Αερολογίες Μαξίμου για να καλύψει Φλωρίδη μετά την αποκάλυψη του Documento για τα πλαστά ποινικά μητρώα

«Στριμωγμένος» εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σε ό,τι αφορά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Documento, για το παραδικαστικό κύκλωμα που εκδίδει πλαστά πιστοποιητικά ποινικών μητρώων, αλλά και την σιωπή του Γιώργου Φλωρίδη.

«Είναι δεδομένο ότι είναι σοβαρή η υπόθεση αυτή»

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του documentonews.gr σχετικά με την τρύπα που υπάρχει στο open.gov την οποία γνωρίζουν και χρησιμοποιούν για να εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά, με αποτέλεσμα απατεώνες και επίορκοι να μπορούν παίρνουν μέρος σε δημόσιους διαγωνισμούς και όχι μόνο, ο Παύλος Μαρινάκης είπε αρχικά ότι «δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργού δικαιοσύνης να κρίνει εάν ένα φερόμενο ως κύκλωμα είναι πράγματι κύκλωμα και εάν κάποιος που φέρεται να έχει διαπράξει μία παράνομη πράξη είναι αθώος ή ένοχος. Είναι δουλειά της δικαιοσύνης. Άλλο πράγμα αυτό το οποίο έχει να κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο εκάστοτε υπουργός Δικαιοσύνης και άλλο πράγμα αυτό που έχουν να κάνουν οι δικαστικές αρχές, είτε προδικαστικά, είτε κατά την διάρκεια της διαδικασίας στο ακροατήριο. Εγώ δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για καμία ποινική υπόθεση. Το διάβασα το δημοσίευμα. Είναι δεδομένο ότι είναι σοβαρή η υπόθεση αυτή, όπως περιγράφεται. Δεν γνωρίζω εάν αυτά που περιγράφονται ισχύουν, αυτά θα τα κρίνει η δικαιοσύνη και είναι επίσης δεδομένο ότι εφόσον σε μία τέτοια υπόθεση αποδειχτεί εμπλοκή κάποιου λειτουργού του κράτους, κάποιου έχοντα αρμοδιότητα σε οποιαδήποτε τέτοια διαδικασία, θα πρέπει στη συνέχεια να ακολουθηθεί και η αντίστοιχη πειθαρχική διαδικασία με ότι προβλέπει αυτή».

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «ως προς τα συστήματα αυτά έχουν δείξει τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία τα τελευταία χρόνια ειδικά στην Ελλάδα που εφαρμόζονται όλο και περισσότερο και συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες η Ελλάδα έχει πάρει πολλές φορές τα εύσημα για τον τρόπο λειτουργίας τους. Δεν πρέπει να στοχοποιούμε τα συστήματα, επειδή κάποιοι μπορεί να μη κάνουν σωστά τη δουλειά τους, αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Σε ότι αφορά τα ποινικά μητρώα δεν μπαίνει κάποιος φυλακή, δεν κρίνεται δηλαδή αθώος ή ένοχος με βάση το ποινικό μητρώο. Σίγουρα σε κάποιες άλλες περιπτώσεις όπως περιπτώσεις διαγωνισμών που απαιτείται ποινικό μητρώο, εάν υπάρχει κάτι τέτοιο, αυτό μπορεί να αλλοιώνει διαδικασία. Να πω επίσης ότι το μητρώο που έχει ένα δικαστήριο έρχεται αυτομάτως από την εισαγγελία, οπότε δεν είναι αυτό το μητρώο που μπορεί κάποιος να εκδίδει και εάν ισχύει αυτό που μου περιγράψατε να είναι πλαστό. Άρα δεν τίθεται κάποιο θέμα δικαστική απόφασης. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε τέτοια υπόθεση δεν πρέπει να εξετάζεται σοβαρά και εάν υπάρχουν ευθύνες να οδηγούν σε ανάλογες κρίσης του δικαστηρίου»

«Εφόσον η έρευνα καταλήξει κάπου είναι δεδομένο ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης θα πάρει θέση».

Σε διευκρίνισή μας ότι δεν είναι μόνο δικαστικό αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα, αλλά κυρίως πολιτικό διότι γίνεται στο open.gov, δηλαδή στην καρδιά του επιτελικού κράτους και ότι πρέπει να πάρει θέση ο Γιώργος Φλωρίδης, ως υπουργός Δικαιοσύνης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «εφόσον η έρευνα καταλήξει κάπου σε μία ξεκάθαρα κρίση και απόφαση, είναι δεδομένο ότι αυτός που πρέπει να πάρει θέση, εάν εν προκειμένω είναι ο υπουργός δικαιοσύνης θα πάρει θέση. Σε περίπτωση που αποδειχθεί κάτι σε κάποια έρευνα», συμπληρώνοντας ότι «οι πρωτοβουλίες είναι η αποπομπή κάποιων ανθρώπων οι οποίοι σχετίζονται με κάτι και αποδεικνύεται ότι οι άνθρωποι αυτοί παρανομούν. Αλλά δεν μπορείς να πάρεις θέση από πριν καταλήξει μία έρευνα. Εφόσον αυτό που μου λέτε ισχύει και υπάρχει τέτοια καταγγελία προφανώς θα ερευνηθεί δεν υπάρχει καταγγελία που δεν ερευνάται».

Διαβάστε σχετικά

Στον Άρειο Πάγο η αποκάλυψη του Documento για το παραδικαστικό με τα πλαστά ποινικά μητρώα

«Λευκά» ποινικά μητρώα από… μαύρη τρύπα

Καλύπτουν Άρειος Πάγος και Φλωρίδης το παραδικαστικό με τα πλαστά ποινικά μητρώα;

Greek Mafia: Την ενοχή του κατηγορούμενου για τη δολοφονία Κοντογιώργη ζητά ο εισαγγελέας – «Είμαι αθώος, έχω δύο παιδιά» απαντά

Ντιμπέιτ Χάρις-Τραμπ: «Συμμαζέψαμε το χάλι σου – Είσαι μαρξίστρια» – Οι ατάκες για Πούτιν, Μπάιντεν, Ισραήλ

Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Κλείδωσε η υποψηφιότητα Πολάκη, ποιοι άλλοι αναμένεται να δώσουν τη μάχη – Άμεσα οι ανακοινώσεις από Κασσελάκη

Τέιλορ Σουίφτ: «Εγώ, η άτεκνη γατομαμά στηρίζω την Κάμαλα Χάρις»

Προς παραγραφή και το σκάνδαλο με τα λεφτά για το τσουνάμι

Κακοκαιρία Atena: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν την Τετάρτη – Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα (LIVE)

«Παιχταρά μου»: Η ατάκα του Ρότα στον Ιωαννίδη μετά το υπέροχο γκολ στο ματς με την Ιρλανδία (Video)