Αδειάζει Λοβέρδο ο Μαρινάκης για τους «τενεκέδες» – «Απαράδεκτα σημεία και χαρακτηρισμοί»

«Γαλάζιες» φουρτούνες στη Νέα Δημοκρατία λίγο πριν ανακοινωθούν το ονόματα του ανασχηματισμού καθώς η απώλεια 13 εκλογικών μονάδων και 1.000.000 ψηφοφόρων σε ένα χρόνο, αλλάζει τους συσχετισμούς, ενώ την ίδια ώρα πολλά στελέχη προσπαθούν να κερδίσουν «πολιτικό χώρο».

Για «τενεκέδες» που υπάρχουν ανάμεσα στους 158 γαλάζιους βουλευτές και αλαζονεία που επικρατούσε το προηγούμενο διάστημα στη ΝΔ μίλησε νωρίτερα ο Γιάννης Λοβέρδος. Μάλιστα, τάχθηκε κατά των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών, καθώς όπως είπε «δεν μπόρεσαν να βγουν με ψήφο και πήγαιναν με το αξίωμα του υπουργού στις περιφέρειες για να εκλεγούν βουλευτές. Αυτό το θεωρώ ανήθικο».

Δείτε επίσης: Γαλάζια εσωτερικά πυρά μετά το εκλογικό στραπάτσο – «Υπάρχουν και τενεκέδες βουλευτές στη ΝΔ», είπε ο Λοβέρδος (Video)

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε σχετική ερώτηση, άδειασε τον γαλάζιο βουλευτή, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτα σημεία και χαρακτηρισμούς».

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «ο κ. Λοβέρδος έκανε μία δήλωση η οποία θεωρώ ότι είχε κάποια σημεία τα οποία ήταν απαράδεκτα και κάποιους χαρακτηρισμούς και το αντιλήφθηκε και ζήτησε συγγνώμη σε ανάρτησή του. Είναι καλό να προσέχουμε στον τρόπο που διατυπώνουμε κάποια πράγματα. Το νόημα ήταν ότι έχουμε μία καλή ΚΟ και θα πρέπει να αξιοποιείται και αξιοποιείται. Η κομματική ιδιότητα δεν είναι ασυμβίβαστη με την ικανότητα κάποιων ανθρώπων, τις παραστάσεις που έχουν στη ζωή τους ή το βιογραφικό τους».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «οι εξωκοινοβουλευτικοί και οι κοινοβουλευτικοί που μπαίνουν σε μία κυβέρνηση λαμβάνουν μετά τις αποφάσεις του πρωθυπουργού ψήφο εμπιστοσύνης από την κοινοβουλευτική ομάδα. Άρα, έχουν πλήρη νομιμοποίηση. Πολλές φορές στο παρελθόν αλλά και τώρα συνυπάρχουν άξια κοινοβουλευτικά και μη κοινοβουλευτικά στελέχη. Αυτό υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει».

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός: Μετά το στραπάτσο ο Μητσοτάκης προσπαθεί να φορτώσει ευθύνες στους υπουργούς του – Η άρνηση Χατζηδάκη

Αφρικανική σκόνη και 43άρια «πνίγουν» τη χώρα – Τι δείχνουν τα στοιχεία Copernicus, πότε κορυφώνεται το φαινόμενο (LIVE)

Νέα φωτιά σε εργοστάσιο – Αυτή τη φορά στη Μεταμόρφωση

Ναυάγιο Πύλος: Έναν χρόνο μετά «ακόμη δεν υπάρχει δικαιοσύνη» – «Πυρά» HRW και Διεθνούς Αμνηστίας

Νεκρός ναυτεργάτης σε ελληνόκτητο πλοίο από επίθεση των Χούθι στην Υεμένη

Ανοίγει τα χαρτιά του ο Κασσελάκης για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ – Φέρνει εξελίξεις η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας