Αδιανόητες δηλώσεις Μητσοτάκη για Παππά: «Δεν τον αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Με αλαζονεία και γεμάτος έπαρση εμφανίστηκε στη δευτερολογία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς αντί να απαντήσει στα ερωτήματα και τις παρατηρήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τα κενά που υπήρχαν στην αντιπυρική περίοδο, προχώρησε σε νουθεσίες και παρεμβάσεις στα εσωτερικά των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την απόφασή του να αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας, όταν ανέβηκε στο βήμα του Βουλής ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

Διαβάστε επίσης: Απαράδεκτος Μητσοτάκης στη Βουλή: Αποχώρησε επιδεικτικά όταν ανέβηκε στο βήμα ο Παππάς

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο με 13-0 στο ειδικό δικαστήριο. Προστατεύω το πολίτευμα, δεν θα χαιρετηθώ, θα χαριεντιστώ και συνδιαλλαγώ μαζί του. Όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρει αρχηγό και κομματισμό, θα είμαι εδώ να κάνουμε συζήτηση. Μην απορήσετε εάν αποχωρήσω, αυτή θα είναι η τακτική που θα ακολουθώ έως ότου ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέξει μόνιμο αρχηγό».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός και εάν θέλει να προστατέψει το πολίτευμα όπως λέει, θα πρέπει να σέβεται την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων και τους εκπροσώπους τους, καθώς για αυτό έχει αποφασίσει ο ελληνικός λαός στις τελευταίες εκλογές. Είναι αδιανόητο πρωθυπουργός να προχωράει σε αντιθεσμικές ενέργειες για εσωκομματικούς λόγους και για να κοντύνει τον Αντώνη Σαμαρά, που του ασκεί δριμεία κριτική.

Επίθεση και σε Ανδρουλάκη

Πέρα από τις αντιθεσμικές κινήσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε και στον Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας ότι «καθώς μιλούσατε σκεφτόμουν ότι τίποτα δεν άλλαξε μετά την επανεκλογή σας, κάνατε μια στροφή 360 μοίρες γύρω από τον εαυτό σας».

Μάλιστα, ανέφερε ότι «επιχειρήσατε να ταυτίσετε τη Νέα Δημοκρατία με την ακροδεξιά. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω αυτή την επιχειρηματολογία. Έχουμε ξεκάθαρα τοποθέτηση. Σας συνιστώ να μας αντιμετωπίζετε μα τα δικά μας χαρακτηριστικά. Είμαστε μια κεντροδεξιά προοδευτική δύναμη».

«Πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων»

Πέρα από τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για τα κόμματα εκ δεξιών από τη Νέα Δημοκρατία. Όπως είπε «δεν χρειάζεται να διαφημίζουμε τον πατριωτισμό, καθώς ο πατριωτισμός φαίνεται από τις πράξεις». Επίσης, έχοντας και τα μάτια στην εσωκομματική του αντιπολίτευση είπε ότι όπως έλεγε «ο Σάμουελ Τζόνσοσν ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων».

Βέβαια, ο πρωθυπουργός ξέχασε ότι όταν ήταν στην αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε την Συμφωνία των Πρεσπών μιλούσε για «εθνικά επιζήμια συμφωνία», ενώ όταν έγινε πρωθυπουργός άρχισε να κάνει εκκλήσεις στην γειτονική μας χώρα, ώστε να τηρηθεί απαρέγκλιτα. Βέβαια από την αντιπολίτευση μέχρι την κυβέρνηση υπάρχει μία διαφορά, η καρέκλα του πρωθυπουργού που κάθεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης

McDonald’s: Ένας νεκρός και δεκάδες άρρωστοι στις ΗΠΑ εξαιτίας βακτηρίου σε χάμπουργκερ

UEFA: Tα κέρδη της πάνω από τις ζωές όλων – Για να μη χάνει ευρώ, με αστείες δικαιολογίες αποφεύγει αναβολές αγώνων λόγω θανάτου

ΠΑΣΟΚ: Κοινοβουλευτικό τεστ σύγκρουσης Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη υπό το φόβο του θολού στίγματος

FT: Απόρρητη έκθεση καταγράφει επιθέσεις του IDF σε κυανόκρανους του ΟΗΕ – «Χρησιμοποιήθηκε ακόμη και λευκός φώσφορος»

28η Οκτωβρίου 1940: Ο Μεταξάς, η 4η Αυγούστου και το «ΟΧΙ» του 1940 μέσα από τις σελίδες του Βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού

ΛεΜπρόν και Μπρόνι Τζέιμς έγραψαν ιστορία: Πρώτη φορά πατέρας και γιος έπαιξαν μαζί σε ματς του NBA (Video)

Κύρτσος για την επίσκεψη Σταϊκούρα στον Άρειο Πάγο: «Είναι σαν να προεξοφλεί νέα καταστροφή τύπου Τεμπών»