AGENDA ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ: Οι εκδηλώσεις Δεκεμβρίου στο Public!

Οι εκδηλώσεις στο Public, το Νο1 βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα συνεχίζονται και τον Δεκέμβριο. Συζητήσεις και παρουσιάσεις βιβλίων έρχονται στις οθόνες μας αλλά και στο Public Café Συντάγματος, για να μας κρατήσουν συντροφιά! Όλες οι εκδηλώσεις μεταδίδονται μέσα από τις σελίδες του Public στα social media. Για την είσοδο στις στο Public Café Συντάγματος ισχύουν όλα τα  προβλεπόμενα πρωτόκολλα κατά της πανδημίας Covid-19. Για πληροφορίες σχετικά με την είσοδο στον χώρο, επισκεφτείτε το link: https://blog.public.gr/.

«ΜΑΥΡΟ ΦΩΣ»

Μίμης Ανδρουλάκης (Εκδόσεις Πατάκη)

Πέμπτη  2/12 και ώρα 20:30 | Public café Συντάγματος & @Public Social

Ο Μίμης Ανδρουλάκης θα είναι στο Public café Συντάγματος, την Πέμπτη 2/12 στις 20:30, για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου, με τον τίτλο ΜΑΥΡΟ ΦΩΣ. Θα συνομιλήσει με τους Μάνο Στεφανίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο ΕΚΠΑ και Παύλο Τσίμα, Δημοσιογράφο.

«Εγώ το έκανα· τον εμπρησμό στο Μινιόν».

Προικισμένος. Όμως στο εσωτερικό του «ρολόι» παρεισφρέουν μερικά αλλόκοτα δευτερόλεπτα. Τότε βγαίνει από τον εαυτό του και γίνεται κατά συρροήν εκδικητής με ή χωρίς αιτία. Οι πικροί καρποί της εφηβείας του τον ωθούν στην πρώτη τραγωδία: «Εγώ ή αυτός», για τον σάτυρο ταχυδρόμο στον γενέθλιο τόπο. Ελένη, η αρραβωνιαστικιά της εφηβείας. Οι τρεις μοιραίες γυναίκες του: Γκρέτα, Μαργαρίτα, Μάρθα. Εκεί που φαίνεται να κλείνει τον τελευταίο λογαριασμό του με το παρελθόν –την τιμωρία για τον στραγγαλισμό της «Καλόγριας»– ανοίγει έναν καινούριο. Αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά της Art Market που μεταμορφώνει τους «Πικάσο» σε κράχτες για γκρίζες μπίζνες δισεκατομμυρίων. Ρίχνει μια βόμβα στη δικτύωσή της με τη διεθνή κλεπτοκρατία, το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και την πλαστογραφία.

Ένα ειρωνικό παιχνίδι της τύχης από την Άμφισσα και τους Δελφούς του ʼ60, την Αθήνα του ʼ70, ως το Αμβούργο, τη Γενεύη και το Μανχάταν του καιρού μας.

Δείτε τα μέτρα που ισχύουν για την είσοδό στο Public Café Συντάγματος.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και live μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook και στο YouTube.

 

 «Μέθοδος 3Step» & «ΒΑΓΙΑ»

Χριστίνα Ρασιδάκη & Μαργαρίτα Γερούκη (Εκδόσεις Πατάκη)
Σάββατο 4/12 και ώρα 11:00 | Public Social

Η Χριστίνα Ρασιδάκη και η Μαργαρίτα Γερούκη, σε μια κοινή παρουσίαση των βιβλίων τους, το Σάββατο 4/12 στις 11:00, στα social του Public, με στόχο να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε πώς μπορούμε να χτίσουμε σταθερές σχέσεις ασφάλειας και εμπιστοσύνης με όλα τα παιδιά, και αυτά που έχουμε στο σπίτι και αυτά στις τάξεις μας. Το γιατί αυτό είναι ανάγκη το έχουμε ήδη καταλάβει καλά. Η σωστή επικοινωνία ως δεξιότητα αποτελεί κλειδί στην αντιμετώπιση και διαχείριση του σχολικού εκφοβισμού και της μη αποδεκτής συμπεριφοράς, αλλά και γενικότερα στην καλλιέργεια υγειών σχέσεων στο σπίτι και στο σχολείο. Το βιβλίο της Χριστίνας Ρασιδάκη Μέθοδος 3Step: Αποτελεσματική επικοινωνία στο σπίτι και το σχολείο διατυπώνει με τρόπο κατανοητό και επιστημονικά τεκμηριωμένο μια μέθοδο πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε αυτές τις σημαντικές δεξιότητες σωστής επικοινωνίας, ενώ το ΒΑΓΙΑ της Μαργαρίτας Γερούκη προσφέρει ευκαιρίες και ένα παιδαγωγικό πλαίσιο ώστε οι δεξιότητες αυτές να βρουν θέση και έκφραση στο σχολικό περιβάλλον με τρόπο συστηματικό και οργανωμένο.

Λίγα λόγια για τα βιβλία:

Μέθοδος 3Step: Αποτελεσματική επικοινωνία στο σπίτι και το Σχολείο,
της Χριστίνας Ρασιδάκη

Επιτέλους, ένα πρακτικό βιβλίο για εκπαιδευτικούς και γονείς, εστιασμένο στη σωστή αντιμετώπιση των δύσκολων στιγμών με παιδιά, εφήβους καθώς και την εποικοδομητική επικοινωνία σχολείου-οικογένειας. Συγκρούσεις, αντιρρήσεις, ενστάσεις, παραιτήσεις, παράπονα, χαμηλή απόδοση, ανάρμοστη και εκφοβιστική συμπεριφορά αντιμετωπίζονται σωστά μέσα από μια ξεκάθαρη προσέγγιση σε 3 στάδια. Η μέθοδος επικοινωνίας 3Step παρουσιάζεται στο βιβλίο με πλήθος διαλόγων και παραδειγμάτων που βοηθούν γονείς και εκπαιδευτικούς να μειώσουν εντάσεις, να ενδυναμώσουν, να επιφέρουν συνεννόηση και συνεργασία,  να καλλιεργήσουν τον αυτοέλεγχο, την ενσυναίσθηση και το κουράγιο βελτιώνοντας τη σχέση του παιδιού με τον εαυτό του και τους άλλους. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί είναι δύο κεντρικοί πυλώνες στη ζωή των παιδιών.

ΒΑΓΙΑ: Ένα πρόγραμμα πρόληψης του σχολικού εκφοβισμού / bullying για το δημοτικό σχολείο, της Μαργαρίτας Γερούκη

Ο σχολικός εκφοβισμός / bullying δηλητηριάζει το σχολικό κλίμα εμποδίζοντας τη μαθησιακή διαδικασία, όχι μόνο για τα παιδιά που βάλλονται ή βάλλουν, αλλά και για αυτά που αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει χωρίς να εμπλέκονται ενεργά, ή καθόλου. Το πρόγραμμα ΒΑΓΙΑ αποτελεί μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση που έχει ως στόχο μέσα από ευχάριστες, βιωματικές και παιγνιώδεις ασκήσεις να καλλιεργήσει τη συνεργασία, την ενσυναίσθηση, τον σεβασμό, να δημιουργήσει ένα κοινό αίσθημα ευθύνης και να ενδυναμώσει τα παιδιά ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν κάποιον που υφίσταται εκφοβισμό, αντί να ενθαρρύνουν το παιδί ή τα παιδιά που εκφοβίζουν.

Όπως συμβαίνει, η εμπειρία του σχολικού εκφοβισμού αργά ή γρήγορα θα μεταφερθεί και στο σπίτι αναστατώνοντας ολόκληρη την οικογένεια, που νιώθει αδύναμη να βοηθήσει αποτελεσματικά το παιδί της. Η οικογένεια με τη σειρά της θα αποδώσει ευθύνες στο σχολείο και ένας φαύλος κύκλος θα αρχίσει. Το ΒΑΓΙΑ διατυπώνει, ταυτόχρονα, μια ολιστική πρόταση για τη διαχείριση περιστατικών εκφοβισμού στο σχολείο, περιγράφοντας βήμα προς βήμα τη στρατηγική αντιμετώπισής τους.

 «Άνισοι αιώνες. Οικονομική ιστορία της Τουρκίας από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα»

Σεβκέτ Παμούκ (Εκδόσεις Πατάκη)
Τρίτη  7/12 και ώρα 20:30 |Public café Συντάγματος & @Public Social

Ο Σεβκέτ Παμούκ θα βρίσκεται στο Public café για να μιλήσει για το νέο του βιβλίο «Άνισοι αιώνες. Οικονομική ιστορία της Τουρκίας από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα» την Τρίτη 7/12 στις 20:30.

Ομιλητές: Ανδρέας Κακριδής, επίκουρος καθηγητής οικονομικής ιστορίας Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Αλέξανδρος Μασσαβέτας, συγγραφέας.

Ο Σεβκέτ Παμούκ διδάσκει οικονομικά και ιστορία της οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη. Έχει εκδώσει πλήθος βιβλίων, ανάμεσά τους και το A Monetary History of the Ottoman Empire και το The Ottoman Empire and European Capitalism, 1820-1913.

Από πολλές απόψεις το βιβλίο αυτό αντανακλά κάποιες από τις βασικές τάσεις στην οικονομική ιστοριογραφία κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Η Βιομηχανική Επανάσταση ξεκίνησε στη Μεγάλη Βρετανία το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα και επηρέασε βαθιά όχι μόνο τη Δυτική Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Από το 1820 και μετά, ο βιομηχανικός καπιταλισμός και η σύγχρονη οικονομική ανάπτυξη εξαπλώνονται με άνισο τρόπο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το παρόν βιβλίο παρακολουθεί την οικονομική μεγέθυνση και την ανθρώπινη ανάπτυξη στην Τουρκία κατά τους δύο τελευταίους αιώνες συγκριτικά, σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο. Στόχος εδώ είναι ο υπολογισμός των επιδόσεων της Τουρκίας στην οικονομική μεγέθυνση και την ανθρώπινη ανάπτυξη τόσο σε απόλυτες όσο και σε σχετικές τιμές και η ερμηνεία των άμεσων αλλά και των βαθύτερων αιτιών πίσω από τα μεγέθη αυτά.

Δείτε εδώ τα μέτρα που ισχύουν για την είσοδό στο Public Café Συντάγματος.

 Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και live μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook και στο YouTube.

 «Το μέλλον του ήταν στο παρελθόν του»

Μπένη Νατάν (Εκδόσεις Αλεξάνδρεια)
Τετάρτη 8/12 και ώρα 20:30 | Public café Συντάγματος & @Public Social

Ο Μπένη Νατάν θα βρίσκεται στο Public café για να μιλήσει για το νέο του βιβλίο «Το μέλλον του ήταν στο παρελθόν του» την Τετάρτη 8/12 στις 20:30. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Έλενα Χουζούρη, συγγραφέας-δημοσιογράφος. Μαριαλενα Σπυροπουλου, συγγραφέας και ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια και Χρήστος Λάζος, συγγραφέας.

Η ετυμολογία του ονόματος Μωυσής (Μωύς) σημαίνει «Αυτός που σώθηκε από το νερό», παραπέμποντας στη διάσωση του Μωυσή όταν ήταν μωρό στα νερά του Νείλου. Παρομοίως ο ήρωας του βιβλίου σώθηκε όχι από το νερό αλλά από το Άουσβιτς. Όμως έχει σημασία από πού σώζεται κανείς; Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία του Μωύς, ενός Έλληνα Εβραίου από τη Θεσσαλονίκη, που επέστρεψε από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και βρήκε τη δύναμη να ξαναστήσει τη ζωή του από την αρχή. «Ζει σήμερα μόνο στο δικό μου το μυαλό. Όταν πηγαίνω στη Θεσσαλονίκη, επισκέπτομαι τον τάφο του, αφήνω ένα πετραδάκι και προσπαθώ να μάθω ποιος ήταν, τι έκανε και για ποιο λόγο. Τους βλέπω μπροστά μου, τον Μωύς, τη Λουίζα, τον Οβαδιά, τη Ρεβέκκα, τη Ρασέλ, τη Ρενέ. Είναι όλοι μόνο στη φαντασία μου, σαν να μην έζησαν, σαν να μην πέρασαν από τον πλανήτη αυτόν. Με βασανίζουν οι μορφές αυτές. Σαν φαντάσματα που περιφέρονται ακόμη ανάμεσα στην ύπαρξη και στο αντίθετό της. Με ρώτησε η κόρη μου αν, όταν τελειώσω τούτο το γραπτό, θα τελειώσει για μένα το Άουσβιτς. Η σχέση μας με τους γονείς μας ολοκληρώνεται με τον δικό μας θάνατο, όχι με τον δικό τους. Για μένα, το Άουσβιτς θα τελειώσει μαζί με τη ζωή μου».

Ο Μπένης Νατάν είναι καθηγητής αεροδιαστημικής στο Πανεπιστήμιο Technion (Israel Institute of Technology). Ανήκει στη δεύτερη γενιά του Ολοκαυτώματος. Ο πατέρας του έχασε την οικογένειά του, μεταξύ αυτών τις δυο του κόρες και τη σύζυγό του, στο Άουσβιτς. Ο Μπένης γεννήθηκε το 1954 στη Θεσσαλονίκη, το 1968 η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα όπου τελείωσε το λύκειο και από το 1971 ζει στο Ισραήλ. Επιστημονικά θεωρείται ο «πατέρας» των καυσίμων πυραύλων σε μορφή γέλης. Είναι διευθυντής του Κέντρου Πυραυλικής στη Σχολή Αεροδιαστημικής Μηχανικής. Έζησε στην Αμερική, κυρίως στην Καλιφόρνια, όπως και στην Ιταλία, για μεγάλα διαστήματα. Από το 2017 ως το 2020 τέλεσε χρέη Αναπληρωτή Πρύτανη επί φοιτητικών υποθέσεων στο Technion. Έχει βραβευθεί πολλές φορές από τους φοιτητές με το βραβείο εξαιρετικής διδασκαλίας. Το παρόν βιβλίο είναι το πρώτο του.

 Δείτε τα μέτρα που ισχύουν για την είσοδό στο Public Café Συντάγματος.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και live μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook και στο YouTube.

 «Ζήτα το σωστά και θα σου δοθεί»

Βίκυ Χατζηβασιλείου & Χάρης Παπαδόπουλος (Εκδόσεις Κλειδάριθμος)

Πέμπτη 9/12 και ώρα 20:30 | Public café Συντάγματος & @Public Social

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου με τον Χάρη Παπαδόπουλο θα βρίσκονται στο Public café για να μιλήσει για την παρουσίαση του του βιβλίου «Ζήτα το σωστά και θα σου δοθεί» την Πέμπτη 9/12 στις 20:30.

Στο πάνελ θα είναι:

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου, δημοσιογράφος-συγγραφέας

Χάρης Παπαδόπουλος, Συγγραφέας- Life, health and wellness coach

  • Ειρήνη Νικολοπούλου, Δημοσιογράφος-Founder gr, madeingreece.news

– Κώστας Τσουρός, Δημοσιογράφος-Παρουσιαστής

– Αντώνης Λουδάρος, Ηθοποιός-Σκηνοθέτης

Όλοι οι πνευματικοί δάσκαλοι ανά τους αιώνες υποστηρίζουν ότι μπορούμε να λαμβάνουμε αυτό που θέλουμε από το Σύμπαν. Τι συμβαίνει όμως με τους περισσότερους από εμάς που δεν το καταφέρνουμε; Μήπως τελικά δεν το ζητάμε με τον σωστό τρόπο; Σε αυτό το βιβλίο η Βικυ Χατζηβασιλείου και ο Χάρης Παπαδόπουλος αποκαλύπτουν με απλότητα και σαφήνεια τον τρόπο για να προσελκύουμε ακριβώς αυτό που θέλουμε από το Σύμπαν.

Πρόκειται για τον πιο επιτυχημένο τρόπο που μας μετατρέπει σε μαγνήτες θετικών αποτελεσμάτων στη ζωή μας!

Δείτε εδώ τα μέτρα που ισχύουν για την είσοδό σας στο Public Café Συντάγματος.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και live μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook και στο YouTube.

 

«Σασμός»

Σπύρος Πετρουλάκης (Εκδόσεις Μίνωας)
Tour Signing

Ο Σπύρος Πετρουλάκης θα σας περιμένει στα παρακάτω καταστήματα για να υπογράψει το βιβλίο του «Σασμός», που ενέπνευσε την ομότιτλη τηλεοπτική σειρά του Alpha.

Δείτε το πρόγραμμα:

Public Συντάγματος, Παρασκευή 10/12 και ώρα 19:00 – 21:00

Public Μαρούσι Mall, Τετάρτη 15/12 και ώρα 19:00 – 21:00

Public Άγιος Δημήτριος, Παρασκευή 17/12 και ώρα 19:00 – 21:00

Public Golden Hall, Σάββατο 18/12 και ώρα 12:00 – 14:00

Public Συγγρού, Τετάρτη 22/12 και ώρα 19:00 – 21:00

 

«Εισαγωγή στις Ψηφιακές Σπουδές»

Συλλογικό έργο . Επιμελητής τόμου: Μανώλης Πατηνιώτης (Εκδόσεις Ροπή)

Παρασκευή  10/12 και ώρα 20:00 | Public café Συντάγματος & @Public Social

Παρουσίαση του βιβλίου «Εισαγωγή στις Ψηφιακές Σπουδές», την Παρασκευή 10/12 στις 20:00, σας προσκαλούμε σε μία συζήτηση γύρω από την έννοια της ψηφιακότητας και τους μετασχηματισμούς που αυτή επιφέρει στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και τον εαυτό μας.

Ο επιμελητής του τόμου Μανώλης Πατηνιώτης, καθηγητής του Τμήματος Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ, θα βρεθεί στο Public Café Συντάγματος για να παρουσιάσει το βιβλίο Εισαγωγή στις Ψηφιακές Σπουδές που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ροπή.

Μαζί του συζητούν ο Γεράσιμος Κουζέλης, ομότιμος καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, η Λεώνη Βιδάλη, χαράκτρια και ομότιμη καθηγήτρια της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, η Δέσποινα Καταπότη, επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου,  ο Ηρακλής Βογιατζής, υπ. διδάκτορας του τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ, η Ευαγγελία Χορδάκη, υπ. διδάκτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου (Founder & Director του Athens Digital Art Festival). Τη συζήτηση θα συντονίσει η Αργυρώ Μποζώνη (Δημοσιογράφος, LIFO).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δείτε τα μέτρα που ισχύουν για την είσοδό σας στο Public Café Συντάγματος.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και ζωντανά μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook και το YouTube, καθώς και από τη σελίδα των εκδόσεων ΡΟΠΗ.

 Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο τόμος περιλαμβάνει μερικές από τις σημαντικότερες εργασίες που σηματοδότησαν την πορεία προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της κοινωνίας. Οι εργασίες αυτές εμφανίζονται για πρώτη φορά στα Ελληνικά. Οι μεταφράστριες και οι μεταφραστές συνοδεύουν τα κείμενα με σύντομα εισαγωγικά σημειώματα, τα οποία τοποθετούν την προβληματική των συγγραφέων τους στο αντίστοιχο ιστορικό και φιλοσοφικό πλαίσιο.

Η μετάβαση στην ψηφιακότητα, όπως φαίνεται και από τα κείμενα του τόμου, συνδέεται με μια σειρά από θεμελιώδη φιλοσοφικά, κοινωνικά και ανθρωπολογικά ερωτήματα. Από πολύ νωρίς, η ανάδυση του ψηφιακού συμπορεύτηκε με μια βαθιά αλλαγή των αντιλήψεων για τον άνθρωπο και τον κόσμο. Η ψηφιακότητα επερωτά τις θεμελιώδεις διακρίσεις της δυτικής νεωτερικότητας. Τι συνέπειες έχει η κατάλυση της διάκρισης ανάμεσα στα βιολογικά και τα μηχανικά συστήματα που επιχειρείται στο πλαίσιο του προγράμματος της Κυβερνητικής; Τι μορφή έχει η Ηθική που αναδύεται από την αλληλεπίδραση ανθρωπομηχανικών συναρμογών και ποιες είναι οι νέες μορφές κοινωνικότητας που αυτή υποστηρίζει; Πώς γνωρίζει και αναπαριστά τον κόσμο το εκ γενετής ψηφιακό μετανεωτερικό υποκείμενο; Με άλλα λόγια, ποιες είναι οι μεγάλες οντολογικές και γνωσιολογικές μετατοπίσεις που συνοδεύουν την έλευση του ψηφιακού;

«Χαρούκι: Μαρμελάδα από χιονισμένα ρόδα»

Γιώργος Tenorman Τζιουβάρας (Εκδόσεις Απόπειρα)
Δευτέρα 13/12 και ώρα 20:30 | Public café Συντάγματος & @Public Social

Ο Γιώργος «Tenorman» Τζιουβάρας, γνωστός από τους Opera Chaotique, θα είναι στο Public café Συντάγματος, την Παρασκευή 17/12 στις 20:30, για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου, με τον τίτλο Χαρούκι: Μαρμελάδα από χιονισμένα ρόδα.

Συμμετέχουν οι Μιχάλης Μητρούσης – Ηθοποιός και Ζωή Φράγκου – Οργανωσιακή Ψυχολόγος. Συντονίζει ο εκδότης Βασίλης Χατζηιακώβου.

Μια παράξενη ιστορία αγάπης, με εναλλαγές μαγείας, ποίησης, φανταστικού και πραγματικότητας, σε μια κωμική γιορτή της διαφορετικότητας, με γλυκό σαρκασμό και χιούμορ, με ανατροπές και μυστήριο. Ο Χαρούκι μιλάει μόνο ποιητικά και στο σχολείο οι συμμαθητές του τον κοροϊδεύουν λόγω της διαφορετικότητάς του. Ερωτεύεται τη Ματίλντα που ζει 12 χρόνια στο κρεβάτι μεταξύ ύπνου και ξύπνιου. Ο ύπνος της έχει διπλό πρόσωπο, αυτό μιας γλυκιάς ονειρικής περιπέτειας και μιας κωμικής χροιάς… Μια ιστορία που μας καλεί να αναρωτηθούμε αν οφείλουμε να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για τη ζωή που μας δόθηκε ή όχι. Αν τα ρόδα είναι φρούτα, αν είναι οι νίντζα είναι ρομαντικοί, αν θα ζήσουμε στην αληθινή Αθήνα, αν θα ταξιδέψουμε στο Παρίσι και στη Θεσσαλονίκη, αν θα διαπιστώσουμε πόσο σημαντική είναι η μαρμελάδα στον έρωτα, αν το φεγγάρι αυτοπραγματώνεται τρώγοντας ένα κρουασάν. Τραγουδιστής, performer, συγγραφέας, συνθέτης και πιανίστας ο Γιώργος Τένορμαν Τζιουβάρας είναι διπλωματούχος Μονωδίας και Ειδικού Μελοδραματικής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, με συμμετοχές σε πολλές όπερες αλλά και θεατρικές παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος από νεαρή ηλικία. Ως ένα από τα δύο ιδρυτικά μέλη του μουσικοθεατρικού σχήματος Opera Chaotique, έχει εμφανιστεί σε 19 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, μεταξύ των οποίων σε φημισμένα διεθνή φεστιβάλ όπως Secret Garden Party (Λονδίνο), Qatar Jazz Festival (Ντόχα), MBP Fest (Βαρκελώνη), Rouge Fest (Παρίσι) κ.ά.

Δείτε εδώ τα μέτρα που ισχύουν για την είσοδό σας στο Public Café Συντάγματος.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και live μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook και στο YouTube.

 

«Εξήντα χρόνια τρύγος»

Γιάννης Μπουτάρης σε συνεργασία με την  Μαρία Μαυρικάκη (Εκδόσεις Πατάκη)
Τρίτη 14/12 και ώρα 20:30 | Public café Συντάγματος &@Public Social

Ο Γιάννης Μπουτάρης και η Μαρία Μαυρικάκη θα είναι στο Public café Συντάγματος την Τρίτη 14/12 στις 20:30 για την παρουσίαση του βιβλίου «Εξήντα χρόνια τρύγος».

Στο πάνελ θα είναι:

Αντώνης Καρπετόπουλος, δημοσιογράφος

Παναγιώτης Μένεγος, δημοσιογράφος

και οι συγγραφείς του βιβλίου: Γιάννης Μπουτάρης και Μαρία Μαυρικάκη.

Με τη χαρακτηριστική ευθύτητά του, ο Γιάννης Μπουτάρης ανιστορεί την προδιαγεγραμμένη –λόγω οικογενειακής παράδοσης– ενασχόλησή του με τα κρασιά, τη συλλογική του δράση, τις καινοτομίες και τις συγκρούσεις που σημάδεψαν τον κλάδο στην Ελλάδα από τη μεταπολεμική περίοδο ως τις μέρες μας. Περιγράφει το τέρας του αλκοολισμού που κατάφερε να νικήσει και τη βοήθεια που αξιώθηκε να δώσει σε άλλους εξαρτημένους. Πολιτικές θέσεις και αμφιλεγόμενα στοιχεία της συμπεριφοράς του, τα οποία έχουν διχάσει τον δημόσιο διάλογο, ξεπηδούν στην αφήγησή του πλάι σε σπαράγματα από έντονες οικογενειακές στιγμές και αποτυπώνουν τη θυμοσοφία, το χάρισμα, τις αντιφάσεις και τελικά τον απολογισμό του οινοποιού κυρ Γιάννη. Εξήντα χρόνια τρύγος δεν του αρκούν. Η αφήγησή του ολοκληρώνεται με το απραγματοποίητο, μέχρι στιγμής, όραμά του.

 Δείτε εδώ τα μέτρα που ισχύουν για την είσοδό σας στο Public Café Συντάγματος.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και live μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook και στο YouTube.

 

«ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ για Μικρούς και Μεγάλους»

ONIRAMA MINOS EMI

Τρίτη 14/12 και ώρα 20:30 |

Οι ONIRAMA έρχονται στο Public Συντάγματος στις 15 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00-20:00, για ένα αποκλειστικό meet&sign, λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του πολύ-αναμενόμενου επετειακού δίσκου τους «ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ για Μικρούς και Μεγάλους».

Πρόκειται για έναν πολυσυλλεκτικό δίσκο με 30 ντουέτα-συμπράξεις με αγαπημένους καλλιτέχνες της εγχώριας μουσικής σκηνής, αλλά και από το εξωτερικό.

 

«κεχριBARι» & «Κβάντι»

Δώρος Αντωνιάδης (Εκδόσεις Καστανιώτη) & Μίνως Ευσταθιάδης (Εκδόσεις Ίκαρος)

Τετάρτη 15/12 και ώρα 20:30 | Public café Συντάγματος & @Public Social

Την Τετάρτη 15/12 στις 20:30, δυο αγαπημένοι συγγραφείς αστυνομικού μυθιστορήματος, Δώρος Αντωνιάδης και Μίνως Ευσταθιάδης, θα είναι στο Public café Συντάγματος για να παρουσιάσουν τα βιβλία τους «κεχριBARι» & «Κβάντι».

Με τους συγγραφείς θα συνομιλήσουν οι:

Γρηγόρης Αζαριάδης, συγγραφέας, κριτικός αστυνομικής λογοτεχνίας, και Κέλλη Κρητικού, εκπαιδευτικός, αρθρογράφος, δημιουργός της εφαρμογής BookZone.

κεχριBARι ή Κβάντι; Ή μήπως Κβάντι και κεχριBARι;

Τι κοινό* έχουν τα νέα μυθιστορήματα του Δώρου Αντωνιάδη και του Μίνου Ευσταθιάδη; 

Είναι γνωστό ότι η κάθε απάντηση συνήθως οδηγεί σε ακόμη περισσότερες ερωτήσεις. Μήπως τα στοιχεία που διαφοροποιούν τα δύο βιβλία, είναι ταυτοχρόνως αυτά που χαράζουν κάποιου είδους κοινό δρόμο; Αντιπροσωπεύει άραγε η αστυνομική λογοτεχνία ένα από τα πιο καυτά κομμάτια στο παζλ του σύγχρονου κοινωνικού μυθιστορήματος; Ή μήπως κανένα είδος ανάλυσης δεν μπορεί να αποτυπώσει έναν όλο και πιο βίαιο κόσμο; Πόσες φορές η απονομή δικαιοσύνης ανταποκρίνεται στην ονομασία της και πόσες παραμένει ένα άυλο φάντασμα; Γεννούν οι κοινωνικές συνθήκες το έγκλημα ή είμαστε γεννημένοι με το σημάδι του στο μέτωπό μας; Έχει τελικά τη δύναμη να αλλάξει κανείς το πεπρωμένο του ή ό,τι είναι γραμμένο δε σβήνει ποτέ;

*Εξαιρείται το προφανές: και τα δύο έχουν ως τίτλο μια λέξη που αρχίζει από «κ» και τελειώνει σε «ι».

Δείτε εδώ τα μέτρα που ισχύουν για την είσοδό σας στο Public Café Συντάγματος.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και live μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook και στο YouTube.

 

«Η Φωνή της Επιτυχίας»

Νίνα Καλούτσα (Εκδόσεις Key Books)

Πέμπτη 16/12 και ώρα 20:30 | Public café Συντάγματος & @Public Social

Η Νίνα Καλούτσα, θα είναι στο Public café Συντάγματος, την Πέμπτη 16/12 στις 20:30, για την παρουσίαση του νέου της βιβλίου, με τον τίτλο «Η Φωνή της Επιτυχίας».

Η Νίνα Καλούτσα, ειδικός Φωνής & Δημόσιας Ομιλίας, μέσα από µία πρωτότυπη κοινωνική και ψυχολογική προσέγγιση της φωνής, αποκαλύπτει βήµα βήµα τη Μέθοδό της. Με αναφορές σε πραγματικές ιστορίες μαθητών της, που μεταμόρφωσαν τη φωνή και διεύρυναν τις δεξιότητές τους στην επικοινωνία, και µε πλήθος ασκήσεων, η συγγραφέας μάς οδηγεί να ανακαλύψουμε την αληθινή φωνή µας και να τη χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά στην καθημερινότητά µας.

Με τη συγγραφέα θα συζητήσουν οι:

  • Γιάννης Παπαχρήστου – Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος CHIPITA
  • Γιάννης Δημαράκης – Διευθύνων Σύμβουλος Scotwork
  • Στέφανος Ξενάκης – Συγγραφέας
  • Αντώνης Καλογήρου – Δάσκαλος αυτογνωσίας
  • Ιωάννα Δρέττα, Διευθύνουσα Σύμβουλος Marketing Greece

Τη συζήτηση συντονίζει ο Θάνος Μπελαλίδης, Director Sustainability Implementation and Communication Sympraxis Team

Η Φωνή της Επιτυχίας, η φωνή δηλαδή που προσελκύει την προσοχή, εμπνέει εμπιστοσύνη, γοητεύει, πείθει, παρακινεί- αποτελεί σημαντικό εφόδιο στις διαπροσωπικές σχέσεις, στο επαγγελματικό και το προσωπικό περιβάλλον, αναδεικνύοντας την αξία του ομιλητή.

Στο βιβλίο αυτό:

– Διδάσκεσαι πρακτικούς τρόπους, ώστε να μιλάς µε πειθώ και αυτοπεποίθηση.

– Εκπαιδεύεσαι να διαχειρίζεσαι το άγχος της ομιλίας.

– Μαθαίνεις πώς να προβάλλεις την προσωπικότητά σου µε τη φωνή και την εκφορά του λόγου σου.

– Ανακαλύπτεις πώς μπορείς να μεταμορφώσεις το ηχόχρωμα, την έκταση, τον τόνο και τα άλλα χαρακτηριστικά της φωνής σου.

Δείτε εδώ τα μέτρα που ισχύουν για την είσοδό σας στο Public Café Συντάγματος.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και live μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook και στο YouTube.