«Αδιανόητο να σχολιάζουμε δικαστικές αποφάσεις» είπε ο Μαρινάκης για την απαλλαγή Παπαντωνίου και «τη θεία από τη Νιγηρία»

Πίσω από τις λέξεις κρύφτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ερώτηση του Documentonews, σχετικά με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, να απαλλάξει τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννο Παπαντωνίου από τις κατηγορίες για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Στην ερώτηση που τέθηκε σχετικά με τη δικαστική κρίση, αλλά και το επιχείρημα ότι τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του Γιάννου Παπαντωνίου, τα έστειλε μία θεία του από τη Νιγηρία, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «είναι αδιανόητο να σχολιάζουμε δικαστικές αποφάσεις, οπότε το ίδιο θα κάνω και σε αυτή την περίπτωση».

Μάλιστα, σε δεύτερη ερώτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα πρόσθεσε ότι «οι πολίτες έχουν κάθε λόγο να απευθύνουν ερωτήματα, αλλά δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να σχολιάζει δικαστικές αποφάσεις».

YouTube video player

Σημειώνεται, ότι οι δικαστές κατά την ακροαματική διαδικασία έκριναν πως δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία που να στοιχειοθετούν πέραν πάσης αμφιβολίας την τέλεση του αδικήματος της δωροδοκίας και της απιστίας που έχουν ήδη παραγραφεί και δεν εξετάζονταν στο ακροατήριο, συμπαρασύροντας και το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Επί της ουσίας το δικαστήριο έκρινε πως αφού δεν υπάρχει βασικό αδίκημα, δεν υπάρχει και το ξέπλυμα για το οποίο κατηγορούνταν.

«Υπάρχουν αμφιβολίες για τα βασικά αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της απιστίας (παραγεγραμμένα), δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις και κατά συνέπεια απαλλάσσεται λόγω αμφιβολιών για τη νομιμοποίηση εσόδων που κατηγορείται», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Διαβάστε επίσης:

Πίσω στη γη με το ρωσικό Soyuz τρεις κοσμοναύτες – Δύο Ρώσοι και μία Αμερικανίδα (Video – Photos)

Βρετανία: Νεκρός έφηβος σε επίθεση με μαχαίρι μία μέρα πριν την απαγόρευση των όπλων τύπου «ζόμπι»

Νέο μακελειό στον Λίβανο: Τουλάχιστον 100 νεκροί και πάνω από 300 τραυματίες (Photos-Video)

Γαλλία: Πλημμύρισαν οι Κάννες – Πρωτοφανείς εικόνες στη γαλλική Ριβιέρα (Video)