Άδωνης Γεωργιάδης: Υπουργός ανάπτυξης ψεύτικων εντυπώσεων

Άδωνης Γεωργιάδης: Υπουργός ανάπτυξης ψεύτικων εντυπώσεων

Ο νυν υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης αποδεικνύεται πως έχει και το «χαρτοφυλάκιο» της… ανάπτυξης ψεύτικων εντυπώσεων, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για «κολλητά φιλαράκια» του, όπως ο Σταμάτης Πουλής.

Συγκεκριμένα, σε σημερινό tweet του, ο Άδωνης Γεωργιάδης προσπαθεί να πείσει τους ακόλουθούς του ότι ο Σταμάτης Πουλής δικαιώθηκε όσον αφορά το αδίκημα για τις παράνομες προσλήψεις στο δημόσιο.

Χαρακτηριστικά, γράφει: «Απασχόλησαν την Κοινή Γνώμη και την Βουλή για χρόνια με τις δήθεν παράνομες προσλήψεις στο Κεελπνο. Τους έλεγα στην Εξεταστική ότι είναι νόμιμες. Εξεδόθη το απαλλακτικό βούλευμα για τον @stamatispoulis και τους άλλους κατηγορουμένους για την πρώτη υπόθεση των 70. Όμοια και των 23».

Φευ… Η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει (για ακόμη μία φορά) τον Άδωνη Γεωργιάδη καθώς δεν πρόκειται για απαλλαγή του Σταμάτη Πουλή αλλά για παραγραφή του συγκεκριμένου αδικήματος!

Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα

Λόγω παραγραφής κι όχι για λόγους ουσίας, όπως επιχαίρει ο Άδωνης Γεωργιάδης, «καθάρισε» η ομάδα του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ, που έχει βέβαια στην πλάτη της και εκκρεμείς δικογραφίες σε βαθμό κακουργήματος, από μια πλημμεληματική κατηγορία με μεγάλη ηθική απαξία και συγκεκριμένα από το αδίκημα της συμμορίας που αφορούσε σε 74 παράνομες προσλήψεις.

Την ίδια ώρα, με ένα σκεπτικό που προσβάλλει την ίδια την ουσία του σχετικού νόμου αλλά και την λογική, με το ίδιο βούλευμα έπαυσε η ποινική δίωξη και σε βάρος των Κατερίνας Πολύζου και Τζένης Κρεμαστινού που κατηγορούνταν και για ψευδή βεβαίωση καθώς οι αρμόδιοι δικαστές έκριναν (αν είναι δυνατόν) ότι το διαπραχθέν αδίκημα δεν επηρέασε… έννομα συμφέροντα τρίτων.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά με βάση το τι πραγματικά προκύπτει από το επίμαχο απαλλακτικό βούλευμα και όχι με βάση την ερμηνεία που δίνουν οι εμπλεκόμενοι.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο απάλλαξε από την κατηγορία της συμμορίας λόγω παραγραφής -καθώς δέχτηκε ότι το τελεσθέν αδίκημα διαπράχτηκε τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2014- τον πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σταμάτη Πουλή, την Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, την Κατερίνα Πολύζου, την Τζένη Κρεμαστινού και τον πάλαι ποτέ ισόβιο πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρο Παπαδημητρίου.

Για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση έχουν ασκηθεί και κακουργηματικές ποινικές διώξεις αλλά για τα πλημμελήματα η υπόθεση είχε διαχωριστεί.

Κι αφού λοιπόν είχε εκδοθεί κλητήριο θέσπισμα με το οποίο είχαν παραπεμφθεί σε δικάσιμο οι κατηγορούμενοι προσέφυγαν στον εισαγγελέα εφετών, Ιωάννη Κελάμη ο οποίος εάν και γνώριζε βεβαίως ότι επίκειτο παραγραφή του ενός αδικήματος έκανε δεκτή την προσφυγή τους.

Σε ότι αφορά το άλλο αδίκημα της ψευδούς βεβαιώσεως με ημερομηνία τέλεσης το 2017, η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κατερίνα Κοπελάκη, πρότεινε την απαλλαγή των Πολύζου και Κρεμαστινού .

Και μάλιστα με ένα αδιανόητο σκεπτικό ότι ναι μεν σε έγγραφο τους προς αρμόδια Αρχή βεβαίωναν ψευδώς ότι οι επίμαχες προσλήψεις έγιναν για ιατρονοσηλευτικούς λόγους ενώ οι εν λόγω υπάλληλοι είχαν προσληφθεί ως διοικητικοί πλην όμως το ψευδές αυτό γεγονός δεν επηρέαζε τα έννομα συμφέροντα τρίτων και άρα δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα. Κι όλα αυτά ενώ εκκρεμεί κακουργηματική δίωξη σε βάρος τους για πράξεις σε βάρος του δημοσίου χρήματος.

Αναφέρεται μάλιστα και το πρωτοφανές ότι δεν υπήρχαν σε βάρος τους και επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης, υπονοώντας έτσι ότι δεν ήταν και σωστή η ασκηθείσα από την εισαγγελία κατά της διαφθοράς ποινική δίωξη σε βάρος τους.

Επισημαίνεται ότι πρόεδρος του δικαστικού συμβουλίου που εξέδωσε το εν λόγω βούλευμα υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως είναι ο δικαστής Δημήτρης Τριανταφυλλου που είχε πρωτόδικα καταδικάσει τον Κώστα Βαξεβανη σε υπόθεση με την Λίνα Στουρνάρα, σύζυγο του κεντρικού τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα, σε δίκη που αφορούσε πάλι το ΚΕΕΛΠΝΟ, με τον εκδότη του Documento να απαλλάσσεται πανηγυρικά στο Εφετείο με σύμφωνη απαλλακτική πρόταση και του εισαγγελέα της έδρας.

Είναι ο ίδιος δικαστής που ως πρόεδρος εκείνου του δικαστηρίου είχε σπεύσει να σβήσει από έδρας τις καταγραφές που παρανόμως έκανε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συνεργάτιδα της κας Στουρνάρα εξαφανίζοντας έτσι το αποδεικτικό υλικό του τελεσθέντος αδικήματος και διέγραψε παράνομα την καταγραφή.   

Documento Newsletter