ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Σε απολογία Λουτσέσκου-Λαμέλα, πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Δικεφάλου του Βορρά

Ραζβάν Λουτσέσκου και Έρικ Λαμέλα κλήθηκαν σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Σούπερ Λίγκας1, ενώ ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι δικεφάλων στην Οpap Arena.

Όπως αναφέρεται από την ΑΕΚ, επιβαρυντικές για τον Λουτσέσκου και τον ΠΑΟΚ είναι οι εκθέσεις της Αστυνομίας και του παρατηρητή. Η ΕΛ. ΑΣ. έχει καταγράψει ότι ο Ρουμάνος και ένας σύνοδος του έκαναν χειρονομίες στον κόσμο, καθώς και ότι ο προπονητής του «δικεφάλου του βορρά» έφτυσε τον Λαμέλα επειδή του πέταξε χανζαπλάστ.

Κατά την ίδια πηγή, στην έκθεση σημειώνεται ότι ένα από τα διαπιστευμένα άτομα του ΠΑΟΚ μέσα στη φυσούνα γύρισε μαινόμενος και με επιθετικότητα προς διαπιστευμένα άτομα της ΑΕΚ, κάτι που οδήγησε τους αστυνομικούς να προβούν σε διαχωρισμό των εμπλεκομένων, να δεχθούν λακτίσματα και απωθήσεις με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί και να διακομιστούν στο 401. Γι’ αυτόν τον λόγο, όπως σημειώνεται, ξεκίνησε προανάκριση από τη Διεύθυνση αθλητικής βίας για παραβάσεις περί βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξη κοινής ειρήνης και απλή σωματική βλάβη του ποινικού κώδικα.

Ο παρατηρητής του αγώνα στην έκθεση του σημειώνει ότι ο Λουτσέσκου εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο στο τέλος του αγώνα με έντονες χειρονομίες και κινώντας τα δάχτυλά του απευθυνόμενος στην κερκίδα. Αυτό προκάλεσε την έντονη λογομαχία του με τον Ντάνιελ Βέγκα, ενώ φέρεται ν’ αναγράφεται επίσης το γεγονός ότι ο δηλωμένος ως φροντιστής Κ. Γιαντσίδης πριν την είσοδο του στη φυσούνα, έδειξε προς την κερκίδα τα μεσαία δάχτυλα.

Οι κλήσεις

Aναλυτικά η ανακοίνωση της ΣΛ1: ΠΑΕ ΑΕΚ, LAMELA CORDERO ERIK MANUEL (Ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ ΑΕΚ), VEGA DANIEL (Τεχνικός Διευθυντής): “Βάσει των αναφερομένων στο από 20/10/2024 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 20/10/2024 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην από 20/10/2024 Έκθεση Παρατηρητή ΔΕΑΒ”, στον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΕΚ – ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 10 παρ. 1 περ. β’, 11 παρ. 1, 2 και 4, 15 παρ. 1 περ. γ’, 15 παρ. 2 περ. α’, ii), 3 περ. Ι, α’, 4 περ. α’, δ’ του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κ. ΓΙΑΝΤΣΙΔΗΣ (Φροντιστής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ), R. LUCESCU (Προπονητής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ), Ε. ΚΑΛΤΑΜΠΑΝΙΔΗΣ (Β’ Φροντιστής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ): “Βάσει των αναφερομένων στο από 20/10/2024 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην υπ’ αρίθμ. 22362/2024 από 22/10/2024 Δίωξη του Υπεύθυνου Άσκησης Πειθαρχικής Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, στην από 20/10/2024 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην από 20/10/2024 Έκθεση Παρατηρητή ΔΕΑΒ”, τον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΕΚ – ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 10 παρ. 1 περ. β’, 11 παρ. 1, 2 και 4, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. β’ του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει: «Ο Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος: α) της ΠΑΕ ΠΑΟΚ νομίμως εκπροσωπούμενης και β) του αξιωματούχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΤΣΙΔΗ Κυριάκο διότι στις 20-10-24 στον αγώνα (ΠΑΕ ΑΕΚ – ΠΑΕ ΠΑΟΚ) επέδειξε υβριστική συμπεριφορά με έργο σε βάρος των θεατών.

Η ως άνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3 παρ.4, 4, 5 παρ. 1, 2 και 4, 6 παρ.3, 10 παρ. 1 περ. β΄, παρ. 5 περ στ΄ στοιχ. ii, 11 παρ.1, 2, 6, 14 παρ.2, 25 παρ.2 και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Απάντηση ΠΑΟΚ

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ απάντησε ο Κυριάκος Κυριάκος, ο οποίος σε ανάρτηση του έδειξε διάθεση να μην δοθεί συνέχεια στην ένταση με την ΑΕΚ, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε: «Επειδή λίγο βαριέμαι με τους κυρ Παντελήδες και τους ηθικολόγους με την… υψηλή αισθητική δεν θα τους απαντήσω, είναι χαμένος χρόνος. Απλά μετά τις κλήσεις σε απολογία να δούμε λίγο πως αυτό που χαλάει την αισθητική κάποιων δεν θεωρείται κολάσιμο. Ο Λουτσέσκου δεν κλήθηκε για καμία χειρονομία ή δήλωση. Κλήθηκε γιατί απάντησε στις έργω και λόγω εξυβρίσεις αυτών που τον έχουν στοχοποιήσει. Πάει λοιπόν το αφηγηματάκι ένα περί προκλητικού Λουτσέσκου που «αναγκάζει» τους σερίφηδες της αισθητικής και της ηθικής να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Το άλλο αφηγηματάκι για τραυματισμούς δυο αστυνομικών στα αποδυτήρια έχει δυο εκδοχές. Κάποιος καχύποπτος θα έλεγε ότι πρόκειται για ανακάλυψη μετά την απειλή μου για καταγγελία στον υπεύθυνό τους. Αλλά επειδή δεν θέλω να πιστέψω ότι λειτουργεί έτσι η αστυνομία μας, θα ευχηθώ περαστικά στα δυο παιδιά, που ρίσκαραν τη ζωή τους στην αμφίρροπη αναμέτρηση ένοπλη διμοιρία-άοπλος για να αισθανθούν όλοι ασφαλείς. Εμείς παραμένουμε συνεπείς σ´αυτά που λέγαμε και πέρυσι που κάποιοι έπεσαν να φάνε τον Ματίας Αλμέιδα. Οι φυσιολογικές εντάσεις μεταξύ αποστολών σε αγώνες ντέρμπι ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, μένουν και λύνονται εκεί από τους ψυχραιμότερους.

Προφανώς και υποκύπτουμε όλοι μας στα νεύρα και την ένταση και όσοι ξεπερνάμε τα όρια θα τιμωρηθούμε όσο και όταν πρέπει. Τα άλλα είναι κλάψα, υποκρισία και σαλιαρίσματα δήθεν «νοικοκυραίων»

Δεν μας παίρνει ν’ ασχοληθούμε ούτε μισή ώρα παραπάνω με γελοιότητες, γιατί ευτυχώς για εμάς, έχουμε ευρωπαϊκό παιχνίδι την Πέμπτη».

Διαβάστε επίσης

Οργή για το σκίτσο του Charlie Hebdo για τη Ζιζέλ Πελικό – «Ξεπέρασε τα όρια»

«Μπλόκο» στις ερωτήσεις για τα ελληνοτουρκικά με εντολή Μητσοτάκη;

Ασθενείς και βιομήχανοι έξαλλοι με τον Άδωνη για τα φάρμακα

«Μάσκες» στο… κενό για το Μαξίμου – Άκαρπες οι «κοινοβουλευτικές ενημερώσεις» και τα «γαλάζια» τραπεζώματα σε βουλευτές

Περού: Ποινή κάθειρξης 20 ετών στον πρώην πρόεδρο Αλεχάνδρο Τολέδο για το σκάνδαλο Οντεμπρέχτ

Μέση Ανατολή: «Νεκρός ο επικεφαλής της μονάδας 4.400» – Διαχειριστής των οικονομικών της Χεζμπολάχ

Ετικέτες