Άγιον Όρος: Αναβρασμός για τη Μονή Εσφιγμένου – «Δεν θέλουμε επεισόδια», λένε οι μοναχοί

Άγιον Όρος: Αναβρασμός για τη Μονή Εσφιγμένου – «Δεν θέλουμε επεισόδια», λένε οι μοναχοί

Έντονες οι αντιδράσεις στο Άγιον Όρος σχετικά με το έγγραφο της ΕΛΑΣ στο οποίο προαναγγέλλεται επέμβαση στις υπό κατάληψη μονές.

Το σενάριο επέμβασης της αστυνομίας για την απομάκρυνση ζηλωτών από τη Μονή Εσφιγμένου συζητήθηκε στη σύναξη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα, χαρακτηρίστηκε ως «αόριστο» το αίτημα της Αστυνομίας και αποφασίστηκε να ζητηθεί η συγκεκριμενοποίησή του προκειμένου να τεθεί υπόψη της Ιεράς Επιστασίας, σύμφωνα με το voria.gr.

«Δεν θέλουμε να γίνει κάτι και να προκληθούν επεισόδια», σημείωσαν αντιπρόσωποι των 20 μοναστηριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συζήτηση για την ενεργοποίηση των δικαστικών αποφάσεων για την αποβολή των ζηλωτών από τα δύο κτίρια, φούντωσε τις τελευταίες ημέρες. Από το 2002, οι ζηλωτές χαρακτηρίστηκαν ως σχισματικοί και είχε αποφασιστεί η απέλασή τους από την Πολιτεία του Άθω. Έκτοτε απόφαση αποβολής τους εκκρεμεί.

Η νέα αδελφότητα της Εσφιγμένου, που ιδρύθηκε το 2005, προχώρησε στη λήψη δικαστικών αποφάσεων προκειμένου να εκκενωθούν τα δύο κτήρια. Στην υλοποίηση μίας εκ των αποφάσεων αυτές είχαν καταγραφεί τα θλιβερά επεισόδια του 2013 όταν ζηλωτές αντέδρασαν πετώντας βόμβες μολότοφ σε δικαστικό επιμελητή και συνεργείο που παραβίασε την είσοδο του παλιού αντιπροσωπείου (κονάκι) της Εσφιγμένου χρησιμοποιώντας σκαπτικό μηχάνημα. Μάλιστα τα επεισόδια εκείνα οδήγησαν στην καταδίκη των μοναχών σε πολυετείς καθείρξεις, ενώ μεταξύ των καταδικασθέντων είναι και ο ηγούμενος των ζηλωτών Μεθόδιος, όπως αναφέρει το voria.gr.

Παράλληλα, σημειώνεται αναγκαστικές εκτελέσεις απαγορεύονται για το διάστημα 1η έως 31η Αυγούστου, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (άρθρο 140Α σε συνδυασμό με το άρθρο 943), επομένως οποιαδήποτε κίνηση του δικαστικού επιμελητή για εκκένωση κτηρίων μπορεί να γίνει μέχρι την προσεχή Τετάρτη 31 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Νέα έρευνα για τα 11 λεπτά της σιωπής – Η έκθεση-παρωδία της ΕΛΑΣ και το αίτημα της οικογένειας του νεκρού μηχανοδηγού

Η σφαίρα έξυσε τις πληγές των ΗΠΑ – Η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ οξύνει ακόμη περισσότερο το κλίμα

Πόσο κανονική είναι η «κανονικότητά» τους;

Γάζα: Επίθεση του Ισραήλ σε αυτοκινητοπομπή βοήθειας του ΟΗΕ καταγγέλλει η UNRWA

Τραμπ, Πούτιν, Κιμ, Ομπάμα και άλλοι στην… επίδειξη μόδας με ΑΙ από τον Ίλον Μασκ (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter