Άδωνης Γεωργιάδης, ο νεοφώτιστος… κρατιστής

EUROKINISSI

Ο Αδωνης Γεωργιάδης πρέπει να μείνει στην ιστορία για τις ακροβατικές του ικανότητες στις κολοτούμπες, κυρίως, και έπειτα για την καταστροφή που έφερε σε όποιον τομέα ανέλαβε την ευθύνη.

Για να μην κουράσουμε με μακρείς καταλόγους να θυμίσουμε ότι κάποτε πουλούσε το αντισημητικό βιβλίο του Κ. Πλεύρη για τους Εβραίους και φώναζε υπέρ της Παλαιστίνης και τώρα θαυμάζει το κράτος του Ισραήλ την ώρα που βομβαρδίζει τη Γάζα!

Επίσης ήταν ο υπουργός την εποχή των μνημονίων που δεν ήθελε να του κλέψει η Τρόικα «τη δόξα» για τις απολύσεις και κατακεραύνωνε όποιον έκανε έστω και νύξη για τις ιδιωτικοποιήσεις. Γενικά υπήρξε κατά του κράτους πάντα και παντού.

Ελα όμως, που με τη διάλυση του ΕΣΥ εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, που ο ίδιος και η κυβέρνηση Μητσοτάκη προκάλεσε, έφτασε ο κόμπος στο χτένι, ειδικά στις τουριστικές περιοχές, μέσα καλοκαιριού, όπου δεν βρίσκονται γιατροί ούτε για πονόλαιμο.

Αποφάσισε λοιπόν, ο πονηρός υπουργός Υγείας, να ξεχάσει τα νεοφιλελεύθερα και αντικρατιστικά πιστεύω του και να πάει απευθείας στην άλλη άκρη, να επιστρατεύσει γιατρούς του ιδιωτικού τομέα για εφημερίες στα Δημόσια Νοσοκομεία. Επειδή το χειμώνα οι νησιώτες μπορούν να πεθαίνουν αβοήθητοι αλλά το καλοκαίρι είναι αλλιώς, θα μάς πάρουν χαμπάρι οι ξένοι…

Εγινε σε μία μέρα ο Αδωνης κρατιστής και βρήκε μάλιστα και δικαιολογίες: Το κράτος τον έχει σπουδάσει τον γιατρό, το κράτος του δίνει δικαίωμα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, και άλλα τέτοια.

Ας επιστρατεύσει και τους μηχανικούς αν είναι έτσι. Κι αυτούς το κράτος τούς σπούδασε και τους δίνει δικαίωμα να παίρνουν άδειες για έργα. Τι, όχι;

Γ.Μπ.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Προσλήψεις για να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση του ΕΣΥ και όχι αντισυνταγματικές και παράνομες επιτάξεις

Διάλογος Documento για την Κεντροαριστερά – Δούκας: Να ξαναφέρουμε το Εμείς στην πολιτική

Ο Άδωνης Γεωργιάδης θεωρεί πως το σκάνδαλο Novartis (ΗΠΑ-Ελλάδα) είναι μεθοδεύσεις του… ΣΥΡΙΖΑ! (Video)