Αγεφύρωτο δείχνει το χάσμα Μητσοτάκη με Σαμαρά – Στο πληγωμένο Μαξίμου προσπαθούν να «ξεχωρίσουν» τον Καραμανλή

Αγεφύρωτο δείχνει το χάσμα Μητσοτάκη με Σαμαρά – Στο πληγωμένο Μαξίμου προσπαθούν να «ξεχωρίσουν» τον Καραμανλή
Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Βαρύ κλίμα επικρατεί στο Μαξίμου μετά τις ομιλίες των Καραμανλή-Σαμαρά στο Πολεμικό Μουσείο, καθώς ήταν τέτοια η σφοδρότητα της κριτικής προς τις κυβερνητικές επιλογές αλλά και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που ούτε ο ίδιος δεν το περίμενε.

Για τον νυν πρωθυπουργό η χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά κλείνει οποιαδήποτε γέφυρα επικοινωνίας με τον Μεσσήνιο πολιτικό, καθώς όπως λένε παρασκηνιακά υποστηρικτές του πρωθυπουργού τέτοια κριτική «δεν έχουν κάνει ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Μάλιστα, παρουσιάζει ενδιαφέρον ότι η ομιλία του Κώστα Καραμανλή δεν αντιμετωπίζεται ως πολεμική, όπως του Σαμαρά, καθώς ο Μακεδόνας πολιτικός ήταν όπως λένε πιο «θεσμικός».

Δεξιά πλατφόρμα αντιπαραθετική με τις επιλογές Μητσοτάκη

Ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του ανέπτυξε μία συνολική δεξιά πλατφόρμα, όπου αποδομούσε κάθε στρατηγική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Χαρακτηριστικά είπε για το ζήτημα της ταυτότητας της γαλάζιας παράταξης ότι η ΝΔ «είχε πάντοτε πόρτες ανοιχτές αλλά όχι πόρτες ιδεολογικά αφύλακτες. Είναι άλλο πράγμα η διεύρυνση και άλλο η μετάλλαξη. Καλό θα είναι να αναρωτηθούν ορισμένοι εάν για το ιστορικά αρνητικό εκλογικό αυτό αποτέλεσμα για την παράταξη, για το ρεκόρ της αποχής και για την σταθεροποίηση του υπερδεξιού – λαϊκίστικου μπλοκ σε υψηλά ποσοστά, ευθύνεται και η αντίληψη περί αποϊδεολογικοποίησης».

Επίσης, σημείωσε ότι «συνιστά μήπως πολιτική πρόταση το “ούτε Δεξιά, ούτε Κέντρο, ούτε Αριστερά, μόνο μπροστά”;», ρώτησε ρητορικά. «Πώς και γιατί δημιουργήθηκε “η μικρότερη και πιο φοβική” Νέα Δημοκρατία όλων των εποχών, σε αυτές τις εκλογές; Μήπως ο ιστορικά μικρότερος αριθμός ψήφων δείχνει ότι το δέντρο, πράγματι, ούτε ψηλώνει, ούτε απλώνεται, ακριβώς διότι αποκόπηκε από τις ρίζες του; Πώς γίνεται όταν όλη η Δύση στρέφεται πιο Δεξιά, ορισμένοι να αναζητούν διαρκώς τους ανεμόμυλους ενός φαντασιακού κέντρου;», σημείωσε.

Μητσοτάκης: «Παραπλανητικές οι ετικέτες του κέντρου, της δεξιάς και της αριστεράς»

Υπενθυμίζεται ότι στην συνεδρίαση της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος (26/6) ο πρωθυπουργός είχε πει ότι «Υπάρχουν δεκάδες ομιλίες μου, στις οποίες κάνω αναφορά στην Ιδρυτική μας Διακήρυξη, τονίζοντας την επικαιρότητά της και τη μεγάλη σημασία την οποία έδωσε τότε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στο να αποκρούσει τις παραπλανητικές ετικέτες του κέντρου, της δεξιάς και της αριστεράς».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τα είπε αυτά, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ο πρώτος ο οποίος δίδαξε τον πραγματισμό στην πολιτική και αυτός ο οποίος κατάλαβε ότι η παράταξη οφείλει να ενσωματώνει και άλλα στελέχη και να συντονίζεται με τις καινούργιες ιδέες των καιρών».

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι «ποτέ δεν αρνηθήκαμε (σ.σ. τις ρίζες της Ν.Δ.), αν όμως το δέντρο δεν ψηλώνει και δεν απλωθεί, σημαίνει πως έχει ξεραθεί. Οι ρίζες υπάρχουν για να κρατούν το δέντρο γερό και ακμαίο. Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς εξέλιξη», συμπλήρωσε στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, στέλνοντας το εξής μήνυμα: «όχι σε όσους θέλουν μία μικρή και φοβική Νέα Δημοκρατία, όταν μεγαλώσαμε, κερδίσαμε».

Πλέον, στη Νέα Δημοκρατία Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί «ξένο σώμα» τον Αντώνη Σαμαρά και από την άλλη ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί «ξένο σώμα» από «την ψυχή της γαλάζιας παράταξης» τον νυν πρωθυπουργό. Το κλίμα είναι εκρηκτικό στη Νέα Δημοκρατία με τη σύγκρουση πλέον να στρέφεται προς τον νέο πρόεδρο Δημοκρατίας. Ήδη σαμαρικοί βουλευτές (Κατσανιώτης) λένε δημόσια ότι ο «ο κύκλος της κ. Σακελλαροπούλου έχει κλείσει» και ζητούν νέο ΠτΔ από την δεξιά παράταξη. Ο Μητσοτάκης πλέον αποδυναμώνεται μέρα με τη μέρα και δεν αποκλείεται να έχουμε πολιτικές εξελίξεις, εάν συνεχιστεί η εμβάθυνση της εσωτερικής κρίσης.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή: Το «αει στο διάολο!» της Φωτίου και η «έκρηξη» οργής της Κεφαλογιάννη (Video)

ΣΥΡΙΖΑ για ακρίβεια: Η ΝΔ προστατεύει τα καρτέλ και όχι τους πολίτες

Στη Βουλή ο Κασσελάκης – Προτροπή στους βουλευτές για συνεργασίες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter