Novartis: Γεωργιάδης στο documentonews.gr για προστατευόμενους μάρτυρες – «Επανασύρω τη μήνυση και υποβάλλω και αγωγή»

Novartis: Γεωργιάδης στο documentonews.gr για προστατευόμενους μάρτυρες – «Επανασύρω τη μήνυση και υποβάλλω και αγωγή»

Για την άρση του καθεστώτος προστασίας των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος του σκανδάλου Novartis και για τις επόμενες κινήσεις του μίλησε στο documentonews.gr o υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης αναγνωρίζει ότι οι αποκαλύψεις που έκανε τότε το Documento ήταν «δημοσιογραφική επιτυχία» και καλώς δημοσιεύθηκαν, ενώ όπως είναι φυσικό από την πλευρά του, θεωρεί ότι η άρση της προστασίας στους δύο μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος δεν πλήττει την ουσία του θεσμού και επιμένει στο σαθρό κυβερνητικό αφήγημα της δήθεν σκευωρίας τονίζοντας ότι «τώρα ξεκινάει η ιστορία να μάθουμε ποιος τους έβαλε».

Ολόκληρη η δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη στο documentonews.gr αλλά και η απάντηση μας στο σκέλος της δήλωσης Άδωνη Γεωργιάδη για την πηγή της πληροφόρησης του Documento:

«Παρακολουθώ από χθες με ενδιαφέρον της αιτιάσεις της αντιπολιτεύσεως ότι η απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας να άρει το καθεστώς προστασίας στους δύο εναπομείναντες μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος για την υπόθεση Novartis πλήττει την ουσία του θεσμού και ότι θα αποθαρρύνει στο μέλλον κάθε επόμενο ενδιαφερόμενο να ακολουθήσει την ίδια οδό. Μιας και έχω την ευκαιρία να μιλάω στο Documento θέτω την εξής ερώτηση: τι πλήττει περισσότερο την ουσία του θεσμού; Η χθεσινή απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας ή παραδείγματος χάριν το γεγονός ότι όταν η εισαγγελέας Διαφθοράς κυρία Τουλουπάκη ξεκινούσε αυτή την ιστορία δεν είχε φροντίσει να διασφαλίσει το απόρρητο της διαδικασίας; Είχαν διαρρεύσει οι καταθέσεις των μαρτύρων στο Documento πριν φτάσουν στη Βουλή και είχαν διαρρεύσει τα ονόματα των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος στην δημοσιότητα μέσα σε 24 ώρες και ξεκαθαρίζω ότι δεν κατηγορώ την εφημερίδα Documento. Η εφημερίδα έκανε τη δουλειά της. Αφού τα βρήκε ήταν μια δημοσιογραφική της επιτυχία και καλώς τα δημοσίευσε, όμως για την ουσία της έρευνας ήταν ζημία. Διότι δεν διασφαλίστηκε το απόρρητο της διαδικασίας, όπως προβλέπει ο νόμος. Όπως δεν διασφαλίστηκε ότι τα ονόματα, ενώ έπρεπε να είναι επτασφράγιστο μυστικό, σε 24 ώρες τότε είχαν δημοσιευτεί σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας και ζήσαμε τον τραγέλαφο οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος να κάνουν δηλώσεις στα κανάλια και να διαψεύδουν ότι είναι οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και τώρα να αποδεικνύεται ότι η διάψευσή τους ήταν το ίδιο ψέμα όσο και οι αρχικές τους καταθέσεις.

Η υπόθεση αυτή πήγε από την αρχή εντελώς στραβά, κατά τη γνώμη μου, με σημαντικές ευθύνες της εισαγγελέως Διαφθοράς, κυρίως διότι έδωσε αυτό το χαρακτήρα του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος σε παντελώς αναξιόπιστα πρόσωπα. Αν κάτι τελικά έπληξε πραγματικά τον θεσμό είναι αυτό ακριβώς. Το να παίρνει κάποιος την προστασία αυτή που είναι μεγάλο προνόμιο εκ μέρους της Πολιτείας, αλλά επειδή είναι ένα μεγάλο προνόμιο που στερεί από τους κατηγορουμένους το δικαίωμά του σε μια δίκαιη και ισότιμη δίκη πρέπει να δίνεται με πολύ μεγάλη φειδώ από τους εισαγγελείς και μόνο εκεί που οι μάρτυρες έχουν να εισφέρουν αδιάσειστα στοιχεία που οδηγούν οπωσδήποτε σε καταδίκη.

Στην προκειμένη περίπτωση όχι μόνο τα στοιχεία δεν οδήγησαν σε καταδίκη, αλλά δεν ήταν αρκετά ούτε για να ασκηθούν διώξεις κοινώς… βατερλώ. Τώρα ξεκινάει η ιστορία να μάθουμε ποιος τους έβαλε. Την Τρίτη ο δικηγόρος μου Μιχάλης Δημητρακόπουλος επανασύρει την μήνυση κατά των δυο και καταθέτουμε και την αγωγή».

H απάντηση του Dοcumento στο σκέλος της δήλωσης Άδωνη Γεωργιάδη για τις πηγές των δημοσιογραφικών μας αποκαλύψεων για το σκάνδαλο Novartis.

Όπως γνωρίζει καλά ο Άδωνης Γεωργιάδης, επειδή το έχει δημοσιοποιήσει ο εκδότης του Documento, Kώστας Βαξεβάνης, οι πληροφορίες της εφημερίδας προέρχονταν από διάφορες πηγές, όχι εισαγγελικές, και μάλιστα βασική πηγή των αποκαλύψεων υπήρξε ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και σύμβουλος του κ. Γεωργιάδη, Νίκος Μανιαδάκης.

Ο Κώστας Βαξεβάνης παρέδωσε όλα τα στοιχεία, όπως τα μηνύματα και τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες , όπου ο Νίκος Μανιαδάκης δήλωνε ότι εκβιαζόταν από τον Γιάννη Στουρνάρα.

Κι αυτό το έκανε ο Κώστας Βαξεβάνης όταν ο Νίκος Μανιαδάκης με κατάθεση του οδήγησε στην ποινική δίωξη του εκδότη του Docuemento με ψευδείς κατηγορίες.

Προκειμένου να υποστηρίξει την αλήθεια ο Κώστας Βαξεβάνης έσπασε το δημοσιογραφικό απόρρητο και κατέθεσε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στην ανάκριση και τα οποία φυσικά, όπως άλλωστε αποδείχτηκε, δεν προέρχονταν από πηγές από τον χώρο της Δικαιοσύνης.

Μετά την κατάθεση των στοιχείων ο Κώστας Βαξεβάνης απαλλάχτηκε πανηγυρικά με βούλευμα του Ανώτατου Δικαστικου Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου που αποδέχτηκε πλήρως την αλήθεια τους.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο Novartis και άρση προστασίας μαρτύρων: Μην τολμήσει κανείς να (ξανα) καταγγείλει διαφθορά

Σκάνδαλο Novartis: Με 57 λέξεις Φλωρίδη στον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αποκαλύπτονται οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία: «Ιερές» business, απάτες και εκβιασμοί – Οι σκιές και το ποινικό παρελθόν του επιχειρηματία

Γάζα: «Παράθυρο» για έμμεσες διαπραγματεύσεις μέσω Κατάρ – «Ναι» σε ανακωχή υπό όρους από τη Χαμάς

Λίβανος: Νεκροί τρεις δημοσιογράφοι από ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Σφυροκόπημα στα προάστια της Βηρυτού (Video)

Ένα Predator τους χωρίζει, μια χειραψία τους ενώνει!

ΗΣΑΠ: Μόλις έξι συντηρητές για το απαρχαιωμένο δίκτυο – Η φωτιά στον συρμό στη Νερατζιώτισσα ανέδειξε την τραγική υποστελέχωση της Γραμμής 1

Η εισαγγελία δεν είδε παράβαση καθήκοντος από τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου – Ο «εκλεκτός» του Μητσοτάκη έπεσε… στα μαλακά

Καιρός: Πώς θα κυλήσει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου – Πού θα φτάσει ο υδράργυρος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter