουργοί της σαν τους Χρυσοχοΐδηδες και του Καραμανλήδες μπορούν κρύψουν τα εγκλήματα τους είτε τις δολοφονίες στα αστυνομία τμήματα και είτε στα νερά της Πύλου. Δεν ξεχνάμε τον Βασίλη Μάγγο και τους τρείς Ρομά Κώστα Φραγκούλη, Νίκο Σαμπάνη, Μιχάλη

Θα μας βρούνε μπροστά τους!», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Προστατέψτε τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Κράτος Δικαίου»

«Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας σε ΑΤ της περιοχής. Τέτοια περιστατικά εκθέτουν το σύνολο των αστυνομικών αρχών στα μάτια της κοινωνίας και δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας και ατιμωρησίας.

Είναι προφανές πως θα πρέπει ειδικά να διερευνηθεί πιθανό ρατσιστικό κίνητρο των αυτουργών του βασανισμού του Μοχάμεντ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί την ελληνική πολιτεία και τις δικαστικές αρχές να προστατέψουν το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα και να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση.

«Μη διανοηθούν να συγκαλύψουν τα γεγονότα»

«Είναι απόλυτη ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η ιατροδικαστική έρευνα για να διαπιστωθούν τα αληθινά αίτια του θανάτου του. Ως Νέα Αριστερά θα παρακολουθούμε την υπόθεση στενά και τονίζουμε να μην διανοηθούν και αυτή τη φορά, όπως στην περίπτωση του Κώστα Μανιουδάκη, να προσπαθήσουν να συγκαλύψουν τα πραγματικά γεγονότα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

Διαβάστε επίσης

Περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις μετα την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον θάνατο του μετανάστη στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα

Πακιστανός μετανάστης νεκρός ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα – Εικόνες-σοκ

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Τρεις φορές σε μια εβδομάδα κάλεσαν το ΕΚΑΒ για άγρια τραυματισμένους κρατούμενους

ΣΥΡΙΖΑ για θάνατο μετανάστη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: «Να διερευνηθεί πιθανό ρατσιστικό κίνητρο»

Νέα Αριστερά μετά την αποκάλυψη Documento για τον νεκρό μετανάστη στο ΑΤ: Mην διανοηθούν να συγκαλύψουν τα γεγονότα