Aφήστε τους να παίξουν…

Επική αποδείχθηκε η βραδιά της περασμένης Πέμπτης για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη με τρεις νίκες (και τι νίκες!) από ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ. Κι αν δεν στράβωνε το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού με τη Φράιμπουργκ, τώρα θα μιλούσαμε ίσως για την πιο ιστορική ποδοσφαιρική ευρωπαϊκή βραδιά της χώρας!
«Όποιος δεν πιστεύει θα πιστέψει» δήλωσε μετά τη νίκη της ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα και απάντησε όχι μόνο σε φίλους κι εχθρούς, αλλά εμμέσως και χωρίς να το θέλει και σε όλους τους παράγοντες που εξουσιάζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αφήστε τις ομάδες να παίξουν μπάλα. Αφήστε ποδοσφαιριστές και προπονητές να παίξουν αυτό που ξέρουν καλύτερα και να το απολαύσουμε. Αφήστε μας να συνεχίζουμε να λατρεύουμε το κανονικό ποδόσφαιρο και όχι το παραποδόσφαιρο της διαφθοράς, των στημένων, της τρομοκρατίας, της διαιτητολαγνείας, της μιζέριας, της τοξικότητας, το αρρωστημένο ποδόσφαιρο τέλος πάντων.
Δεν γίνεται όλη την ώρα να ζούμε τραγελαφικές καταστάσεις από κακομαθημένους ιδιοκτήτες που τα θέλουν όλα δικά τους και που για να επιβληθούν ο ένας στον άλλο διαλύουν το ίδιο το ποδόσφαιρο. Οι ελληνικές ομάδες, τουλάχιστον οι Big 5, δημιούργησαν πέρσι ένα εντυπωσιακό πρωτάθλημα με τέσσερις ομάδες που διεκδικούσαν τον τίτλο. Το σασπένς ήταν μεγάλο και μπορέσαμε να το χαρούμε, έστω και σε κλίμα γελοιότητας των παραγόντων. Φέτος που οι ομάδες μας εντυπωσιάζουν στην Ευρώπη από τα προκριματικά ας τις αφήσουμε να χαρούν και να χαρούμε το ποδόσφαιρο. Γιατί η Ευρώπη αποτελεί κριτήριο δυνατοτήτων. Εκεί αναδεικνύονται οι δυνατότητες και οι αδυναμίες των ελληνικών ομάδων και όχι κόντρα σε ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Oμως, όπως όλοι, παρακολουθούμε και δεν ησυχάζουμε. Κάθε πρόεδρος, κάθε παράγοντας κάνει ό,τι θέλει και τινάζει με το παραμικρό τα πάντα στον αέρα. Θέλουν να γίνουν αυτοί οι πρωταγωνιστές; Να γίνουν για δεκάδες σωστούς λόγους. Οχι για τους λάθος λόγους, τους οποίους λατρεύουν, γιατί έτσι έχουν μάθει.

Ετικέτες