Αγγλία – Ελλάδα 1-2: Νίκη – έπος για την «γαλανόλευκη» στο Γουέμπλεϊ (Videos)

Αγγλία – Ελλάδα 1-2: Νίκη – έπος για την «γαλανόλευκη» στο Γουέμπλεϊ (Videos)

Στον απόηχο της τραγικής είδησης για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή, η Εθνική μας Ομάδα έκανε κατάθεση ψυχής στο Γουέμπλεϊ επικρατώντας 2-1 της Αγγλίας

για την 3η αγωνιστική του Νάσιοναλ Λιγκ. Με αυτή τη νίκη-έπος έμεινε μόνη πρώτη στο β’ όμιλο της διοργάνωσης. Και τα δύο γκολ της «γαλανόλευκης» πέτυχε ο Παυλίδης…

Στο 3′ δυνατό σουτ του Μπέλιγχαμ, ο Βλαχοδήμος έδιωξε σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Κουρμπέλης έκλεψε την μπάλα, ο Τζόλης πάσαρε στον Παυλίδη που ήταν αμαρκάριστος, αλλά ήταν άστοχος.

Στο 8’ ο Πάλμερ εκτέλεσε φάουλ, χωρίς να βρει στόχο.

Στο 10′ χάθηκε απίστευτη ευκαιρία για την Εθνική μας ομάδα. Ο Πίκφορντ έκανε τραγικό λάθος, ο Μπακασέτας με πλασέ έστειλε την μπάλα προς τα δίχτυα σε κενό τέρμα, όμως ο Κόλγουιλ έδιωξε ακριβώς πάνω στην γραμμή. Στην επόμενη φάση ο Μαυροπάνος σκόραρε με κεφαλιά, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για την «γαλανόλευκη» στο 21’, ο Γιαννούλης γύρισε μέσα στην περιοχή στον Μπακασέτα, το σουτ του οποίου κόντραρε στον Στόουνς. Στο επόμενο λεπτό ο Πάλμερ αστόχησε με σουτ μέσα από την περιοχή.

Στο 31’ ανενόχλητος ο Γκόρντον πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά ήταν άστοχος.

Μετά το ημίωρο, έπεσε ο ρυθμός για την Εθνική μας, χωρίς ωστόσο να δώσει δικαιώματα στον αντίπαλο της.

Παυλίδης

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ στο 49’. Ο Κουλιεράκης έφερε την περιοχή μέσα στην περιοχή της Αγγλίας, ο Παυλίδης, παρ’ ότι είχε τρεις παίκτες πάνω του, βρήκε χώρο, σούταρε και άνοιξε το σκορ (0-1). Οι Ελληνες διεθνείς πανηγυρίζοντας το γκολ έδειχναν τον ουρανό για τον αδικοχαμένο Μπάλντοκ.

Στο 54′ νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε φαουλ, ο Γιαννούλης έπιασε την κεφαλιά, αλλά έδιωξαν οι αμυνόμενοι.

Στο 59’ ο Μασούρας σκόραρε, αλλά στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οφσάιντ ο Παυλίδης.

Στο 61’ ο Γουότκινς σούταρε, χωρίς να απειλήσει τον Βλαχοδήμο, ενώ στο 83’ ο Παυλίδης πέτυχε και δεύτερο γκολ, αλλά ήταν κι αυτό οφσάιντ.

Στο 87’ ο Μπέλιγκχαμ με ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής ισοφάρισε σε 1-1.

Και το δεύτερο γκολ της τεράστιας νίκης πέτυχε ο Παυλίδης στο 94’.

 

Ο Ιταλός διαιτητής Αντρέα Κολόμπο έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σάκα, Ράις, Κουλιεράκη, Κουρμπέλη, Πέλκας, Παυλίδης.

Aγγλία: Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στόουνς, Κόλγουιλ, Λιούις, Ράις, Πάλμερ, Φόντεν (72’ Σολάνκε), Μπέλιγκχαμ, Σάκα (52’ Μαντουέκε), Γκόρντον (60’ Γουότκινς).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Γιαννούλης, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Ρότα, Σιώπης (66’ Ζαφείρης), Κουρμπέλης (73’ Μάνταλος), Μπακασέτας (85’ Βαγιαννίδης), Τζόλης (85’ Κωνσταντέλιας), Μασούρας (66’ Πέλκας), Παυλίδης

** Η αγγλική FA αλλά και η Εθνική Αγγλίας θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη του Μπάλντοκ ανάρτησαν στο γήπεδο Γουέμπλεϊ ένα μεγάλο banner σε μαύρο φόντο. Σε αυτό αναφερόταν το όνομα του Μπάλντοκ καθώς και η ημερομηνία της γέννησής του αλλά και η ημέρα που έφυγε από τη ζωή.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών: Απόφαση σταθμός για την Ελευθερία του Τύπου – Απορρίφθηκε η αγωγή Δημητριάδη, δικαίωση για τα ΜΜΕ

Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας: Αμαξοστοιχία παρέσυρε ηλικιωμένο

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αλλάζει το ωράριο του «νυχτερινού τιμολογίου» – Τι θα γίνει με τα Σαββατοκύριακα

 

 

 

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter