AEK – Παναθηναϊκός 2-0: Η Ενωση με πρωταγωνιστή τον Πιερό «σκότωσε» τους πράσινους και ανέβηκε στην κορυφή

AEK – Παναθηναϊκός 2-0: Η Ενωση με πρωταγωνιστή τον Πιερό «σκότωσε» τους πράσινους και ανέβηκε στην κορυφή

Στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής η AEK νίκησε δίκαια στην Opap Arena τον φλύαρο επιθετικά Παναθηναϊκό (2-0) και ανέβηκε στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας1, αφήνοντας στη δεύτερη θέση Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Το Τριφύλλι στη Νέα Φιλαδέλφεια γνώρισε τη δεύτερη ήττα του σε έξι παιχνίδια πρωταθλήματος και κατρακύλησε στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Η Ενωση από το ξεκίνημα του αγώνα είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να «χτίσει» επιθέσεις για να φτάσει σε θέση βολής. Στο 11’ ο Πινέδα έστρωσε την μπάλα στον Ρότα, το τελείωμα του οποίου ήταν κάκιστο.

Στο επόμενο λεπτό ο Ελίασον έκλεψε την μπάλα από τον Ντρακόφσκι, αλλά πριν σκοράρει ο Ινγκασον πρόλαβε και την απομάκρυνε.

Το σκορ άνοιξε με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου. Ο Ρότα σέντραρε και ο Πιερό με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0.

Οι πράσινοι έκαναν την πρώτη τους τελική στο 39’ με τον Στρακόσα να αποκρούει την κεφαλιά του Γεντβάι.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Κοϊτά εκτέλεσε φάουλ, ο Σιμάνσκι πήρε την κεφαλιά, χωρίς να βρει στόχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς και μέσα σε πέντε λεπτά έχασε δύο ευκαιρίες με τους Τετέ (48’), Ουνάι (49’), ενώ η ΑΕΚ… απάντησε στο 52’ με τον Κάλενς που ήταν άστοχος από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 56’ ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε κεφαλιά του Βίντα και στο 80’ ο Πιερό ήταν άστοχος από πλεονεκτική θέση. Στα τελευταία λεπτά του ματς οι πράσινοι ρίσκαραν και το ντέρμπι έγινε ροντέο, ωστόσο η ΑΕΚ όχι μόνο άντεξε, αλλά πέτυχε και δεύτερο γκολ. Στο 86’ ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά, χωρίς να απειλήσει τον Στρακόσα.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα η Ενωση κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Τσέριν, μετά από κεφαλιά του Πιερό, και ο Αμραμπατ στο 93’ από την άσπρη βούλα «έγραψε» το τελικό 2-0.

Ο Σάσα Στέγκεμαν (Γερμανία) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Ρότα, Σιμάνσκι, Ελίασον, Μάνταλο, Γιόνσον, Πήλιο, Μπάλντοκ, Αράο, Ινγκασον.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Ρότα (88’ Μήτογλου), Πήλιος, Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι (71’ Λιούμπισιτς), Πινέδα (65’ Γιόνσον), Περέιρα (71’ Μάνταλος), Κοϊτά, Ελίασον (88’ Αμραμπατ), Πιερό.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Μπάλντοκ, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο (80’ Τσέριν), Μαξίμοβιτς (66’ Πελίστρι), Ουνάι (80’ Μπακασέτας), Τζούρισιτς (66’ Μαντσίνι), Τετέ (86’ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης.

 

Διαβάστε επίσης

Περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις μετα την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον θάνατο του μετανάστη στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα

Πακιστανός μετανάστης νεκρός ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα – Εικόνες-σοκ

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Τρεις φορές σε μια εβδομάδα κάλεσαν το ΕΚΑΒ για άγρια τραυματισμένους κρατούμενους

ΣΥΡΙΖΑ για θάνατο μετανάστη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: «Να διερευνηθεί πιθανό ρατσιστικό κίνητρο»

Νέα Αριστερά μετά την αποκάλυψη Documento για τον νεκρό μετανάστη στο ΑΤ: Mην διανοηθούν να συγκαλύψουν τα γεγονότα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter