ΑΕΚ – Νόα 1-0: «Αυτοκτόνησε» κι αποχαιρέτησε την Ευρώπη

CONFERENCE LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / AEK - NOA (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να ανατρέψει το σκορ της ήττας της στην Αρμενία (3-1), νίκησε μόνο 1-0 στην «OPAP Arena» τη Νόα στον 3ο γύρο του Conference League και αποχαιρέτησε νωρίς την Ευρώπη σε μια πολύ δύσκολη βραδιά για την Ενωση.

Στα πλέι οφ της διοργάνωσης η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει είτε τη Ρουζομπέροκ (Σλοβακία) ή τη Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) με τον πρώτο αγώνα στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 22 Αυγούστου (ρεβάνς στις 29 του μήνα). Στο πρώτο παιχνίδι οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 και παίζουν απόψε στο Σπλιτ το δεύτερο παιχνίδι (15/8, 22.00).

Ο «δικέφαλος» που δεν είχε στη διάθεση του τον πρώτο σκόρερ της ομάδας τον Λιβάι Γκαρσία, μπήκε δυνατά στο ματς και στο δίλεπτο 3’-4’ έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες για το 1-0 αλλά και τις δύο έσωσε ο Αρμένιος γκολκίπερ. Αρχικά σε τετ α τετ με τον Τσούμπερ και μετά σε κεφαλιά του Ρότα.

Γρήγορα η Νόα ισορρόπησε το ματς κι έδειξε επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις με τον Στρακόσα να σώσει στο 20’ σουτ του Γκρεγκόριο και στο 22’ ο Κάλενς να σώζει πριν προλάβει ο Γκρεγκόριο να πλασάρει τον Στρακόσα. Στο 37’ από σέντρα του Τσούμπερ ο Μάνταλος με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Η ΑΕΚ πίεσε στο φινάλε του πρώτου μέρους κι έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Ελίασον και Λιούμπιτσιτς να ανοίξει το σκορ.

Στο 2ο ημίχρονο και με τη πλάτη στο τοίχο, ο Αλμέιδα έριξε στο ματς τους Πινέδα και Λαμέλα, παίρνοντας ρίσκα αναγκαστικά προκειμένου να κάνει την ΑΕΚ πολύ πιο πιεστική με στόχο να βρει ένα γρήγορο γκολ. Όμως η Νόα απείλησε πρώτη και σοβαρά στο 56’ όταν το πλασέ του Μανβελεγιάν σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Στρακόσα.

Ο «δικέφαλος» φανερά αγχωμένος δεν έβρισκε λύσεις να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και απείλησε με δυο μακρινά σουτ του Ρότα που έδιωξε εντυπωσιακά ο Τσαντσάρεβιτς. Όμως στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ βρήκε γκολ από… αυτογκόλ του Σίλβα σε σέντρα του Φερνάντες και η Ενωση αναπτέρωσε τις ελπίδες της για την ανατροπή αλλά δεν μπόρεσαν να αλλάξουν το σκορ.

Ο Γερμανός Ρόμπερτ Σρέντερ «κιτρίνισε» τους Περέιρα, Πήλιο, Λιούμπιτσιτς, Σιμάνσκι, Γκρεγκόριο, Κάλενς, Βίντα, Θοράρινσον, Αβανεσιάν, Τσινάρι.

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος (70’ Χατζισαφί), Σιμάνσκι (46’ Πινέδα), Μάνταλος, Ελίασον (64’ Φερνάντες), Λιούμπιτσιτς (46’ Λαμέλα), Γκατσίνοβιτς (64’ Κοϊτά), Τσούμπερ.

ΝΟΑ: Τσαντσάρεβιτς, Σίλβα, Μιλίκοβιτς, Θοράρινσον, Πάμπλο, Γκάμπος (63’ Αβανεσιάν), Σανγκαρέ (76’ Μουραντιάν), Μανβελεγιάν (76’ Ομάρ), Πινσόν, Φερέιρα (63’ Τσινάρι), Γκρεγκόριο (63’ Αίας).

*Πριν τον αγώνα οι παίκτες της ΑΕΚ άφησαν μια ανθοδέσμη στο αναπηρικό καροτσάκι που καθόταν ο εμβληματικός οπαδό της ομάδας, Νίκος Ξηροκώστας που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες σε ηλικία 51 ετών.

Ετικέτες