Αγάπη, βάλε το «πλυντήριο» στους 90 βαθμούς…

Ποτέ ξανά στην ιστορία των βιασμών ανηλίκων ολόκληρου του πλανήτη δεν έγινε τέτοιο «πλυντήριο» από τα ΜΜΕ για να «ξεπλυθεί» ο καταδικασμένος πρωτόδικα βιαστής. Η προσπάθεια να αποσιωπηθεί ή έστω να περάσει στα «ψιλά» η καταδίκη του σκηνοθέτη και φίλου γνωστών γόνων, πολιτικών, θεατραρχών και μη εξαιρετέων είναι πρωτοφανής.

Χρησιμοποιώντας λέξεις και φράσεις εξωραϊσμού της υπόθεσης ή ακόμα και αλλοίωσης των γεγονότων, όπως έκανε ο ΣΚΑΪ με αφορμή την παρέμβαση με την ανάγνωση κειμένου καταδίκης του ΣΕΗ, πολλά ΜΜΕ (κανάλια και εφημερίδες, για ραδιοφωνικούς σταθμούς δεν ξέρω) παρουσίασαν με εξοργιστικό τρόπο τα δεδομένα.

*** Η Μάριον Μιχελιδάκη, για παράδειγμα μίλησε στο Open για «φερόμενο βιασμό». Είναι δυνατόν να έχει καταδικαστεί κάποιος πρωτόδικα για βιασμούς και να μιλάνε για φερόμενο βιασμό; Τι λες κουκλίτσα μου; Ο Λιγνάδης θεωρείται μέχρι την απόφαση του Εφετείου βιαστής. Δεν έχουμε να κάνουμε με φερόμενους βιασμούς, αλλά με βιασμούς νέτα σκέτα.

*** Καλά για τον ΣΚΑΪ, από πού να το πιάσω και πού να το αφήσω; Η δημοσιογράφος, να με συγχωρεί η χάρη της δεν ξέρω το όνομά της, ενημέρωσε τους τηλεθεατές για το πανό που σηκώθηκε στην Επίδαυρο που έλεγε «Βιαστής είναι» και για το κείμενο του ΣΕΗ που διαβάστηκε ΜΕΤΑ το τέλος της παράστασης. Και τι είπε, λέτε; Μας είπε ότι «300 θεατές αποχώρησαν κατά την ανάγνωση του κειμένου καταδίκης της απόφασης αποφυλάκισης για τον Λιγνάδη» και πως «υπήρχαν διαμαρτυρίες». Η τύπισσα είδε τον κόσμο που έφευγε για να πάει σπίτι του, αφού ΕΙΧΕ ΔΕΙ την παράσταση και το «έδεσε» πως αποχώρησαν σε ένδειξη αποδοκιμασίας. Εκδημοσιογραφία εκ του εκτσογλανισμού. Είναι δόκιμος ο όρος κύριε Βενιζέλο;
*** Και καπάκι παίρνει τη σκυτάλη ο Άρης της καρδιάς μας για να μας ενημερώσει ότι «την ώρα που παιζόταν η τραγωδία γινόταν η κωμωδία». Και πως όλο αυτό είναι αντίληψη ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχει μια υποκινούμενη κατάσταση» είπε, εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Αρούλη μου γλυκέ, Πορτοσάλτε μου καλοκαιρινέ, αν όσοι διαμαρτύρονται για την αποφυλάκιση του Λιγνάδη είναι ΣΥΡΙΖΑ, τότε στις επόμενες εκλογές ο Τσίπρας πρέπει να πάρει 95%. Άντε 90%. Οι υπόλοιποι, όμως, σαν και εσένα, που δεν αντιδρούν ή αντιδρούν στις αντιδράσεις, τι είναι; Τι ψηφίζουν; Και φυσικά δεν παρέλειψε, όπως και τις προηγούμενες μέρες, να κάνει γνωστό στο κοινό ότι για την αποφυλάκιση Λιγνάδη ευθύνεται η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

*** Και για να τελειώνουμε με το παραμύθι, τα όσα έγιναν σε όλα τα θέατρα της χώρας και σε συναυλίες δεν είναι παρά μια απόλυτα υγιής αντίδραση μιας κοινωνίας που δεν ευτυχώς δεν κοιμάται, που παρακολουθεί, συμμετέχει κι αντιδρά. Αλλά αυτός ακριβώς είναι ο φόβος του συστήματος. Η αντίδραση της κοινωνίας.

*** Ένα σας λέω, αυτή είναι μόνο η αρχή και το χειρότερο είναι ότι το ξέρετε κιόλας.

*** Ο διευθυντής του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, στον οποίο το Πετσοσύστημα χρεώνει την αλλαγή του Ποινικού Κώδικά με την οποία δήθεν αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης, προειδοποίησε τους Πετσοδημοσιογράφους ότι όσοι υποστηρίζουν ότι ο καταδικασμένος πρωτόδικα βιαστής βγήκε με διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να το τεκμηριώσει στη Δικαιοσύνη.
Σωστός, αλλά η ανάρτησή του άργησε 5 μέρες. Ο μπαρμπα-Γιώργος από τις Λιβανάδες ή κυρά-Μαριώ από τη Σαμαρίνα πιστεύουν αυτά που τους έλεγαν επί 5 μέρες οι Πετσωμένοι. Κι αυτό γιατί δεν τους απείλησε κάποιος όπως τώρα και όπως τους αξίζει.

*** Α και μιας και θυμήθηκα τον Στέλιο Πέτσα, δεν ξέρω αν το πιστεύει ή αν το έκανε συνειδητά επειδή του βάζουν «τρικλοποδιές» οι συνυποψήφιοί του στην Ανατολική Αττική, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου και Σοφία Ζαχαράκη (η Γεωργία Μαρτίνου δεν ασχολείται) και θεωρεί ότι με αυτό με τον τρόπο θα προσελκύσει περισσότερες ψήφους, όμως το γεγονός ότι διαφοροποιήθηκε ανοιχτά από τη σιωπή των κυβερνητικών στελεχών για τον Λιγνάδη, έχει τη σημασία του. Η κοινωνία δεν θέλει ελεύθερο έναν καταδικασμενο βιαστή είπε. Έτσι ακριβώς. Και ο βιασμός δεν έχει χρώμα, ούτε κόμμα, ούτε θρησκεία, ούτε ομάδα, ούτε ύψος, ούτε πάχος, ούτε τίποτα…

*** Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων λέει ότι όσοι αντιδρούν ανά την Ελλάδα με την απόφαση της αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη έχουν πολιτικά κίνητρα, εννοώντας φυσικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι περίπου δηλαδή είπε και ο Πορτοσάλτε. Άρα, τι; Οι υποστηρικτές του Λιγνάδη είναι όσοι ψηφίζουν ΝΔ; Αυτογκόλ από το 2ο λεπτό που θα έλεγε και ο Σωτηρακόπουλος.

*** Αυτό ακριβώς που λέει ο Φοίβος.

*** Μενδώνη πες αλεύρι, η Μαριάνα Τουμασάτου σε γυρεύει.
Πετσόμμα (το).

*** Τον αγαπώ τον Πάνο Βλάχο. Όχι, αλήθεια τον αγαπώ…

 

*** Για drones, μικροδορυφόρους και τεχνητή νοημοσύνη μίλησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Με εκείνη την έρμη την απογραφή, μάθαμε τι έγινε; Τα άλλα ας περιμένουν…

*** Στο Καστελόριζο έκλεισε το αεροδρόμιο επειδή, λέει, αρρώστησε ο μοναδικός υπάλληλος, ο οποίος εργάζεται 24/7 χωρίς ρεπό και άδειες.
Στην Ικαρία, πάλι, μεταφέρουν τους τραυματισμένους με τα αγροτικά…
Πώς το είχε πει ο Άδωνις; Βζιιιιιιν.

*** Και το κοκορέτσι ήταν, είναι και θα είναι ελληνικό;

 

*** Στη Μύκονο οι άλλοι έβαλαν ξαπλώστρες στη θάλασσα για να βγάλουν περισσότερα φράγκα. Ε, μπορεί να πήραν τη θάλασσα κληρονομιά από τους πατεράδες τους και να την εκμεταλλεύονται όπως οι ίδιοι θέλουν. Δικαίωμά τους. Τι όχι;

 

***Δεν πιστεύω να είστε απ’ αυτούς που τρώνε αθλητικά παξιμάδια και πίνουν κρύο και ζεστό Christ. Τι να θέλει να πει ο ποιητής άραγε;

 

*** Ρε τι τραβάμε ρε…